Ο Bono των U2 ανακοινώνει την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του

Ο Bono αφηγείται στο πρώτο απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του πώς έγραψε το πρώτο single των U2.

Ο Bono, ο εμβληματικός frontman των U2, ανακοίνωσε την ημέρα των 62ων γενεθλίων του στις 10 Μαΐου την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, με τίτλο «Surrender».

Το βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Alfred A. Knopf την 1η Νοεμβρίου, θα καλύπτει ολόκληρη τη ζωή του Bono, από την παιδική ηλικία του στο Δουβλίνο, μέχρι την επιτυχία του σε ένα παγκοσμίου φήμης ροκ συγκρότημα όπως οι U2 και την αφοσίωσή του στον ακτιβισμό.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει επίσης στιγμές του Bono με την οικογένειά του, τους φίλους του και την πίστη του που αποτέλεσαν στήριγμα, τον προκάλεσαν και τον διαμόρφωσαν.

Το «Surrender» φέρει τον υπότιτλο «40 Songs, One Story» (40 τραγούδια, μια ιστορία), ο οποίος αποτελεί μια αναφορά στα 40 κεφάλαια του βιβλίου, το καθένα από τα οποία έχει πάρει το όνομά του από ένα τραγούδι των U2.

Επιπλέον, ο Bono δημιούργησε 40 διαφορετικά σχέδια για καθένα από τα κεφάλαια της αυτοβιογραφίας του.

Μερικά από τα σχέδιά του προβάλλονται σε ένα animation video στο οποίο αφηγείται ένα απόσπασμα από το κεφάλαιο «Out Of Control» του βιβλίου, όπου θυμάται πώς έγραψε το πρώτο single των U2 στα 18α γενέθλιά του.

Ο Bono σκεφτόταν να γίνει δημοσιογράφος και φανταζόταν τον εαυτό του να κάνει ρεπορτάζ από εμπόλεμες ζώνες, αλλά συνειδητοποίησε ότι υπάρχει μια άλλη εμπόλεμη ζώνη στην οποία θα μπορούσε να πολεμήσει, όχι πολύ μακριά από αυτόν.

«Γιατί να πάω ως πολεμικός ανταποκριτής μέχρι το Τιμπουκτού, όταν υπάρχει τόσο καλό υλικό κάτω από το κρεβάτι μου;», αναρωτιέται στο κεφάλαιο με τίτλο «Out Of Control», που πήρε το όνομά του από το πρώτο single των U2.

«Οι φόβοι και τα φαντάσματα κάτω από το μαξιλάρι μου. Οι λόγοι για τους οποίους μερικές φορές δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν ξέρω ακόμα ότι το rock and roll – το punk rock ειδικότερα – θα αποδειχθεί η απελευθέρωσή μου. Ότι θα δώσει τέλος στην κατοχή του κρεβατιού μου», συνέχισε.

Ο Bono άρχισε να γράφει το single «Out Of Control» την ημέρα των 18ων γενεθλίων του, δηλαδή πριν από 44 χρόνια ακριβώς. Είναι ένα από τα 40 τραγούδια που συνθέτουν το περίγραμμα του «Surrender» το οποίο αφηγείται την ιστορία της ζωής του μέσα από την εξέλιξη της δισκογραφίας του ως frontman των U2.

«Όταν άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο, ήλπιζα να ζωγραφίσω με λεπτομέρεια αυτά που προηγουμένως είχα μόνο σκιαγραφήσει σε τραγούδια», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Τους ανθρώπους, τα μέρη και τις δυνατότητες της ζωής μου. Η “παράδοση” είναι μια λέξη φορτωμένη με νόημα για μένα. Καθώς μεγάλωνα στην Ιρλανδία τη δεκαετία του ’70 με τις γροθιές μου σηκωμένες (μουσικά μιλώντας), δεν ήταν μια φυσική έννοια», συνέχισε.

«Μια λέξη την οποία κύκλωσα μόνο μέχρι να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου για το βιβλίο. Ακόμα παλεύω με αυτή την πιο ταπεινή εντολή. Στο συγκρότημα, στον γάμο μου, στην πίστη μου, στη ζωή μου ως ακτιβιστή», ανέφερε.

«Το “Surrender” είναι η ιστορία της έλλειψης προόδου ενός προσκυνητή… Με αρκετή διασκέδαση στην πορεία», κατέληξε ο Bono.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • NEWS 24/7 Podcasts

    Γιατί έχουν συγκλονιστεί όλοι με το "Μικρό Ταρανδάκι"; #explainer

    Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη τι κρύβεται πίσω από τη νέα σειρά του Netflix.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    25°C