Ο Matthew McConaughey αποκάλυψε πως είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση σε ηλικία 18 ετών

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:35 μ.μ.

Σήμερα μπορεί να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς του Hollywood, έχοντας λάβει όσκαρ καλύτερης ερμηνείας και έχοντας δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τη σύζυγό του, Camilla, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν τόσο ειδυλλιακά κατά την παιδική ηλικία του Matthew McConaughey. 

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή της Amanda de Cadenet σε δύο περιστατικά που τον σημάδεψαν, τα οποία όμως δεν καθόρισαν τη μετέπειτα ζωή του. Έχοντας μιλήσει για πρώτη φορά για αυτά στο βιβλίο του, "Greenlights", ο McConaughey έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Αρχικά, δήλωσε πως σε ηλικία 15 ετών τον είχαν εκβιάσει να κάνει σεξ για πρώτη φορά, κάτι που κατάφερε να διαχειριστεί χάρη στις συμβουλές του πατέρα του, ο οποίος του είχε μιλήσει για το θέμα. 

"Με έμαθαν, με κατεύθυναν οι γονείς μου για τον σεβασμό σε μία γυναίκα, τον σεβασμό σε μία σχέση, τον σεβασμό για τη σεξουαλική οικειότητα, τον σεβασμό για τον χώρο", εξήγησε ο ηθοποιός, προσθέτοντας πως ο πατέρας του του μίλησε για τη συγκατάθεση και το γεγονός πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένει. "Γιε μου, ως άντρας σε μία κατάσταση, αν νιώσεις ποτέ πως το κορίτσι, η γυναίκα διστάζει, σταματάς. Μπορεί να τις νιώσεις να διστάζουν και μετά αφού σταματήσεις, μπορεί να θέλουν. Σταμάτα. Περίμενε μέχρι την επόμενη φορά", είπε ο McConaughey, μεταφέροντας τα λόγια του πατέρα του.

Οπότε, όταν τον είχαν εξαναγκάσει να κάνει σεξ στα 15 του, ήξερε πως αυτό δεν προϋπόθετε μία υγιή σχέση, επομένως ήξερε πως ήταν κάτι που δεν ήθελε να κάνει. "Όμως ήμουν πολύ ξεκάθαρος, πως αυτό δεν ήταν σωστό, δεν ήταν κουλ, πως δεν ήταν έτσι όπως έπρεπε να είναι. Μετά από αυτό, είχα αρκετές υγιείς σεξουαλικές σχέσεις και είχα κοπέλες που μου άρεσαν και τους άρεσα και μετά σιγά γίναμε πιο οικείοι και ήταν όμορφο και αδέξιο, όμως δεν ήταν άσχημο όπως εκείνη τη φορά", εξήγησε.

Από την άλλη, δεν παρέλειψε να αποκαλύψει τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε στα 18 του, όταν ένας άντρας του είχε επιτεθεί σεξουαλικά. Όπως είχε δηλώσει στο βιβλίο του, κάποια στιγμή ένας άγνωστος άντρας τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι, προσπαθώντας να του επιτεθεί σεξουαλικά. Για τον ίδιο, πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να συνδέσει τα δύο αυτά περιστατικά μαζί, ωστόσο δεν πήγε ποτέ να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. 

Παρόλα αυτά, δεν άφησε το τραύμα να καθορίσει τη ζωή του, καθώς την αγαπάει τόσο πολύ, όπως και τους ανθρώπους, αποφασίζοντας πως δεν θα είναι φοβισμένος εξαιτίας ενός γεγονότος που του συνέβη. "Δεν θα φοβάμαι τις σχέσεις επειδή η πρώτη μου εμπειρία ήταν εξαναγκασμός. Αυτό ήταν μία παρέκκλιση. Όχι, όχι. Δεν είναι έτσι όπως πρέπει να είναι. Και άμα συνεχίσω, δεν θα το αφήσω να με νικήσει. Δεν θα το αφήσω να νικήσει την αίσθηση εμπιστοσύνης που έχω στους ανθρώπους", πρόσθεσε.

"Έγινε. Αρνούμαι πως έγινε; Όχι. Δεν το αρνούμαι. Άσχημο. Ακόμα σκέφτομαι πως λέγοντας αυτή την ιστορία, κουβαλάω αυτό το βάρος; Δεν θα το κουβαλήσω, φέρνοντας ψυχολογικά μπαγάζια στη ζωή που θα ακολουθήσω και το πώς θα αντιμετωπίζω τους ανθρώπους και πώς θα τους εμπιστεύομαι και πώς θα βλέπω τις περιστάσεις και το ρίσκο που μπορεί να παίρνω", εξήγησε ο ηθοποιός στη συνέντευξή του.

ΠΗΓΗ:harperzbazaar

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Wed

    24°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    22°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C