Ο Sam Smith για τη μάχη του με τη δυσμορφοφοβία: «Λιμοκτονούσα – Ήμουν πραγματικά πεινασμένος»

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 - 3:51 μ.μ.

«Τώρα έχω το αντίθετο της δυσμορφοφοβίας».

Ο Sam Smith μίλησε με ειλικρίνεια για τη μάχη του με την ψυχική διαταραχή της δυσμορφοφοβίας και τόνισε ότι πλέον την έχει υπό έλεγχο.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Sunday Times, ο Sam Smith παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποδεχτεί τον εαυτό του αρκετά ώστε να ποζάρει χωρίς μπλούζα για το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ του «Gloria».

«Μέσα στη βιομηχανία μου υπάρχει σίγουρα αυτό το ερώτημα: “Πώς πρέπει να μοιάζει ένας pop star;”», είπε, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν ταίριαξε στο «πρότυπο» του αστέρα της pop.

Σύμφωνα με τον Sam Smith, η εικόνα που είχε για τον εαυτό του άρχισε να αλλάζει μετά την περιοδεία του για το άλμπουμ του «Thrill Of It All» το 2018.

«Όταν ήμουν 25 ετών, τελείωσα την περιοδεία και ήμουν εξαντλημένος. Κοιτούσα τα πρότυπα στον κόσμο του σώματος. Κάθε φορά που πήγαινα στην πισίνα, ένιωθα αμήχανα, αλλά ανάγκασα τον εαυτό μου να βγάλει το μπλουζάκι του», ανέφερε.

«Αυτό απέδωσε καρπούς, γιατί τώρα έχω το αντίθετο της δυσμορφοφοβίας. Δείχνω υπέροχος. Επιτέλους μαυρίζω. Έχω καεί σε σημεία που δεν έχω καεί ποτέ», πρόσθεσε..

Σε μία άλλη συνέντευξή της με τον Zane Lowe στο Apple Music 1, ο Sam Smith αποκάλυψε ότι «λιμοκτονούσε» και πίστευε ότι ήταν «υπέρβαρος» παρά το γεγονός ότι είχε χάσει κιλά.

Όταν ρωτήθηκε για το θλιμμένο πρόσωπό του στο εξώφυλλο του άλμπουμ του «Thrill of It All» του 2017, απάντησε: «Λιμοκτονούσα. Ήμουν πεινασμένος. Ήμουν πραγματικά πεινασμένος. Είναι τρομερό πράγμα να κοιτάζεις, βασικά, κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες και να λες: “Ουάου”».

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είμαι 1,80μ. Είμαι μεγαλόσωμος άνθρωπος. Αλλά έφτασα στα 82 κιλά. Ήμουν μικρότερος. Είχα απόλυτη δυσμορφία σώματος. Νόμιζα ότι ήμουν μεγαλόσωμος. Νόμιζα ότι ήμουν υπέρβαρος, το οποίο είναι αρκετά τρομακτικό», εξήγησε.

Ο Sam Smith υποστήριξε ότι η δυσμορφοφοβία (ή σωματοδυσμορφική διαταραχή) ήταν μία αντίδραση στη φήμη που είχε αποκτήσει μετά την επιτυχημένη πρώτη δισκογραφική δουλειά του, «In The Lonely Hour» του 2014 και της πίεσης που είχε ασκηθεί πάνω του για το δεύτερο άλμπουμ του.

«Αλλά επίσης νομίζω ότι το είχα ανάγκη να το κάνω γιατί πάντα είχα ανάγκη να φτάσω σε αυτό το βάρος με έναν περίεργο τρόπο…», εξομολογήθηκε στη συνέχεια.

«Είναι τρελό. Επίσης, θυμάμαι ότι με εκείνο το εξώφυλλο, για την ακρίβεια για το “Thrill of It All”, επέλεξα επίτηδες εκείνο όπου φαινόμουν πολύ άρρωστος. Επειδή το άλμπουμ επρόκειτο να είναι σκοτεινό. Ήταν σχεδιασμένο να μοιάζει σκοτεινό», θυμήθηκε.

«Ήταν σχεδιασμένο να φαίνομαι εξαντλημένος, επειδή αυτό ήμουν, και αυτή ήταν η αλήθεια που ζούσα και δεν ανησυχούσα για το αν θα τη μοιραζόμουν. Οπότε σίγουρα επέλεξα το εξώφυλλο που ήταν αληθινό και ειλικρινές», πρόσθεσε.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Πάλι Αυτοί

    Ακριβές τσάντες, καμπάκ Λάος και η τράπουλα που ρίχνει τις γυναίκες

    Ταχυδακτυλουργικά, κολυμπήθρες, λίστες αναμονής για μια μπανάνα, το καμπάκ του ΛΑΟΣ, τα ΦΕΚ και τα ΦΕΚ ΙΤ της τηλεόρασης

Weather&go!

  • Wed

    24°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    22°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C