Ο Chance the Rapper μοίρασε 1.500 δωρεάν γεύματα στο Σικάγο για να γιορτάσει τα γενέθλιά του

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 - 4:43 μ.μ.

Ο Chance the Rapper μοίρασε αγάπη.

Ο Chance the Rapper γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του προσφέροντας στην κοινότητα του Σικάγο.

Αντί να δεχτεί δώρα, ο Chance the Rapper ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Instagram το Σάββατο 16 Απριλίου ότι θα δωρίσει στη γενέτειρά του, το Σικάγο, 1.500 δωρεάν γεύματα μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσής του, SocialWorks, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα των καθολικών στις 17 Απριλίου.

Ο Chance the Rapper δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν πέντε λεπτών στο Instagram, το οποίο καταγράφει τη διανομή των γευμάτων σε όσους εμφανίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους. Εκτός από γεύματα, οι εθελοντές μοίραζαν κύπελλα με παγωτό και τη γεύση «Mint Chocolate Chance» την οποία ανέπτυξε ο ράπερ σε συνεργασία με την Ben & Jerry’s.

«Συμβαίνει τώρα στο Σικάγο! 1.500 δωρεάν γεύματα για την κοινότητα», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Chance the Rapper ανάρτησε στο Instagram τρεις φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του με αφορμή και τα γενέθλιά του. Σε μία από τις φωτογραφίες εμφανίζεται με τη μητέρα του Lisa Bennett και τον αδελφό του Taylor.

«Είναι 29 ετών», έγραψε ο ίδιος. «Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να μου κάνετε είναι να δείξετε σε κάποιον σήμερα ότι είναι παιδί του Θεού», ανέφερε.

Ο Chance the Rapper ασχολείται για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον ακτιβισμό και την προσφορά, ειδικά στη γενέτειρά του, το Σικάγο.

Το 2020, εξήγησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Today» πού βρήκε την έμπνευση και την ορμή να γίνει ακτιβιστής και πώς σκοπεύει να προσφέρει στους νέους καλλιτέχνες στο Σικάγο μέσω της SocialWorks.

«Νομίζω ότι οφείλεται έμμεσα στην πίστη μου», είπε για την έμπνευσή του να πράττει και να ενεργεί σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του.

«Έχω πάρει μεγάλο μέρος της αίσθησης της κατανόησης και της καλοσύνης από τη μητέρα μου. Και στη συνέχεια, ο πατέρας μου και η πλευρά της οικογένειάς του ήταν όλοι οργανωτές της κοινότητας. Η προγιαγιά μου διαδήλωσε με τον (Δρα Μάρτιν Λούθερ) Κινγκ και ήταν οργανώτρια», συνέχισε.

«Η γιαγιά μου δούλεψε για τον Χάρολντ Ουάσινγκτον όταν έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Σικάγο», αναφερόμενο στον πρώτο Αφροαμερικανό που εκλέχθηκε δήμαρχος του Σικάγο, το 1983.

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη που προβλήθηκε πέρυσι στο «Today», ο Chance the Rapper μίλησε για τη SocialWorks με περισσότερες λεπτομέρειες και αναφέρθηκε σε πολλά από τα έργα που κατάφερε να υλοποιήσει η οργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

«Προσπαθούμε να συμμετέχουμε και να δουλεύουμε. Καταφέραμε να κάνουμε μερικά πολύ ωραία πράγματα στην πόλη», είπε.

«Κάναμε το “My State of Mind”, όπου συντάξαμε μια λίστα με όλες τις εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας, ιδιωτικές και κυβερνητικές, που υπήρχαν στην πολιτεία του Ιλινόις και συνεργαστήκαμε με την πολιτεία και τις τοπικές κυβερνήσεις για να είναι όλες προσβάσιμες για τους ανθρώπους. Δημιουργήσαμε το “New Chance Fund”, όπου δώρισα 2 εκατομμύρια δολάρια στη Σχολική Περιφέρεια του Σικάγο και έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια από τότε», περιέγραψε ο Chance the Rapper.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Art Podcast

    Art Podcast 121: Γιώργος Χατζηπιερής (Τεμπέλης Δράκος)

    Ο κόσμος κρύβει μια κρυφή ενοχή όταν προβάλλει τον παιδικό του εαυτό… λέει ο Γιώργος Χατζηπιερής στο Art Podcast #121 και στην Γιώτα Τσιμπρικίδου και μας αφήνει να μάθουμε περισσότερα στοιχεία γύρω από τον δημιουργό του «Τεμπέλη Δράκου» και κάποιων από...

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    24°C