Ο Michael Jackson ήθελε να ανοίξει μουσικές σχολές στην Αφρική

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:42 μ.μ.

Ο Michael Jackson επιθυμούσε να βοηθήσει τα μουσικά ταλέντα της Αφρικής να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους

Ο Michael Jackson ήθελε να ανοίξει μουσικές σχολές στην Αφρική πριν πεθάνει.

Ο βασιλιάς της pop, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009, είχε συζητήσει την ιδέα με τον φίλο του Akon.

Οι δύο καλλιτέχνες ήθελαν να βοηθήσουν τα ανεξερεύνητα ταλέντα στην ήπειρο, παρέχοντάς τους εγκαταστάσεις και συμβουλές για τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, ώστε να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, αλλά ο Michael Jackson πριν προλάβουν να κάνουν πράξη την ιδέα.

«Ξεκίνησε ως ιδέα, εγώ και ο Michael μιλούσαμε για τη δημιουργία μουσικών σχολών σε όλη την Αφρική, για να τους δώσουμε εργαλεία και γνώσεις για τη βιομηχανία, για να τους βοηθήσουμε να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους», δήλωσε ο Akon στο TMZ.

«Η Αφρική έχει τόσο πολύ ταλέντο. Ήταν ένα από τα βασικά κίνητρα για να πάω στη Νιγηρία τότε, νέοι καλλιτέχνες της Afrobeat και αυτά τα πράγματα, γνώριζα ότι θα άνοιγα την πόρτα για να δημιουργήσω αυτή την ευκαιρία», πρόσθεσε.

Πράγματι, η Νιγηρία αποτελεί σήμερα το επίκεντρο της επανάστασης της Afrobeats μουσικής και της εξάπλωσής της σε όλο τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως ο Burna Boy, ο WizKid, η Tems, ο CKay και ο Rema, μεταξύ άλλων.

Ο Akon έχει ορκιστεί να κάνει πράξη τα σχέδιά του μία ημέρα.

«Οι σχολές δεν έχουν γίνει ακόμα, είναι μία συζήτηση που κάναμε, αλλά είναι κάτι που θέλω να προχωρήσω», είπε.

Ο Akon θέλει επίσης να κάνει περισσότερες ενέργειες για να αναδείξει τον πολιτιστικό αντίκτυπο του Michael Jackson.

«Για εμένα προσωπικά, αν ο κόσμος ήξερε ποιος ήταν και τις ιστορίες πίσω από τα πάντα, αυτή θα μπορούσε να είναι μία ερώτηση για την κληρονομιά του. Ξέρετε τι έκανε ο Mike για τον πολιτισμό;», είπε.

«Δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί ερώτημα, αλλά τελικά, οι εξουσίες που υπάρχουν στην Αμερική λειτουργούν λίγο διαφορετικά όσον αφορά τους μαύρους και τους καφέ ανθρώπους», υποστήριξε

«Εγώ ως φίλος, η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι θα καταλάβουν την αλήθεια για το ποιος ήταν ως πραγματικό πρόσωπο, και να κάνω ό, τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω τις σκέψεις των ανθρώπων», σχολίασε ο Akon για τον Michael Jackson.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Έξω από το στόμα του Λάκη

    Λάκης Λαζόπουλος: Πού πήγαν τα 11 λεπτά; (Επεισόδιο 25ο)

    «Έξω από το στόμα του Λάκη» - Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Πέμπτη στις 19:00. Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα έρχεται

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    24°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    26°C