Ο R. Kelly καλείται να καταβάλει αποζημίωση 300.000 δολαρίων σε δύο θύματά του

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:58 μ.μ.

Οι δύο γυναίκες θα λάβουν αποζημίωση για τις ψυχοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκαν και για τη θεραπεία του έρπητα που φέρεται να τους μετέδωσε ο R. Kelly.

Ο R. Kelly διατάχθηκε να καταβάλει πάνω από 309.000 δολάρια ως αποζημίωση σε δύο από τα θύματά του, που κατέθεσαν εναντίον του στην ομοσπονδιακή δίκη του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Η «Jane», η οποία ανέβηκε στο εδώλιο με το ψευδώνυμο «Jane Doe #6» κατά τη διάρκεια της δίκης, θα λάβει 300.000 δολάρια από τον R. Kelly για να καλύψει το κόστος της ψυχοθεραπείας που υποβλήθηκε μετά την κακοποίησή της από τον τραγουδιστή και της θεραπείας της για τον έρπητα που φέρεται να της μετέδωσε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η «Jane» κατηγόρησε τον R. Kelly ότι της μετέδωσε έρπητα εν γνώσει του.

«Αισθάνθηκα ότι αυτός ο άνδρας μου μετέδωσε σκόπιμα κάτι που ήξερε ότι είχε… Ήταν ταραγμένος και είπε ότι θα μπορούσα να το έχω κολλήσει από οποιονδήποτε», είπε η ” Jane», προσθέτοντας ότι ο R. Kelly ήταν το μόνο πρόσωπο με το οποίο είχε σεξουαλική επαφή εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, η «Jane» δεν έλαβε περαιτέρω αποζημίωση για τα διαφυγόντα εισοδήματά της.

Επιπλέον, η «Stephanie», ένα άλλο θύμα του R. Kelly που κατέθεσε εναντίον του τραγουδιστή στη δίκη στο Μπρούκλιν, θα λάβει περίπου 8.000 δολάρια, επίσης για τα κόστη της ψυχοθεραπείας και της θεραπείας για τον έρπητα.

Tο νούμερο της αποζημίωσης της «Stephanie» πιθανότατα θα αυξηθεί, όπως ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε δήλωσή του.

Ωστόσο, η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Ann M. Donnelly αρνήθηκε να χορηγήσει αποζημίωση στη «Sonja», η οποία κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης στο Μπρούκλιν ότι ήταν παγιδευμένη στο στούντιο του R. Kelly στο Σικάγο για τέσσερις ημέρες, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από τον τραγουδιστή.

Πρόσφατα, το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση των 27.828 δολαρίων που είχε συγκεντρώσει ο R. Kelly στον σωφρονιστικό λογαριασμό του για να προχωρήσει στην αποζημίωση των θυμάτων του.

Ο R. Kelly, ο οποίος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης στη δίκη του στο Μπρούκλιν για τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων και οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, κρίθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου ένοχος σε έξι από τις 13 κατηγορίες για παιδική πορνογραφία για τις οποίες δικάστηκε στο Σικάγο.

Η ποινή που θα του επιβληθεί για τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Burkina Faso army kills 223 villagers in revenge attack

    Human Rights Watch report says children among those killed

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    24°C

  • Mon

    26°C