Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία που υπήρξαν ποτέ

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:02 μ.μ.

Η λογική υποδεικνύει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να καλύπτει ένα ξενοδοχείο είναι οι ανάγκες του εκάστοτε πελάτη

Για παράδειγμα, ο επαγγελματίας που θα βρεθεί για μερικές μόνο ώρες σε έναν προορισμό έχει εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις από το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνει για μια βραδιά από τον κουρασμένο οικογενειάρχη που ψάχνει λίγες ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης, μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια ξενοδοχεία που δε γουστάρουν τους κανόνες, που θέλουν να ξεχωρίζουν. Καλή (ή μήπως κακή;) ώρα σαν αυτά που ακολουθούν...

Tianzi Hotel

Που βρίσκεται

Στην επαρχία Hebei στην Κίνα.

Με λίγα λόγια...

Το δεκαόροφο αυτό ξενοδοχείο απεικονίζει τους Fu, Lu και Shou (σ.σ. καμία σχέση με τους Χιούι, Λιούι και Ντιούι, να σημειωθεί), κινεζικές θεότητες της τύχης, της ευημερίας και της μακροζωίας.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Μέσα στο ροδάκινο που κρατάει ο Shou στ' αριστερά «κρύβεται» μια υπερπολυτελής σουίτα ενώ η είσοδος του ξενοδοχείου βρίσκεται στο δεξί πόδι του «αγάλματος».

Karostas Cietums

Που βρίσκεται

Στην πόλη Liepāja, στη δυτική Λετονία.

Με λίγα λόγια...

Πρόκειται για μια πρώην στρατιωτική φυλακή που κτίστηκε το 1905 προκειμένου να «φιλοξενήσει» τους πιο επικίνδυνους εχθρούς τους τσαρικού καθεστώτος της Ρωσίας. Στο πέρασμα των χρόνων, χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς του Ιωσήφ Στάλιν επίσης ως φυλακή, ενώ για κάποια περίοδο υπήρξε και αρχηγείο της KGB. Αυτό πάει να πει «ένδοξη ιστορία».

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Το γεγονός ότι στερείται όλων των προβλεπόμενων ανέσεων. Για την ακρίβεια, οι φιλοξενούμενοι εδώ θα πρέπει να περάσουν τη νύχτα τους ως κρατούμενοι μιας άλλης εποχής, κοιμώμενοι ξύλινα στα πατώματα, τρώγοντας το τυπικό φαγητό της φυλακής και έχοντας να αντιμετωπίσουν την όχι και τόσο καλή διάθεση των δεσμοφυλάκων τους...

Marmara Antalya

Που βρίσκεται

Στην Αττάλεια της γειτονικής Τουρκίας

Με λίγα λόγια...

Ένα πεντάστερο, σούπερ μοντέρνο «ανάκτορο», με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, την οροσειρά του Ταύρου αλλά και την ίδια την πόλη της Αττάλειας.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Τα εικοσιτέσσερα περιστρεφόμενα (!) δωμάτια που διαθέτει και στα οποία η θέα αλλάζει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το μυστικό; Η γεμάτη με 478 τόνους νερού ειδική δεξαμενή πάνω στην οποία βρίσκονται εγκατεστημένα τα δωμάτια αυτά αλλά και τα έξι γιγαντιαία μοτέρ που καθιστούν δυνατή την πλήρη περιστροφή τους αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου.

Godiva Chocolate Suite

Που βρίσκεται

Στη Νέα Υόρκη

Με λίγα λόγια...

Πρόκειται για μια σουίτα που σχεδίασε και δημιούργησε εξ ολοκλήρου από σοκολάτα πριν από μερικά χρόνια η φημισμένη βελγική σοκολατοβιομηχανία Godiva. Το δωμάτιο αυτό «στήνεται» περιοδικά στο Bryant Park Hotel, στην καρδιά του «Μεγάλου Μήλου».

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Ξέρεις πολλές σουίτες ανά τον κόσμο που να είναι καμωμένες εξ ολοκλήρου από τον πιο γλυκό πειρασμό;

Palacio de Sal

Που βρίσκεται

Στη Salar de Uyuni της Βολιβίας, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη έρημο από αλάτι στον κόσμο.

Με λίγα λόγια...

Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο ανά την υφήλιο για την κατασκευή του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη το αλάτι. Για την ακρίβεια, τα μοναδικά σημεία του ιδιαίτερου αυτού κτίσματος στα οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί αλάτι είναι οι τουαλέτες καθώς επίσης και η οροφή.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Εκτός από το υλικό κατασκευής, η διακριτική οδηγία των ιδιοκτητών προς τους ενοίκους κατά το check in να μη γλείφουν (!) τους τοίχους κατά την περίοδο της διαμονής τους.

Hotel de Vrouwe van Stavoren

Που βρίσκεται

Στο γραφικό Stavoren της βορειοδυτικής Ολλανδίας.

Με λίγα λόγια...

Τέσσερα τεραστίων διαστάσεων ξύλινα βαρέλια έχουν μεταμορφωθεί στο πιο «να το πιεις στο ποτήρι» ξενοδοχείο των Κάτω Χωρών.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Τα χωριτικότητας 14,500 λίτρων βαρέλια εξακολοθούν να «κουβαλούν» ακόμη και σήμερα το άρωμα του Beaujolais που κάποτε φυλασσόταν μέσα τους.

IKEA Sovhotell

Που βρίσκεται

Στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Με λίγα λόγια...

Ένα μίνι ξενοδοχείο που βρίσκεται εγκατεστημένο σε κάποιο εμπορικό κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας. Ιδανικό για όσους και όσες θέλουν να πάρουν έναν σύντομο υπνάκο μετά από μια εξουθενωτική ημέρα στα μαγαζιά.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Πίσω από τον εξοπλισμό αλλά και τη λειτουργία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου κρύβεται (προφανώς) η γνωστή σουηδική εταιρεία ειδών σπιτιού, ενώ το εν λόγω κατάλυμα διαθέτει ακόμη και σουίτα.

Sandcastle Hotel

Που βρισκόταν

Στο Weymouth της νοτίου Βρετανίας.

Με λίγα λόγια...

Πρώτη ύλη για τη δημιουργία του παραθαλάσσιου αυτού «resort» αποτέλεσαν 1100 τόνοι άμμου ενώ για την κατασκευή του, μια ομάδα τεσσάρων γλυπτών χρειάστηκε να δουλέψει για 14 συνεχόμενες ώρες. Τα «εγκαίνια» του πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του Ιουλίου του 2008, ενώ πρόλαβε να λειτουργήσει για μερικές μόλις εβδομάδες, μέχρι να το ισοπεδώσουν εντελώς η παλίρροια και οι βροχές. Είναι κακό στην άμμο να κτίζεις παλάτια, τελικά...

Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά:

Το γεγονός ότι ήταν κατασκευασμένο από άμμο, αλλά και το ότι δε διέθετε τουαλέτες. Από την άλλη, βέβαια, όταν βρίσκεσαι ένα μόλις βήμα από το κυμματάκι, τι να τον κάνεις τον καμπινέ...

The Mirrorcube

Που βρίσκεται

Στο Harads, ένα μικρό χωριό της Σουηδίας μόλις καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού κύκλου.

Με λίγα λόγια...

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κύβο διαστάσεων 4 x 4 x 4 μέτρων ο οποίος βρίσκεται δεμένος σε ένα ψηλό δέντρο στο δάσος ενώ οι εξωτερικές επιφάνειες του είναι επενδυμένες με καθρέπτες. Η πρόσβαση στο «δωμάτιο» αυτό γίνεται με μια σκοινένια γέφυρα που είναι δεμένη στο διπλανό δέντρο ενώ στον χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα δύο άτομα.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Για να μπορούν να ξεχωρίζουν τα πουλιά τον κύβο από το υπόλοιπο περιβάλλον και να μην κινδυνεύουν να κτυπήσουν πάνω του, οι γυαλιστερές επιφάνειες του είναι περασμένες με μια ειδική μπογιά η οποία, ωστόσο, δεν είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι.

Ryugyong Hotel

Που βρίσκεται

Στην Πιονγκ Γιανγκ, την πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας.

Με λίγα λόγια...

Γνωστό και ως «Hotel Of Doom» (σ.σ. κάτι που στα ελληνικά μεταφράζεται περίπου σε «Ξενοδοχείο του Χαμού»), το εν λόγω κτήριο, εκτός από σήμα-κατατεθέν της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας, αποτελεί ένα πραγματικό μεγαθήριο 105 ορόφων και 3000 δωματίων.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1987, διακόπηκε το 1992 και ξαναξεκίνησε το 2008. Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει ημιτελές.

ΠΗΓΗ:askmen

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • NEWS 24/7 Podcasts

    Γιατί έχουν συγκλονιστεί όλοι με το "Μικρό Ταρανδάκι"; #explainer

    Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη τι κρύβεται πίσω από τη νέα σειρά του Netflix.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    24°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    26°C