Οι τελευταίες ημέρες του Kurt Cobain των Nirvana μετατρέπονται σε όπερα

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022 - 7:17 μ.μ.

«Ο Kurt Cobain ήταν μία αρχετυπική ιστορία, οι όπερες ασχολούνται πολύ καλά μαζί τους».

Ο Kurt Cobain των Nirvana αποτελεί πηγή έμπνευσης για μία νέα όπερα που θα ανέβει στο Λονδίνο.

Η μυθιστορηματική εκδοχή των τελευταίων ημερών του τραγουδιστή του «Smells Like Teen Spirit», ο οποίος αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 1994 σε ηλικία 27 ετών, αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία «Last Days» του Gus Van Sant το 2005 και τώρα η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου δημιουργεί μία θεατρική παράσταση βασισμένη στην εν λόγω ταινία.

Η ιστορία της ταινίας επικεντρώθηκε σε έναν μουσικό με το όνομα Blake – ο οποίος ήταν βασισμένος στον Kurt Cobain – και τις μάχες του με την κατάθλιψη και την κατάχρηση ουσιών πριν από τον τραγικό πρόωρο θάνατό του.

Την όπερα θα συνθέσει ο 31χρονος Oliver Leith, μόνιμος συνθέτης της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, και θα τη σκηνοθετήσουν οι Copson και Anna Morrissey. Η παράσταση αναμένεται να ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Linbury στο Λονδίνο τον Οκτώβριο.

Στην ιστοσελίδα της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου αναφέρεται: «Βασισμένη στην ταινία “Last Days”, αυτή η συγκλονιστική παράσταση φέρνει μία σύγχρονη ιστορία αυτοκαταστροφής στη σκηνή της όπερας».

«Ο Blake, ένας μουσικός, το έσκασε πρόσφατα από την αποτοξίνωση για να επιστρέψει στο σπίτι του. Αλλά στοιχειώνεται από αντικείμενα, επισκέπτες και αναμνήσεις που τον απομακρύνουν από τον πραγματικό προορισμό του – την αυτοκαταστροφή», σημειώνεται.

«Αυτή η νέα όπερα βυθίζεται στο μαρτύριο που δημιούργησε έναν σύγχρονο μύθο», τονίζεται.

 

Αν και ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν πέθανε ο Kurt Cobain, ο Oliver Leith δήλωσε μεγάλος θαυμαστής των Nirvana.

«Η μουσική τους ήταν το soundtrack της εφηβείας μου. Είναι από τις πρώτες μουσικές που έμαθα να παίζω στην κιθάρα», είπε μιλώντας στην εφημερίδα «The Guardian», δήλωσε:

«Οφείλω πολλά από τον τρόπο με τον οποίο κάνω τώρα μουσική στον ήχο του grunge εκείνης της εποχής, δεν είχα ποτέ πραγματικά σκεφτεί από πού προήλθε το πειραματικό χάος και οι επαναλήψεις μου», πρόσθεσε.

Ο Oliver Leith ελπίζει ότι η παράστασή του θα απευθυνθεί σε ευρύτερο φάσμα κοινού και όχι μόνο στους θαυμαστές των Nirvana και ότι θα τους συστήσει τον κόσμο της όπερας, καθώς αφορά τον «αναπόφευκτο θάνατο ενός διάσημου».

«Τώρα θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε σταρ», υποστήριξε.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Art Podcast

    Art Podcast 121: Γιώργος Χατζηπιερής (Τεμπέλης Δράκος)

    Ο κόσμος κρύβει μια κρυφή ενοχή όταν προβάλλει τον παιδικό του εαυτό… λέει ο Γιώργος Χατζηπιερής στο Art Podcast #121 και στην Γιώτα Τσιμπρικίδου και μας αφήνει να μάθουμε περισσότερα στοιχεία γύρω από τον δημιουργό του «Τεμπέλη Δράκου» και κάποιων από...

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    24°C