Ο Pharrell Williams συνάντησε τον Emmanuel Macron – Συζήτησαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 7:50 μ.μ.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης και ο πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό.

Ο Pharrell Williams έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, αλλά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και να συζητήσει μαζί του για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον επίσης λογαριασμό του Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter δημοσιεύθηκε μία φωτογραφία από τη συνάντησή τους και ένα μήνυμα

«Ένα ασφαλές μέρος για όλους, ασφαλές και ανοιχτό, ειρηνικό και δημοκρατικό, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό πρέπει να είναι και να παραμείνει το διαδίκτυο, ειδικά για τα παιδιά μας. Είναι μία από τις μάχες μας», σημειώνεται.

«Καλλιτέχνες, ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας και μιλήστε! Σας ευχαριστούμε Pharrell για τη δέσμευσή σας», αναφέρεται.

Στη φωτογραφία που περιλαμβάνεται στην ανάρτηση, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Pharrell Williams φωτογραφίζονται με μαύρα κοστού μία σε  μία χρυσοποίκιλτη αίθουσα του Μεγάρου των Ηλυσίων με την αντανάκλαση ενός γιγάντιου πολυελαίου στο παράθυρο πίσω τους.

A safe place for all, secure and open, peaceful and democratic, which respects human rights. That's what the Internet must be and remain, especially for our children. It's one of our battles. Artists, join us, and speak out! Thank you @Pharrell for your commitment. pic.twitter.com/84XAstay2m

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 24, 2023

Εκπρόσωπος του Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας συνομίλησε με τον 49χρονο τραγουδιστή, ράπερ και μουσικό παραγωγό «για τον ψηφιακό κόσμο», προσθέτοντας ότι «τα πήγαν πολύ καλά».

«Ο Pharrell Williams ασχολείται πολύ με τα θέματα των βλαβερών επιπτώσεων του διαδικτύου και των έξυπνων τηλεφώνων στους νέους», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Είναι ωραίο γιατί προσεγγίζει πραγματικά ένα μεγάλο κοινό και είναι πολύ λεπτός στην ανάλυσή του», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού είναι ένας αγώνας που υποστηρίζουν τόσο ο Μακρόν και η Πρώτη Κυρία Μπριζίτ Μακρόν.

Η πρόσφατη αυτοκτονία ενός 13χρονου αγοριού από τη Γαλλία, το οποίο είχε πέσει θύμα ομοφοβικού εκφοβισμού στο σχολείο, αποτέλεσε πρόσφατα την αφορμή για μία εθνική συζήτηση στη χώρα σχετικά με το θέμα του εκφοβισμού.

Το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, ο Pharrell Williams παρευρέθηκε στο μουσικό φιλανθρωπικό γκαλά Yellow Pieces στο Παρίσι, που διεξήχθη για συγκέντρωση χρημάτων για τη φιλανθρωπική οργάνωση Hospital Foundation, πρόεδρος της οποίας είναι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Zenith Paris έδωσαν επίσης το παρών το γυναικείο K-pop συγκρότημα των BLACKPINK και οι Γάλλοι καλλιτέχνες Vianni, Angel, Mika και Pascal Obispo.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Έξω από το στόμα του Λάκη

    Λάκης Λαζόπουλος: Τι μου τη χάρισες αυτή τη μονταζιέρα (Επεισόδιο 21ο)

    «Έξω από το στόμα του Λάκη» - Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Πέμπτη στις 19:00. Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα έρχεται

Weather&go!

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    25°C