Επεισόδιο 21: Αλλεργιογόνα τρόφιμα και τρόποι προφύλαξης

The food Processors

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 - 19 λεπτά

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη (33 εκατομμύρια στην Αμερική) πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και ένα από τα τέσσερα παιδιά σχολικής ηλικίας στην Ευρώπη ζει με αυτή την αλλεργική ασθένεια. Ο αριθμός των σοβαρών και δυνητικά απειλητικών για τη ζωή αλλεργικών αντιδράσεων (αναφυλαξία), που οφείλονται σε τροφικές αλλεργίες, αυξάνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.
Μια από τις πιο βασικές αιτίες ανάκλησης των τροφίμων παγκοσμίως είναι η ελλιπής επισήμανση αναφορικά με τα αλλεργιογόνα.
Ποια είναι λοιπόν τα 14 αναγνωρισμένα ως αλλεργιογόνα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (9 στην Αμερική)
Τι χρειάζεται να προσέχει ο καταναλωτής? Τι ισχύει για προσυσκευασμένα η μη τρόφιμα?
Ένα επεισόδιο με τεράστια σημασία για την ανθρώπινη υγεία γιατί η γνώση μας σε αυτό το θέμα μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.
Καλή μας ακρόαση

Εγγραφή στο podcast

Podcasts

Weather&go!

  • Sun

    29°C

  • Mon

    27°C

  • Tue

    27°C

  • Wed

    29°C

  • Thu

    30°C