Το Netflix κόβει τους δανεικούς κωδικούς

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 7:59 μ.μ.

Φέτος το Netflix θέλει να βάλει τέλος στην πρακτική των δανεικών κωδικών που μοιράζονται φίλοι, γνωστοί και συγγενείς σε διαφορετικά νοικοκυριά και σαλόνια πληρώνοντας μόνο μία συνδρομή.

Ο κολοσσός του streaming θα περιορίσει δραστικά τις δυνατότητες χρήσης του κωδικού εκτός σπιτιού για τους συνδρομητές, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θα γίνει πιο σύνθετη και θα συνοδεύεται από πρόσθετη χρέωση. Ενώ οι όροι χρήσης μας περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται το λογαριασμό τους ευρύτερα, ανέφερε η Netflix στην έκθεσή της προς τους μετόχους.

Καθώς επεκτείνουμε την επί πληρωμή κοινή χρήση, οι συνδρομητές σε πολλές χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί τους. Όπως συμβαίνει ήδη, όλα τα μέλη θα μπορούν να παρακολουθούν ενώ ταξιδεύουν, είτε σε τηλεόραση είτε σε φορητή συσκευή.

Η δοκιμή τους έπεισε

Με βάση τη δοκιμή των νέων αυστηρότερων κανόνων σε επιλεγμένες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής που έγινε πέρυσι, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι είναι πιθανή η αρνητική υποδοχή από το κοινό, βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το μοτίβο θα είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε στη Λατινική Αμερική, το ενδιαφέρον θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς συνεχίζουμε να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και εκείνοι που δανείζονταν κωδικούς, εγγράφονται με δικούς τους λογαριασμούς.

Το κυνήγι των δανεικών κωδικών θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ενημέρωσε το Netflix, αποφεύγοντας να αναφέρει ακριβή ημερομηνία. Η χρήση του ίδιου κωδικού από χρήστες σε διαφορετικά νοικοκυριά, είναι πιθανό να χρεώνεται με επιπλέον 2,6 ευρώ σε οικονομίες όπως η Αυστραλία, μεταδίδει ο Guardian. Η τιμή είναι ίσως ενδεικτική και για τις αντίστοιχες χρεώσεις στην Ευρώπη.

Πώς θα λειτουργήσει ο κόφτης

Ως τώρα οι συνδρομητές δεν είχαν περιορισμούς σε φορητές συσκευές όπως smartphones, τάμπλετ ή φορητούς υπολογιστές, και μπορούσαν να παρακολουθούν τα προγράμματα και εκτός σπιτιού ή σε ταξίδι. Ωστόσο, το νέο σύστημα μπορεί να βάλει τέλος στη σύνδεση στο λογαριασμό από το σπίτι ενός φίλου ή συγγενή, καθώς και στην κοινή χρήση μιας ενιαίας συνδρομής σε πολλά σπίτια.

Ο διευθυντής καινοτομίας προϊόντων του Netflix, Τσένγκι Λονγκ, εξηγούσε τον Οκτώβριο πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το νέο σύστημα:

Μόνο από ένα σπίτι θα επιτρέπεται πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Netflix, αλλά (σ.σ ο κωδικός) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές. Για την προσθήκη επιπλέον νοικοκυριών θα ισχύει ένα επιπλέον μηνιαίο τέλος (στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής ήταν 2,99 δολάρια). Ενώ ταξιδεύετε, ο λογαριασμός θα είναι προσβάσιμος μόνο από tablet, φορητό υπολογιστή ή κινητό. Οι συνδρομητές θα μπορούν να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα νοικοκυριά από τον λογαριασμό τους.

Σε συνέντευξή του στο Variety στις 19 Ιανουαρίου, συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Γκρεγκ Πίτερς, παραδέχθηκε ότι η απόφαση αυτή δεν θα είναι μια καθολικά δημοφιλής κίνηση, διαβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία θα αρχίσει να εφαρμόζει το νέο καθεστώς δίνοντας στους πελάτες που συνεχίζουν να μοιράζονται λογαριασμούς μια απαλή ώθηση για να πληρώσουν επιπλέον για τη χρήση του κωδικού σε πολλά νοικοκυριά.

Στην έκθεση προς τους μετόχους την ίδια ημέρα, η Netflix ανέφερε συνολικά 231 εκατομμύρια συνδρομές το 2022, έσοδα 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή Guardian

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Art Podcast

    Art Podcast 121: Γιώργος Χατζηπιερής (Τεμπέλης Δράκος)

    Ο κόσμος κρύβει μια κρυφή ενοχή όταν προβάλλει τον παιδικό του εαυτό… λέει ο Γιώργος Χατζηπιερής στο Art Podcast #121 και στην Γιώτα Τσιμπρικίδου και μας αφήνει να μάθουμε περισσότερα στοιχεία γύρω από τον δημιουργό του «Τεμπέλη Δράκου» και κάποιων από...

Weather&go!

  • Sat

    21°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    22°C

  • Tue

    24°C