Οι Rolling Stones γίνονται γραμματόσημα από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 - 12:40 π.μ.

Οι Rolling Stones είναι το τέταρτο μουσικό συγκρότημα στο οποίο αφιερώνουν τα Βρετανικά Ταχυδρομείο μία ειδική έκδοση γραμματοσήμων.

Τα Βρετανικά Ταχυδρομεία τιμούν τους Rolling Stones με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυσή τους και εκδίδουν 12 μοναδικά γραμματόσημα με το θρυλικό συγκρότημα.

Η κύρια σειρά αποτελείται από οκτώ γραμματόσημα που απεικονίζουν τους Rolling Stones σε διάφορες συναυλίες της ένδοξης ιστορίας τους, ενώ η δεύτερη σειρά αποτελείται από άλλα τέσσερα γραμματόσημα με ομαδικές φωτογραφίες και αφίσες, τα οποία παρουσιάζονται σε αναμνηστικό φύλλο (μινιατούρα).

Τα κύρια οκτώ γραμματόσημα αποτελούνται από φωτογραφίες των Rolling Stones από την περίφημη συναυλία τους στο Hyde Park του Λονδίνου τον Ιούλιο του 1969, στο East Rutherford του New Jersey των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2019, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τον Αύγουστο του 1995, στο Τόκιο της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 1995, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 1972, στο Όσλο της Νορβηγίας τον Μάιο του 2014, στο Knebworth του Hertfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο του 1976 και στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2017.

Το ξεχωριστό αναμνηστικό φύλλο περιλαμβάνει δύο ομαδικές φωτογραφίες των Rolling Stones και δύο από τις διάσημες εντυπωσιακές και ιστορικές αφίσες τους για τις παγκόσμιες περιοδείες τους.

Τα γραμματόσημα θα κυκλοφορήσουν στις 20 Ιανουαρίου και θα είναι διαθέσιμα σε πολυάριθμες μορφές, όπως πακέτο παρουσίασης, λεύκωμα περιορισμένης έκδοσης, ειδικοί αναμνηστικοί φάκελοι με γραμματόσημο και μετάλλιο, ράβδος χρυσού 24 καρατίων και πολλά ακόμη συλλεκτικά είδα.

«Λίγα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ κατάφεραν να χαράξουν μια τόσο πλούσια και εκτεταμένη καριέρα όσο αυτή των Rolling Stones. Έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά και συναρπαστικά άλμπουμ της σύγχρονης μουσικής, συνοδευόμενα από πρωτοποριακές ζωντανές εμφανίσεις», δηλώνει ο David Gold, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και πολιτικής των Βρετανικών Ταχυδρομείων.

Η συνεργασία μεταξύ των Rolling Stones και της Royal Mail προέκυψε και διευκολύνθηκε από την Bravado, το τμήμα διαχείρισης εμπορικών σημάτων και lifestyle της Universal Music Group.

Το 2022 συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από την πρώτη συναυλία του συγκροτήματος ως Rolling Stones στο «Marquee Club» του Λονδίνου στις 12 Ιουλίου 1962.

Οι Rolling Stones είναι μόλις το τέταρτο μουσικό συγκρότημα στο οποίο αφιερώνουν τα Βρετανικά Ταχυδρομείο μία ειδική έκδοση γραμματοσήμων μετά τους Beatles το 2007, τους Pink Floyd το 2016 και τους Queen το 2020.

Δείτε όλα τα αντικείμενα της συλλογής γραμματοσήμων των Rolling Stones στην ιστοσελίδα των Βρετανικών Ταχυδρομείων εδώ.

 

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • The food Processors

    Guest 39 : Αγγελική Μηλιώτη - Αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων (ροδιού και εσπεριδοειδών) για παραγωγή τροφίμων Ενίσχυση των Αλυσίδων Τροφίμων της Μεσογείου για την Αειφορία - Πρόγραμμα Excel4Med

Weather&go!

  • Tue

    25°C

  • Wed

    23°C

  • Thu

    24°C

  • Fri

    21°C