Ο Justin Bieber έδωσε συναυλία στο Μπάφαλο μετά το μακελειό: «Ο ρατσισμός είναι κακός και διαβολικός»

Ο Justin Bieber έδωσε συναυλία στο Μπάφαλο λίγες ώρες μετά το μακελειό σε σούπερ μάρκετ της πόλης με τον θάνατο 10 ανθρώπων από τα πυρά ενός ένοπλου δράστη.

Ο Justin Bieber χρησιμοποίησε την τελευταία συναυλία του για να κάνει έκκληση για την εξάλειψη του ρατσισμού μετά το μακελειό στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Ο pop star έδωσε συναυλία στο «Keybank Center» του Μπάφαλο λίγες ώρες αφότου ένας 18χρονος Λευκός Αμερικανός άνοιξε πυρ σε ένα σούπερ μάρκετ και σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις. Η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό ως «έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Justin Bieber αναφέρθηκε στην επίθεση, πριν τραγουδήσει το «Hurt», λέγοντας στο κοινό: «Όπως ξέρουμε, υπάρχει τόσο μεγάλη διχόνοια σε αυτόν τον κόσμο. Τόση φυλετική αδικία. Όπως και εσείς και εγώ γνωρίζουμε, ο ρατσισμός είναι κακός και διαβολικός.

«Αλλά αυτό που εσείς και εγώ μπορούμε να κάνουμε, είναι να κάνουμε τη διαφορά. Μπορούμε να είμαστε οι άνθρωποι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε τον διάλογο με τους φίλους μας, την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας. Συνεχίζουμε να είμαστε σύμμαχοι», συνέχισε.

Ο Justin Bieber κράτησε επίσης ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια της συναυλίας για τους νεκρούς της επίθεσης και τις οικογένειές τους.

Ο τραγουδιστής ανάρτησε ένα βίντεο από τη στιγμή στο Instagram και απευθύνθηκε όσους δεν κράτησαν τη σιωπή τους στη μνήμη των θυμάτων: «Τους ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να μείνουν σιωπηλοί για να τιμήσουν τις ζωές που χάθηκαν τόσο τραγικά, σας προτρέπω να αναρωτηθείτε γιατί;», έγραψε στη λεζάντα.

 

Σε ένα άλλο βίντεο με λεζάντα «Προσευχόμαστε μαζί και για το Μπάφαλο», ο Justin Bieber μιλάει με την ομάδα του πριν από τη συναυλία.

«Πιθανότατα ακούσατε τι συνέβη – αρκετά φρικτά πράγματα», λέει.

«Αλλά ανυπομονώ για απόψε, ανυπομονώ να ανέβω στη σκηνή και να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα και να περάσουμε καλά και να δώσουμε χαρά στην πόλη. Είναι πολύ απαραίτητο. Οπότε ας το κάνουμε αυτό», συνεχίζει.

Ένας 18χρονος λευκός ύποπτος, με το όνομα Payton S. Gendron, συνελήφθη από την αστυνομία στο σημείο της επίθεσης, ένα σούπερ μάρκετ σε μια γειτονιά του Μπάφαλο όπου ζουν κυρίως μαύροι.

Η επίθεση μεταδόθηκε ζωντανά στο Twitch από τον φερόμενο ως δράστη.

Το CNN αναφέρει ότι η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο ύποπτος είχε «μελετήσει» προηγούμενες επιθέσεις και πυροβολισμούς με κίνητρα μίσους και ότι δήλωσε στις αρχές ότι είχε ως στόχο τη μαύρη κοινότητα. Ο Gendron δήλωσε αθώος στο δικαστήριο.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    24°C