Ο Roger Waters καταγγέλλει ότι παρεμποδίζονται οι συναυλίες του λόγω των σχολίων του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:50 μ.μ.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κρακοβίας αναμένεται να ψηφίσει επί πρότασης να κηρυχθεί ανεπιθύμητος ο Roger Waters.

Ο Roger Waters διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ακύρωσε τις δύο συναυλίες του στην Πολωνία λόγω της οργής που προκάλεσε η στάση του σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σάββατο ότι ο Rogers Waters ακύρωσε δύο συναυλίες του που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2023 στo Tauron Arena της Κρακοβίας.

«Ο μάνατζερ του Roger Waters αποφάσισε να τις ακυρώσει, χωρίς να δώσει κανέναν λόγο», δήλωσε ο Lukasz Pytko του Tauron Arena της Κρακοβίας στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή την περιοδεία του «This Is Not a Drill», δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή προς την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska νωρίτερα αυτό το μήνα, κατηγορώντας τους «ακραίους εθνικιστές» ότι «έβαλαν τη χώρα στο δρόμο προς αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο».

Ο Roger Waters επέκρινε επίσης τη Δύση, ιδίως την Ουάσινγκτον, επειδή «συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα τους στρατούς της κυβέρνησης του Κιέβου» και υποστήριξε ότι «το να ρίχνουμε καύσιμα, με τη μορφή οπλισμού, σε μια μάχη, δεν βοήθησε ποτέ στο παρελθόν να τελειώσει γρηγορότερα ένας πόλεμος και δεν θα βοηθήσει ούτε τώρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κρακοβίας φέρονται να εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις απόψεις του Roger Waters σχετικά με τον πόλεμο και αναμένεται να ψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα επί μίας πρότασης να χαρακτηριστεί ο Roger Waters ως persona non grata.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ο Roger Waters δημοσίευσε άλλη μία ανοιχτή επιστολή στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν ακύρωσε τις συναυλίες του στην Κρακοβία, αλλά ότι οι τοπικές αρχές προσπαθούν να τις εμποδίσουν.

«Είναι αλήθεια ότι ένας δημοτικός σύμβουλος στην Κρακοβία, ο κ. Lukasz Wantuch, απείλησε να κάνει μία συνεδρίαση ζητώντας από το συμβούλιο να με κηρύξει “persona non grata” λόγω των δημόσιων προσπαθειών μου να ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία, ιδιαίτερα τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της ειρήνης μέσω διαπραγματεύσεων»

Ο Roger Waters υποστήριξε ότι ακόμη ότι η «κλιμάκωση της κατάστασης προς ένα πικρό τέλος που θα μπορούσε να είναι ένας πυρηνικός πόλεμος και το τέλος όλης της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη».

«Παρά το γεγονός ότι αυτός ο τύπος, ο Lukasz Wantuch, δεν φαίνεται να γνωρίζει τίποτα για το ιστορικό της δουλειάς μου, σε όλη μου τη ζωή, με κάποιο προσωπικό κόστος, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτός, σε άρθρο του σε τοπική εφημερίδα, προέτρεψε τους καλούς ανθρώπους της Κρακοβίας να μην αγοράσουν εισιτήρια για τη συναυλία μου. Δεν είναι τόσο δημοκρατικό, σωστά κύριε;», συνέχισε.

«Αν ο κ. Lukasz Wantuch πετύχει τον στόχο του και οι επικείμενες συναυλίες μου στην Κρακοβία ακυρωθούν, θα είναι μία θλιβερή απώλεια για εμένα, γιατί ανυπομονούσα να μοιραστώ το μήνυμα της αγάπης μου με τους ανθρώπους της Πολωνίας, κάτι που έχω κάνει σε πολλές περιοδείες κατά τη διάρκεια μίας καριέρας που υπερβαίνει τα 50 χρόνια», ανέφερε.

«Και επίσης, δυστυχώς, θα στερήσει από τους ανθρώπους της Κρακοβίας την ευκαιρία να δουν τη νέα παράστασή μου, “This Is Not A Drill”, η οποία είναι μία σημαντική προσθήκη στο έργο μίας ολόκληρης ζωής. Η δρακόντεια λογοκρισία του έργου μου θα τους στερήσει την ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους», κατέληξε ο Roger Waters.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Columbia και Yale δίπλα στους Παλαιστίνιους

    Η Τάνια Μποζανίνου, αρχισυντάκτρια στο Βήμα και ειδική επί των διεθνών θεμάτων, εξηγεί γιατί διαδηλώνουν οι φοιτητές στα αμερικανικά πανεπιστήμια και πώς σχετίζονται με όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C