Οι Scorpions άλλαξαν τους στίχους του «Wind Of Change» για να υποστηρίξουν την Ουκρανία

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 5:45 μ.μ.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ωραιοποιήσουμε τη Ρωσία με αυτόν τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται», δηλώνει ο Klaus Meine.

Ο τραγουδιστής Klaus Meine των Scorpions μίλησε για την απόφασή του να αλλάξει ορισμένους από τους στίχους στον αντιπολεμικό ύμνο «Wind Of Change» του συγκροτήματος, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν κατάλληλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι Scorpions έγραψαν το «Wind Of Change» μετά την εμφάνισή τους στο «Μουσικό Φεστιβάλ Ειρήνης» στη Μόσχα το 1989, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή με άλλα rock συγκροτήματα όπως οι Bon Jovi και οι Mötley Crüe.

Το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από την εικόνα των χιλιάδων Ρώσων που τους επευφημούσαν το 1988 – όταν έγιναν το πρώτο hard rock συγκρότημα που εμφανίστηκε στη Ρωσία – και το 1989, στο προαναφερθέν φεστιβάλ, παρόλο που ήταν γερμανικό συγκρότημα.

Στις 26 Μαρτίου, στην πρώτη συναυλία του σόου «Sin City Nights» των Scorpions στο «Zappos Theater» του Λας Βέγκας της Νεβάδα, ο Klaus Meine είπε στο κοινό πριν ξεκινήσει το «Wind Of Change»: «Αυτό το τραγούδι καλεί για ειρήνη, και απόψε, νομίζω, θα το τραγουδήσουμε ακόμα πιο δυνατά. Το αφιερώνουμε στους γενναίους ανθρώπους στην Ουκρανία».

Στη συνέχεια, ο Klaus Meine ξεκίνησε το «Wind Of Change», αλλάζοντας τους πρώτους στίχους του τραγουδιού που αναφέρονταν σε εκείνο το φεστιβάλ στους εξής στίχους: «Τώρα ακούστε την καρδιά μου / Λέει Ουκρανία».

Σε μία νέα συνέντευξη στο «Loudwire Nights», ο Klaus Meine εξήγησε τη σκέψη που οδήγησε στην αλλαγή των στίχων του κλασικού τραγουδιού των Scorpions.

«Πριν έρθουμε (στο Λας Βέγκας), σκεφτόμουν πώς είναι να παίζουμε το “Wind Of Change” με τον τρόπο που παίζαμε τόσα χρόνια και σκέφτηκα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή με αυτόν τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ωραιοποιήσουμε τη Ρωσία με στίχους όπως: “Ακολουθήστε το Moskva / Μέχρι το Πάρκο Gorky”», είπε.

«Ήθελα να κάνω μία δήλωση προκειμένου να υποστηρίξω την Ουκρανία, και έτσι το τραγούδι ξεκινάει τώρα με τoυς στίχους: “Τώρα ακούστε την καρδιά μου / Λέει Ουκρανία / Περιμένοντας τον άνεμο να αλλάξει”», συνέχισε.

Το 2015, ο κιθαρίστας των Scorpions, Rudolf Schenker, δήλωσε σχετικά με την έμπνευση για την αρχική εκδοχή του «Wind Of Change»: «Θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους στη Ρωσία ότι εδώ μεγαλώνει μία νέα γενιά Γερμανών. Δεν έρχονται με τανκς και όπλα και δεν διεξάγουν πόλεμο – έρχονται με κιθάρες και rock ‘n’ roll και φέρνουν αγάπη!».

«Υπήρξαν τόσες πολλές συγκινητικές στιγμές στη Μόσχα», πρόσθεσε τότε οι Klaus Meine.

«Υποθέτω ότι θα μπορούσαν να ήταν οι Bon Jovi ή οι Mötley Crüe, οποιοσδήποτε από αυτούς τους που είχαν γυρίσει σπίτι τους έχοντας εμπνευστεί από αυτό που είδαν, αλλά αυτοί είπαν: “Ε! Ροκάραμε τη Σοβιετική Ένωση, μάγκες!”. Για εμάς, ίσως ήταν διαφορετικό. Είδαμε τόσες πολλές αλλαγές από το Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) το ’88 μέχρι τη Μόσχα το ’89. Αυτή ήταν η έμπνευση για το “Wind Of Change”», ανέφερε.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Πώς μετασχηματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Ευρωεκλογών

    Ο Άρης Ραβανός, πολιτικός συντάκτης στο Βήμα, σχολιάζει το στοίχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το προεκλογικό κλίμα στα στρατόπεδα των υπόλοιπων κομμάτων.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    25°C