Ο Post Malone θα παραπεμφθεί σε δίκη για τα δικαιώματα του «Circles»

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 7:55 μ.μ.

Η υπόθεση αφορά ένα ημιτελές τραγούδι που αποτέλεσε βάση για την τελική έκδοση του «Circles» του Post Malone.

Ο Post Malone θα παραπεμφθεί σε δίκη για την αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον του σχετικά με τον ισχυρισμό ότι παρέλειψε να αναγνωρίσει έναν από τους συνδημιουργούς της επιτυχίας του «Circles», αποφάνθηκε ομοσπονδιακός δικαστής της Καλιφόρνια τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Στην απόφασή του, που αποτελείται από 28 σελίδες, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Otis D. Wright έκρινε ότι ο παραγωγός και συνθέτης Tyler Armes μπορεί τελικά να είναι σε θέση να αποδείξει ότι είχε βασικό ρόλο κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης στο στούντιο τον Αύγουστο του 2018 και αξίζει να αναφερθεί ως δημιουργός ενός πρώιμου τραγουδιού που αργότερα έγινε το «Circles».

Επιδιώκοντας να απορριφθεί η αγωγή, ο Post Malone και ο παραγωγός Frank Dukes είχαν υποστηρίξει ότι μόνο αυτοί είχαν «δικαίωμα βέτο» κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης με τον Tyler Armes, αλλά ο δικαστής φάνηκε επιφυλακτικός ως προς αυτόν τον ισχυρισμό στην απόφαση της Δευτέρας.

«Ενώ ο Dukes μπορεί να είχε τον έλεγχο του φορητού υπολογιστή, τίποτα δεν υποδηλώνει ότι ο ίδιος ή ο Post κατείχαν κάποια ειδική εξουσία βέτο ή λήψης αποφάσεων που δεν είχε ο Armes», έγραψε ο δικαστής Wright. «Τα αποδεικτικά στοιχεία του Armes, αν τα πιστέψουμε, υποστηρίζουν το συμπέρασμα ότι οι τρεις μουσικοί μοιράζονταν ίσο έλεγχο στη δημιουργία, συνεισφέροντας μη ιεραρχικά σε ένα ενιαίο σύνολο», ανέφερε.

Η απόφαση της Δευτέρας ισχύει μόνο για ένα ημιτελές τραγούδι των ηχογραφήσεων και όχι για την τελική «εμπορική» έκδοση του «Circles» που κυκλοφόρησε 2019.

Ο δικαστής Wright τόνισε πως ήταν σαφές ότι ο Tyler Armes δεν συμμετείχε στην τελική εκδοχή του τραγουδιού. Αλλά αυτή η πρώιμη εκδοχή αποτέλεσε τη βάση για την τελική έκδοση και η ετυμηγορία ότι στον Armes ανήκει μέρος του κομματιού των ηχογραφήσεων θα του έδινε ακόμα το δικαίωμα να εισπράξει σημαντικά πνευματικά δικαιώματα για το «Circles».

Ο Tyler Armes, ένας Καναδός παραγωγός και τραγουδοποιός που είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στο συγκρότημα Down with Webster, λέει ότι συνυπέγραψε ορισμένες συγχορδίες και μια μπασογραμμή που τελικά θα γίνονταν μέρος του «Circles».

Όταν άκουσε για πρώτη φορά το τελικό τραγούδι, ο Tyler Armes λέει ότι έστειλε μήνυμα στον Dre London, τον μάνατζερ του Post Malone, ο οποίος του απάντησε: «Μόλις έδειξα στον Posty το μήνυμα / Είπε ότι θυμάται / Ο U έπαιξε μια μελωδία στο μπάσο και μετά έπαιξε περισσότερο από αυτό μετά».

Αν και του προσφέρθηκε ποσοστό 5% των δικαιωμάτων του τραγουδιού, ο Tyler Armes απαίτησε μεγαλύτερο ποσοστό και τελικά κατέθεσε αγωγή τον Απρίλιο του 2020.

Η απόφαση της Δευτέρας ανοίγει το δρόμο για να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη, όπου και οι δύο πλευρές θα παρουσιάσουν τα στοιχεία τους σχετικά με το ποιος πραγματικά αξίζει τα εύσημα ως συνδημιουργός του «Circles».

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Μαΐου. Οι δύο πλευρές μάχονται επί του παρόντος για το αν την απόφαση της δίκης θα τη λάβουν ένορκοι (όπως ζήτησε ο Armes) ή απλώς ο δικαστής Wright (όπως ζήτησε ο Malone).

Εν όψει της έκδοσης της απόφασης, ο Post Malone υποστήριξε επίσης ότι ο Tyler Armes δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι σκόπευε να συνυπογράψει το τραγούδι μαζί του. Ωστόσο ο δικαστής Wright σημείωσε ότι στην πραγματικότητα υπήρχαν «άφθονα στοιχεία» υπέρ του κατήγορου.

«Σε ένα greenroom μετά από μία εμφάνιση του Post, την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης της 8ης Αυγούστου, ο London ενημέρωσε τον Post ότι ο Armes ήταν “ένας φοβερός μουσικός” και ότι θα πήγαινε πίσω στο στούντιο με τον Post για να δουλέψει μαζί του. Ο Post απάντησε: “Φοβερό, φίλε, ας γράψουμε ένα τραγούδι, φοβερό, ναι”», περιέγραψε ο δικαστής.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Ποιες είναι οι αρμοδιότητες ενός Ευρωβουλευτή

    Η Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής της αγγλικής έκδοσης του βήματος, εξηγεί ποιος είναι ο ρόλος και τα καθήκοντα ενός ευρωβουλευτή, πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο και γιατί πρέπει να μην απέχουμε από τις Ευρωεκλογές.

Weather&go!

  • Wed

    25°C

  • Thu

    21°C

  • Fri

    19°C

  • Sat

    23°C