Όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν πωλητής κοστουμιών

Το όνομά του είναι πλέον άμεσα συνδεδεμένο με τη Μέκκα του κινηματογράφου, με μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, διαφημίσεις και υπέρογκους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όμως, πριν από αρκετά χρόνια, η παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος δεν τον είχε συμπεριλάβει στον κύκλο της, συνεπώς έκανε περιστασιακές δουλειές για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Σήμερα, ο (δις) βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου. Πριν όμως 30 χρόνια πουλούσε ασφάλειες ζωής πόρτα-πόρτα. Έχει αναφέρει ότι την πρώτη του μέρα στην δουλειά πούλησε μόνο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και ο άντρας που το αγόρασε πέθανε την ίδια μέρα! Αλλά δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε την καριέρα του στις πωλήσεις σε μεγάλη επιχείρηση που πουλούσε κοστούμια. Ο ίδιος έχει επίσης ομολογήσει σε συνέντευξή του ότι προσπαθώντας να βρει μια θέση στο Χόλιγουντ, στις αρχές της καριέρας του ζούσε στην ντουλάπα ενός φίλου του και είχε ένα ποδήλατο με το οποίο πήγαινε στις οντισιόν.

Οι πρώτες αποτυχημένες οντισιόν

Πέρασε από οντισιόν για τους ρόλους του Mr. Blonde στο ‘Reservoir Dogs’ και για τον J.D. στο ‘Thelma & Louise’ τους οποίους τελικά κέρδισαν ακόλουθα οι Μάικλ Μάντσεν και Μπραντ Πιτ. Τελικά , ο 61χρονος σήμερα ηθοποιός έκανε το ήσυχο ντεμπούτο του με μια σειρά ρόλων σε ταινίες παρωδίας.

Η καλύτερή του εμφάνιση; Στο Return of the Killer Tomatoes, μια ταινία του 1988 για έναν τρελό επιστήμονα, ο οποίος αναπτύσσει μια διαδικασία που μετατρέπει τις ντομάτες σε δολοφόνους.

Ο Κλούνεϊ  στην ταινία αυτή υποδύεται τον Matt, ένα σεφ πίτσας, ο οποίος πρέπει να βοηθήσει τον θείο του να σώσει τον κόσμο από τις θανατηφόρες ντομάτες.

Ήταν τελικά ο ρόλος του ως σέξι γιατρός Doug Ross στην αμερικανική σειρά ER που ώθησε τον Clooney στη φήμη.

Σήμερα στα 61 του χρόνια  εκτός του sexiness και των Όσκαρ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο πλούσιος. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι διαφημίσεις του καφέ του έχουν αποφέρει περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια, και η πώληση πριν από τέσσερα χρόνια της εταιρείας τεκίλα Casamigos, την οποία είχε ιδρύσει παλιότερα μαζί με άλλους, υπολογίζεται ότι τους είχε αποφέρει περί το ένα δισ. δολάρια. Τούτων λεχθέντων είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς.

Επίσης δεν έχει λάβει τον τιμητικό χαρακτηρισμού του πιο cool και συμπαθητικού ηθοποιού του Χόλιγουν τυχαία. Αν και τρομερά διάσημος εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, δεν έχει πέσει σε καμία από τις συνηθισμένες παγίδες των σύγχρονων διασημοτήτων. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες του να πέφτει κάτω μεθυσμένος, ούτε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά ριάλιτι, άστοχα τατουάζ ή σχέσεις με νταντάδες. Ακόμη και ο γάμος του στη Βενετία το 2014 με τη δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν είχε μια λάμψη ρετρό. Αν κάτι χαρακτηρίζει τον διάσημο αμερικανό ηθοποιό είναι η προσεκτικά καλλιεργημένη φινέτσα.

ΠΗΓΗ:womantoc

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Art Podcast

    Art Podcast 121: Γιώργος Χατζηπιερής (Τεμπέλης Δράκος)

    Ο κόσμος κρύβει μια κρυφή ενοχή όταν προβάλλει τον παιδικό του εαυτό… λέει ο Γιώργος Χατζηπιερής στο Art Podcast #121 και στην Γιώτα Τσιμπρικίδου και μας αφήνει να μάθουμε περισσότερα στοιχεία γύρω από τον δημιουργό του «Τεμπέλη Δράκου» και κάποιων από...

Weather&go!

  • Sat

    21°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    22°C

  • Tue

    24°C