Ο David Bowie μιλά για το νόημα της ζωής στο πρώτο trailer της ταινίας «Moonage Daydream»

Η ταινία «Moonage Daydream» για τον David Bowie θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο trailer της ταινίας «Moonage Daydream» για τον David Bowie, η οποία θα περιέχει υλικό από το προσωπικό αρχείο του θρυλικού καλλιτέχνη και αδημοσίευτα στιγμιότυπα από τις παραστάσεις του.

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Brett Morgen («Kurt Cobain: Montage of Heck», «Jane»), υπόσχεται να προσφέρει στους θεατές ένα καθηλωτικό ταξίδι μέσα από «μεγαλειώδεις, καλειδοσκοπικές εικόνες, προσωπικό αρχειακό υλικό, αδημοσίευτες παραστάσεις» που βασίζονται στη μουσική και τα λόγια του David Bowie.

Εκτός από την ένδοξη καριέρα του στη μουσική, η ταινία θα εμβαθύνει στο έργο του David Bowie στον χορό, στη ζωγραφική, στη γλυπτική, στο κολλάζ βίντεο και ήχου, στη συγγραφή σεναρίων, στην υποκριτική και στο ζωντανό θέατρο.

Στο teaser, ο David Bowie μιλά για το νόημα της ζωής. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι τι κάνεις στη ζωή, όχι πόσο χρόνο έχεις», λέει καθώς προβάλλεται ένα μοντάζ με αποσπάσματα από παραστάσεις που εκτείνονται στα 50 χρόνια της καριέρας του και άλλες εικόνες από τα παρασκήνια.

Το «Moonage Daydream» είναι η πρώτη ταινία για τον David Bowie που έχει την έγκριση της οικογένειάς του.

Ο Brett Morgen απέκτησε αποκλειστική πρόσβαση το 2017 στο αρχείο του David Bowie, το οποίο περιλάμβανε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντικείμενα: όλες οι ηχογραφήσεις του, πολλές ώρες φιλμ 35mm και 16mm από τις εμφανίσεις του επί σκηνής. σπάνια και αδημοσίευτα σχέδια, ηχογραφήσεις και ημερολόγια.

Ο σκηνοθέτης αφιέρωσε τέσσερα χρόνια για τη δημιουργία της ταινίας και άλλους 18 μήνες για τον σχεδιασμό του ηχητικού τοπίου, των animations και της χρωματικής παλέτας.

Ο Morgen έγραψε, σκηνοθέτησε, έκανε την παραγωγή και το μοντάζ της ταινίας, ενώ το soundtrack αποτελείται από 48 μουσικά κομμάτια τα οποία προέρχονται από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις του David Bowie στο στούντιο.

Η ηχητική ομάδα της ταινίας, στην οποία συμμετέχει ο μακροχρόνιος συνεργάτης, φίλος και μουσικός παραγωγός του David Bowie, Tony Visconti, ο βραβευμένος με Όσκαρ mixer ήχου Paul Massey («Bohemian Rhapsody») και ο ηχολήπτης του «Ford v. Ferrari», David Giammarco., έκανε remix τα πρωτότυπα μουσικά κομμάτια του Bowie για να δημιουργήσει ένα θεατρικό περιβάλλον που θα παρουσιαστεί σε ήχο 12.0, 5.0, Atmos και 7.1/5.1.

Το «Moonage Daydream» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 23 Μαΐου. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους από την Universal το φθινόπωρο, πριν κυκλοφορήσει στο HBO Max την άνοιξη του 2023.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • NEWS 24/7 Podcasts

    Γιατί έχουν συγκλονιστεί όλοι με το "Μικρό Ταρανδάκι"; #explainer

    Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη τι κρύβεται πίσω από τη νέα σειρά του Netflix.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    25°C