Οι Rolling Stones γιορτάζουν τα 60 χρόνια τους με το ντοκιμαντέρ «My Life as a Rolling Stone»

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 4:52 μ.μ.

Κάθε επεισόδιο του ντοκιμαντέρ θα είναι επικεντρωμένο σε καθένα από τα τέσσερα βασικά μέλη των Rolling Stones.

Οι Rolling Stones θα γιορτάσουν τα 60 χρόνια τους ως συγκρότημα με ένα ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, με τίτλο «My Life as a Rolling Stone», που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Αυγούστου στο αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι Epix.

Το νέο ντοκιμαντέρ θα αφηγηθεί την ιστορία των Rolling Stones με έναν μοναδικό τρόπο.

Κάθε επεισόδιο θα αποτελεί ένα ατομικό πορτρέτο καθενός από τα τέσσερα βασικά μέλη του συγκροτήματος για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του: του Mick Jagger, του Keith Richards, του αείμνηστου Charlie Watts και του Ronnie Wood.

Το «My Life as a Rolling Stone» σκηνοθέτησαν ο Oliver Murray και η Clare Travenor, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε εγχειρήματα σχετικά με τους Stones.

Ο Oliver Murray είχε επιμεληθεί το 2019 το ντοκιμαντέρ «The Quiet One» για τον πρώην μπασίστα και συνιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Bill Wyman, ενώ το 2010 η Clare Travenor σκηνοθέτησε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα με επίκεντρο τον Keith Richards που συνδυάστηκε με την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, «Life».

«Τα συναρπαστικά μουσικά ντοκιμαντέρ έχουν γίνει ένας πυλώνας του πρωτότυπου προγράμματος του Epix και το “My Life as a Rolling Stone” είναι μια τέλεια προσθήκη σε αυτό το σύνολο», δήλωσε ο πρόεδρος του Epix, Michael Wright.

«Αυτό το ξεχωριστό ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την ωμή και οργανική ενέργεια που χαρακτηρίζει τους Rolling Stones και αφηγείται τη συναρπαστική, επική ιστορία του ταξιδιού τους. Είμαι ενθουσιασμένος που οι θεατές θα βιώσουν αυτή τη θρυλική μπάντα όπως λίγοι έχουν ζήσει ποτέ πριν», συνέχισε.

«Το Epix είναι η τέλεια στέγη στις ΗΠΑ για αυτά τα δυναμικά και ταυτόχρονα πολύ προσωπικά πορτρέτα του Mick, του Keith, του Ronnie και του Charlie», πρόσθεσε η διευθύνουσα σύμβουλος των Mercury Studios Alice Webb.

«Καθώς γιορτάζουν 60 χρόνια δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι που οι θεατές του Epix θα αποκτήσουν αποκλειστική πρόσβαση στους Rolling Stones μέσα από αυτά τα ξεχωριστά αφιερώματα», ανέφερε.

Το 2012, οι Rolling Stones γιόρτασαν την 50η επέτειό τους με ένα άλλο μεγάλο ντοκιμαντέρ, το «Crossfire Hurricane».

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Brett Morgen, αφηγήθηκε την ιστορία των Stones μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80, χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο όγκο αρχειακού υλικού και ηχητικών συνεντεύξεων που παραχωρήθηκαν από κάθε μέλος του συγκροτήματος.

Οι Rolling Stones πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή την επετειακή περιοδεία «Sixty» για τα 60 χρόνια του ως συγκρότημα.

Οι τελευταίες συναυλίες του ευρωπαϊκού σκέλους της περιοδείας αναβλήθηκαν – ενώ μία συναυλία ακυρώθηκε, καθώς ο Mick Jagger βρέθηκε θετικός στον COVID-19 νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η περιοδεία ξεκινά ξανά απόψε (21 Ιουνίου) από το Μιλάνο της Ιταλίας, έχοντας άλλες 10 συναυλίες προγραμματισμένες μέχρι το τέλος Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων δύο μεγάλων εμφανίσεων των Rolling Stones στο φεστιβάλ BST Hyde Park του Λονδίνου.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Tue

    23°C

  • Wed

    25°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    25°C