Ο Travis Scott απονέμει υποτροφίες ύψους 1 εκατ. δολαρίων σε 100 μαύρους φοιτητές

«Η αριστεία αφθονεί σε κάθε μαύρο νοικοκυριό, αλλά πολύ συχνά οι ευκαιρίες δεν το κάνουν», τόνισε ο Travis Scott.

Ο Travis Scott ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει μέσω του ιδρύματός του Cactus Jack Foundation υποτροφίες ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε 100 φοιτητές από τα Ιστορικά Μαύρα Κολλέγια και Πανεπιστήμια των ΗΠΑ που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.

Η υποτροφία «Waymon Webster» που πήρε το όνομά της από τον παππού του Travis Scott και εκπαιδευτικό στα Ιστορικά Μαύρα Κολλέγια και Πανεπιστήμια, ενώ επικεφαλής είναι η αδελφή του, Jordan Webster, η οποία αποφοίτησε φέτος από το Πανεπιστήμιο Howard.

Η υποτροφία αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε μαύρους φοιτητές που έχουν αριστεύσει ακαδημαϊκά (με μέσο όρο τουλάχιστον 3,5/5), αλλά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες στο δεύτερο εξάμηνο του τελευταίου έτους σπουδών τους. Το ταμείο υποτροφιών «Waymon Webster», το οποίο βρίσκεται στο δεύτερο έτος λειτουργίας του, χορηγεί υποτροφίες ύψους 10.000 δολαρίων σε 100 τελειόφοιτους.

«Η αριστεία αφθονεί σε κάθε μαύρο νοικοκυριό, αλλά πολύ συχνά οι ευκαιρίες δεν το κάνουν και οι μαύροι φοιτητές μένουν πίσω ή αποκλείονται. Αυτό, λοιπόν, είναι που η οικογένειά μου και εγώ θέσαμε ως στόχο να αλλάξουμε», τόνισε ο Travis Scott, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Jacques Webster.

«Συγχαίρουμε και τους 100 φετινούς αποδέκτες της υποτροφίας. Ξέρω ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα από αυτούς και ανυπομονούμε ήδη να εντείνουμε το έργο μας την επόμενη χρονιά», συνέχισε.

Η αδελφή του, Jordan, σχολίασε: «Την περασμένη εβδομάδα, έλαβα το δικό μου πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Howard. Ξέρω προσωπικά πόσο βαθιά σημαντική είναι η ακαδημαϊκή κληρονομιά του παππού μου στα Ιστορικά Μαύρα Κολλέγια και Πανεπιστήμια για ολόκληρη την οικογένειά μου – για τον Travis, καθώς και για τον δίδυμο αδελφό μου Josh που σπουδάζει στο Prairie View A& M University – και τώρα, για 100 ανθρώπους που ο Travis μπόρεσε να βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή».

«Σημαίνει πολλά για μένα το γεγονός ότι μπορώ να συνεργαστώ με τον αδελφό μου, καθώς δημιουργεί ελπίδα και κάνει πραγματική διαφορά για τους συνομηλίκους μας και τις οικογένειές τους», σημείωσε.

Η οικογένεια του Travis Scott συνδέεται στενά με τα Ιστορικά Μαύρα Κολλέγια και Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, καθώς η μητέρα του φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Grambling State στη Λουιζιάνα και ο πατέρας του στο Πανεπιστήμιο Prairie View A& M στο Τέξας, όπου ο μικρότερος αδελφός του Josh είναι σήμερα φοιτητής και όπου ο παππούς του Waymon ήταν κοσμήτορας της μεταπτυχιακής σχολής.

«Ο παππούς μου πέθανε πριν από λίγο καιρό. Θέλω να χρησιμοποιήσω κάθε είδους δύναμη που έχω για να συνεχίσω την κληρονομιά του για την εκπαίδευση και τις γνώσεις που μου εμφύσησε για να βοηθήσω τους επόμενους ανθρώπους που θέλουν να μορφωθούν και να μην εμποδίζονται από τίποτα στην εκπαίδευση», δήλωσε πέρυσι ο Travis Scott στο Associated Press, όταν κέρδισε το βραβείο «Red Carpet Advocacy» για τις φιλανθρωπικές δράσεις του για τα Ιστορικά Μαύρα Κολλέγια και Πανεπιστήμια.

«Οι μαύροι φοιτητές έχουν λιγότερες από τις μισές πιθανότητες να αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο σε σχέση με τους λευκούς φοιτητές και η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος», δήλωσε ο Marc Morial, πρόεδρος/διευθύνων σύμβουλος της National Urban League.

«Επικροτούμε τον Travis Scott και το Ίδρυμα Cactus Jack για την επένδυση στην επόμενη γενιά και συγχαίρουμε τους 100 δικαιούχους της υποτροφίας “Waymon Webster” για την αποφοίτησή τους», πρόσθεσε.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Travis Scott δεσμεύτηκε να πληρώσει τα δίδακτρα ενός εξαμήνου για πέντε φοιτητές σε Ιστορικά Μαύρα Κολλέγια και Πανεπιστήμια. Τον επόμενο μήνα, εγκαινίασε το ίδρυμα Cactus Jack Foundation και παρουσίασε το ταμείο υποτροφιών «Waymon Webster» για την κάλυψη των διδάκτρων φοιτητών εκείνης της χρονιάς.

Ο Travis Scott επέλεξε προσωπικά φοιτητές που φοιτούσαν στο Morehouse College, στο Πανεπιστήμιο Howard, στο Πανεπιστήμιο του Νοτίου Τέξας, στο Πανεπιστήμιο του Grambling State University και στο Πανεπιστήμιο Prairie View A& M.

«Με μια ζεστή και εξαιρετικά ευγενική χειρονομία, ο κ. Scott άσκησε δια βίου επίδραση στους 100 δικαιούχους της υποτροφίας “Waymon Webster”. Έχοντας πλέον ελαφρύνει, έστω και λίγο, το οικονομικό βάρος αυτών των άξιων αποφοίτων από Ιστορικά Μαύρα Κολλέγια και Πανεπιστήμια, ο κ. Scott ενεργοποίησε ένα είδος επένδυσης που θα αποδώσει άπειρα μερίσματα στις κοινότητές μας για τις επόμενες δεκαετίες», υπογράμμισε ο Daniel Moss, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος των Ιστορικών Μαύρων Κολλεγίων και Πανεπιστημίων.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • The Criminal Makeup

    102: Evil Woman Fakes “Pregnancy”... Before Killing Friend to STEAL HER BABY - Taylor Parker

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C