Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον εξηγεί τι εννοούσε, όταν έλεγε στον Σμιθ για τον... διάβολο, μετά το χαστούκι στον Ροκ

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο ηθοποιός που βρέθηκε πρώτος κοντά στον Γουίλ Σμιθ, λίγο μετά το χαστούκι που έριξε στον Κρις Ροκ, κατά την τελετή απονομής των Όσκαρ, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με το συμβάν.

Στο διάλειμμα για διαφημίσεις που ακολούθησε της «σφαλιάρας» του Σμιθ στον Ροκ, ο ηθοποιός μαζί με τον παραγωγό Τάιλερ Πέρι, προσέγγισαν τον Σμιθ και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν.

Ο λόγος του ξεσπάσματος του Γουίλ Σμιθ είναι πλέον, γνωστός σε όλους. Συγκεκριμένα, ήταν το χιούμορ του κωμικού που εξόργισε τον ηθοποιό, αφού αναφέρθηκε στο καραφλό κεφάλι της αγαπημένης του Τζέιντα, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

 

Chris Rock made a joke about Will Smith's wife, Jada Pinkett-Smith being in "G.I. Jane" because of her bald head.

She's spoken openly about having a hair loss condition.

Will Smith ran on stage, and slapped Chris Rock.

What a slap!!#Oscars pic.twitter.com/GdpRCtMJPK

— Dr. Zainab (@Zainab4Peace) March 28, 2022

 

Μιλώντας στο Variety, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον εξήγησε πως «ο διάβολος κυρίευσε τον Γουίλ Σμιθ εκείνο το βράδυ».

«Ξέρετε, υπάρχει ένα ρητό. "Όταν ο διάβολος σε αγνοεί, τότε ξέρεις πως κάνεις κάτι λάθος. Ο διάβολος τότε, λέει "αφήστε τον ήσυχο, είναι ο αγαπημένος μου". Όταν λοιπόν, ο διάβολος σε πλησιάζει, είναι μάλλον επειδή προσπαθεί να κάνει κάτι λάθος, αφου εσύ τα κάνεις όλα σωστά. Και για κάποιον λόγο, ο διάβολος κυρίευσε τον Σμιθ εκείνο το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να κάνει κανένα αρνητικό σχόλιο και δεν θεωρεί τον εαυτό του τον κατάλληλο για να κρίνει κάποιον.

 

Denzel Washington said during Saturday’s discussion that he, along with actor and producer Tyler Perry, prayed with Will Smith after the incident. https://t.co/odBY4vB6hp

— CNN (@CNN) April 4, 2022

 

«Ευτυχώς, που υπήρχε κι άλλος κόσμος εκεί, όχι μόνο εγώ. Ο Τάιλερ Πέρι ήρθε αμέσως μαζί μου και προσευχήθηκε εκείνη την ώρα. Δεν θέλω να πω τι συζητήσαμε, αλλά ας έρθει σε όλους η χάρη του Θεού. Ποιοι είμαστε εμείς για να καταδικάσουμε οτιδήποτε; Δεν ξέρω το παρασκήνιο της κατάστασης, αλλά ξέρω πως η μοναδική λύση είναι η προσευχή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του πάντως, ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, λίγες μέρες αφότου χαστούκισε τον κωμικό.

Σε δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή, ο 53χρονος Αμερικανός ηθοποιός ανέφερε ότι «θα αποδεχτεί οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει κατάλληλες το Διοικητικό Συμβούλιο».

Ο νικητής του Όσκαρ Α′ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στο «King Richard» είχε ζητήσει προηγουμένως συγγνώμη από την ακαδημία και τον Κρις Ροκ, για το χαστούκι του στον συνάδελφό του το βράδυ της Κυριακής.

Μετά το συμβάν το διοικητικό συμβούλιο των βραβείων είχε ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Σμιθ για παραβίαση των προτύπων συμπεριφοράς και θα αποφάσιζε για τα μέτρα που θα λάμβανε κατά την επόμενη συνεδρίαση του στις 18 Απριλίου.

 

Will Smith resigns from the Academy following his ‘inexcusable’ Oscars behaviour https://t.co/lGVDsADrvS

[email protected] (@Roy53061011) April 4, 2022

 

Στην δήλωση του ο Γουίλ Σμιθ αναφέρει:

«Έχω ανταποκριθεί άμεσα στην πειθαρχική ακρόαση της Ακαδημίας και θα αποδεχτώ πλήρως όλες τις συνέπειες για τη συμπεριφορά μου. Οι ενέργειές μου στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν συγκλονιστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες.

Ο κατάλογος αυτών που έχω πληγώσει είναι μακρύς και περιλαμβάνει τον Κρις Ροκ, την οικογένειά του, πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική δουλειά τους.

Έτσι, παραιτούμαι από την ιδιότητα μέλους της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει σκόπιμο το Διοικητικό Συμβούλιο».

ΠΗΓΗ:protothema

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Μικροπράγματα - LIFO

    Η σκληρή αλήθεια για τον Παντελή Παντελίδη

    Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για τον τραγουδιστή και το μυστήριο του άδικου θανάτου του

Weather&go!

  • Sat

    21°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    22°C

  • Tue

    24°C