Σπάνιο βίντεο: Ο Prince σε ηλικία 11 ετών στηρίζει την απεργία των εκπαιδευτικών της Μινεάπολης

Το υλικό ήταν «ανέγγιχτο για 52 χρόνια»

Σπάνια πλάνα με τον Prince σε ηλικία 11 ετών ανακάλυψε στα αρχεία του ο τηλεοπτικός σταθμός WCCO της Μινεάπολης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο σύντομο απόσπασμα, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μίας απεργίας εκπαιδευτικών τον Απρίλιο του 1970, ο μελλοντικός θρύλος της μουσικής μιλάει υπέρ των καθηγητών και χοροπηδάει με το χαρακτηριστικό πονηρό χαμόγελο στο πρόσωπό του.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να λάβουν και αυτοί καλύτερη εκπαίδευση γιατί… Και νομίζω ότι θα πρέπει να παίρνουν περισσότερα χρήματα γιατί δουλεύουν επιπλέον ώρες για εμάς και όλα αυτά τα πράγματα», λέει.

Το WCCO αποκατέστησε την ποιότητα του βίντεο στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για την απεργία των εκπαιδευτικών στην ίδια περιοχή τον περασμένο μήνα.

Ο Matt Liddy, υπεύθυνος παραγωγής του σταθμού, εξέταζε το αρχεία του σταθμού όταν ένα αγόρι του τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή.

«Αμέσως πήγα στην αίθουσα σύνταξης και άρχισα να το δείχνω στον κόσμο και να λέω: “Δεν θα σας πω ποιος νομίζω ότι είναι αυτός, αλλά ποιος νομίζετε ότι είναι αυτός;”. Και όλοι οι είπαν ότι είναι ο Prince», περιέγραψε ο Liddy για το φιλμ, το οποίο ήταν «ανέγγιχτο για 52 χρόνια».

Ενώ το αγόρι στο βίντεο ήταν σχεδόν αδιαμφισβήτητα ο Prince, το όνομά του δεν αναφερόταν στα πλάνα.

Ο σταθμός ξεκίνησε εντατικές προσπάθειες για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του αγοριού.

Όταν κατέληξαν σε αδιέξοδο, απευθύνθηκαν στην Kristen Zschomler, ιστορικό και αρχαιολόγο της περιοχής -και θαυμάστρια του Prince που έχει καταγράψει τα πρώτα χρόνια της ζωής του τραγουδιστή- η οποία έμεινε άφωνη όταν είδε το υλικό και στη συνέχεια έφερε τον σταθμό σε επαφή με έναν άνδρα ονόματι Terrance Jackson, ο οποίος πήγαινε σχολείο μαζί με τον Prince από το νηπιαγωγείο.

Το μόνο που χρειάστηκε να δουν ήταν η απερίγραπτη αντίδρασή του Jackson, ο οποίος χρησιμοποίησε και το παρατσούκλι που είχε ο Prince στην παιδική ηλικία του.

«Αυτός είναι ο Prince! Στέκεται ακριβώς εκεί με το καπέλο, σωστά; Αυτός είναι ο “Skipper”! Θεέ μου!», είπε.

Αφού είδε τα πλάνα και άκουσε τον τραγουδιστή να μιλάει, ο Terrance Jackson είπε: «Έχω εντυπωσιαστεί. Έχω εντυπωσιαστεί τελείως» και θυμήθηκε ότι έπαιζε σε μία μπάντα με τον Prince.

«Έπαιζε εκπληκτικά κιθάρα και πλήκτρα από τότε. Η μουσική έγινε το άθλημά μας. Επειδή ήταν αθλητικός, κι εγώ ήμουν αθλητικός, αλλά θέλαμε να ανταγωνιζόμαστε μουσικά», σχολίασε ο Jackson.

Δείτε το σπάνιο βίντεο του Prince παρακάτω:

ΠΗΓΗ:hitchannel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Έξω από το στόμα του Λάκη

    Λάκης Λαζόπουλος: Πού πήγαν τα 11 λεπτά; (Επεισόδιο 25ο)

    «Έξω από το στόμα του Λάκη» - Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Πέμπτη στις 19:00. Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα έρχεται

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    24°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    26°C