Ο Lloyd Morrisett πέθανε τη Δευτέρα (23/01), αλλά η αιτία θανάτου του δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 9:41 μ.μ.

Ο Lloyd Morrisett πέθανε τη Δευτέρα (23/01), αλλά η αιτία θανάτου του δεν έχει αποκαλυφθεί.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Lloyd Morrisett, δημιουργός του θρυλικού τηλεοπτικού εκπαιδευτικού προγράμματος "Sesame Street" και συνιδρυτής του "Sesame Workshop".

Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του "Sesame Workshop" στο Instagram

"Ο Lloyd αφήνει μια μεγάλη και ανεξίτηλη κληρονομιά ανάμεσα σε γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση.

Το 1968, ο Lloyd και η Joan Ganz Cooney δημιούργησαν το Children's Television Workshop, την οργάνωση που δημιούργησε το επαναστατικό τηλεοπτικό σόου, "Sesame Street". Έκτοτε, το CTW μετονομάστηκε σε "Sesame Workshop".

Ο Joan Ganz Cooney, συνιδρυτής και στενός του φίλος, ανέφερε: "Χωρίς τον Lloyd Morrisett, δεν θα υπήρχε "Sesame Street". Ήταν αυτός που σκέφτηκε για πρώτη φορά την ιδέα της χρήσης της τηλεόρασης για να διδάξει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας βασικές δεξιότητες, όπως γράμματα και αριθμούς. Ήταν ένας έμπιστος συνεργάτης και πιστός φίλος μου για πάνω από πενήντα χρόνια και θα μου λείψει πολύ".

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Ποιος πραγματικά ήταν ο Λόρδος Μπάιρον

    Ο Μάρκος Καρασαρίνης, αρχισυντάκτης και αρθρογράφος στα ένθετα «Νέες Εποχές» και «Βιβλία» του Βήματος, περιγράφει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Λόρδου Μπάιρον και τη σχέση του με την Ελλάδα, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    20°C