Το πατρικό σπίτι του George Harrison των Beatles μετατρέπεται σε Airbnb

Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 - 8:10 μ.μ.

Η διαμονή στο ακίνητο τριών υπνοδωματίων κοστίζει περίπου 200 βρετανικές λίρες τη βραδιά.

Το πατρικό σπίτι του George Harrison στο Λίβερπουλ μετατρέπεται σε ενοικιαζόμενο Airbnb και σε οίκημα – μουσείο.

Το πρώην σπίτι της οικογένειας του σταρ των Beatles, που βρίσκεται στον αριθμό 25 της οδού Upton Green στο Speke του Λίβερπουλ, αποκτήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία από τον Ken Lambert, ο οποίος τώρα μετατρέπει το ακίνητο σε προορισμό για τους θαυμαστές του συγκροτήματος.

Ο George Harrison έζησε στο σπίτι τριών υπνοδωματίων από το 1949 έως το 1962. Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε επίσης ως χώρος εξάσκησης για τους Beatles, που τότε ήταν γνωστοί ως The Quarrymen.

Ο 48χρονος Ken Lambert, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα, δήλωσε στην εφημερίδα New York Post: «Ήταν αρκετά συγκλονιστικό μόλις συνειδητοποίησα ότι ήμουν ο νικητής.

«Άρχισα πραγματικά να σκέφτομαι τι θα κάνω με το ακίνητο. Δεν είμαι πλούσιο άτομο. Δεν είναι ότι τριγυρνάω και αγοράζω ακίνητα. Είμαι θαυμαστής των Beatles, ναι, αλλά είμαι μεγάλος θαυμαστής του George Harrison συγκεκριμένα», περιέγραψε.

Ο Ken Lambert αγόρασε το ακίνητο έναντι 171.000 λιρών και είναι μόλις ο τρίτος ιδιοκτήτης του σπιτιού μετά την οικογένεια Harrison.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου αποφάσισε τελικά να μετατρέψει το σπίτι σε Airbnb που θα επιτρέπει τη διανυκτέρευση των ενδιαφερόμενων και σε μουσείο που θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες ομαδικές ξεναγήσεις.

Ο Ken Lambert πήρε την απόφαση παρατηρώντας την επιτυχία των σπιτιών του John Lennon και του Paul McCartney που έχουν μετατραπεί σε μουσεία.

«Νομίζω ότι ήταν κρίμα που το σπίτι του George δεν είχε καμία σημασία για εκατομμύρια θαυμαστές των Beatles, αλλά περιμένουν στην ουρά για να μπουν στο σπίτι του John Lennon. Ο George είναι ο αγαπημένος μου Beatle. Θέλω να σεβαστώ την κληρονομιά του», ανέφερε.

Ο Ken Lambert μπήκε στο ακίνητο όταν κατάφερε να το αγοράσει στη δημοπρασία και θυμάται ακόμα έντονα τη «σουρεαλιστική» εμπειρία.

«Ήταν αρκετά τρελή η στιγμή που μπόρεσα να περπατήσω μέσα στο σπίτι. Ήμουν εκεί μόνος μου. Κατά κάποιο τρόπο περπάτησα στο σπίτι αφού το απέκτησα. Ήταν μία πολύ σουρεαλιστική εμπειρία, ήταν ένα αξιοσημείωτο συναίσθημα», είπε.

Σύμφωνα με τη σελίδα του ακινήτου στο AirBnB, οι επισκέπτες μπορούν «να περπατήσουν και να μείνουν στην κρεβατοκάμαρα του George, όπου άκουσε για πρώτη φορά τον εαυτό του και το συγκρότημα στο ραδιόφωνο και να παίξουν κιθάρα στο ίδιο δωμάτιο όπου ο George, ο Paul και ο John κάθονταν και έκαναν πρόβες κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών».

Η μπανιέρα του ακινήτου επίσης «διαθέτει τις αυθεντικές βρύσες από την εποχή που ο George ζούσε στο σπίτι».

Το ακίνητο μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα, και η διαμονή κοστίζει περίπου 200 βρετανικές λίρες τη βραδιά, αν και υπάρχει ελάχιστο όριο δύο διανυκτερεύσεων.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • ΙΩΑΝΝΑ, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου

    Πώς θα μπει φρένο στην σχολική βία;

    Σωματική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση με πρωταγωνιστές παιδιά. Συμμορίες και διαδικτυακό bullying μέσα στις αυλές των σχολείων. Συμμαθητές-θεατές που καταγράφουν στα κινητά τους τις «μάχες», λες και βλέπουν απλά σκηνές από ένα έργο που έχουν ξαναδεί

Weather&go!

  • Fri

    24°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    25°C