Ντοκιμαντέρ από την Evan Rachel Wood για τις καταγγελίες της κατά του Marilyn Manson

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 3:37 μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και θα προβληθεί σε δύο μέρη στο HBO.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, η υποψήφια για Όσκαρ δημιουργός ντοκιμαντέρ Amy Berg («Deliver Us From Evil») ετοίμαζε κρυφά με την Evan Rachel Wood ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της ως ηθοποιός και την ανέλιξή της ως ακτιβίστρια, ενώ παράλληλα κατέγραψε την απόφασή της να καταγγείλει δημόσια ότι ο Marilyn Manson την είχε «κακοποιήσει φρικτά» όταν είχαν σχέση.

Το αποτέλεσμα είναι το «Phoenix Rising», το οποίο θα συμπεριληφθεί στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και θα προβληθεί σε δύο μέρη στο HBO τους επόμενους μήνες.

Η Evan Rachel Wood είχε μιλήσει δημοσίως για τις επώδυνες εμπειρίες της με την ενδοοικογενειακή βία και το 2019 είχε προωθήσει τη θέσπιση του «Phoenix Act», ενός νομοσχεδίου που επεκτείνει την παραγραφή της ενδοοικογενειακής βίας από τρία σε πέντε χρόνια και υπερψηφίστηκε στην Καλιφόρνια, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 αποκάλυψε με μία ανάρτησή της στο Instagram ότι ο κακοποιητής της ήταν ο Marilyn Manson.

Ο Manson έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία, αλλά μετά τις καταγγελίες της Wood – οι οποίες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και για άλλες καταγγελίες κατά του τραγουδιστή, η δισκογραφική εταιρεία του, ο ατζέντης του, ο μάνατζερ και ο επί χρόνια υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων έκοψαν κάθε δεσμό μαζί του, ενώ Manson έχει γίνει αντικείμενο πολυσυζητημένων ερευνών από τους «Los Angeles Times» και το «Rolling Stone».

Η Amy Berg ανέφερε σε συνέντευξή της ότι η Evan Rachel Wood, την οποία γνώριζε εδώ και χρόνια μέσω φίλων, την προσέγγισε το 2019 για τη δημιουργία της ταινίας που θα κατέληγε στο «Phoenix Rising».

 

Εκείνη την εποχή, η Berg ένιωθε ότι δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει το εγχείρημα, αλλά βοήθησε τη Wood να γυρίσει την ταινία καθώς οργάνωνε την καμπάνια υπέρ του «Phoenix Act» στην Καλιφόρνια και μάλιστα αναζήτησε άλλους πιθανούς σκηνοθέτες για το ντοκιμαντέρ. Όταν ξέσπασε η πανδημία και όλα έκλεισαν την άνοιξη του 2020, η Berg άλλαξε γνώμη και αποφάσισε ότι ήθελε να αναλάβει η ίδια την ταινία.

«Δεν είχε να κάνει με τον Marilyn Manson, και ολόκληρο τον κόσμο του», δήλωσε η Amy Berg για την αφετηρία της ταινίας. «Ήταν μια ιστορία όπως αυτή της Erin Brockovich. Επικεντρωθήκαμε πραγματικά στη διήγηση μίας ιστορίας για την ενδυνάμωση, κάτι που θα προσέφερε πόρους σε όσες γυναίκες και άνδρες έχουν εγκλωβιστεί σε κακοποιητικές καταστάσεις. Και αυτό κάναμε, μέχρι που αποφάσισε να τον κατονομάσει δημοσίως», πρόσθεσε.

Η Amy Berg και η Evan Rachel Wood μαζί με «έναν αριθμό επιζώντων», τους οποίους κινηματογραφούσαν ακόμη και πριν η Wood κατηγορήσει δημόσια τον Manson, προχώρησαν στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας με ένα μικρό συνεργείο. «Είναι ένα πραγματικά προσωπικό πορτρέτο της Evan, και είχα απίστευτη πρόσβαση», σημείωσε η Berg.

Το HBO ενέκρινε επίσημα το ντοκιμαντέρ το καλοκαίρι του 2020. Η Amy Berg σχολίασε ότι όταν η Evan Rachel Wood αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια τον Marilyn Manson αφού είχε κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του, όλα τα περιστατικά κακοποίησης που είχε διηγηθεί  ηθοποιός όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να κατονομάζει τον τραγουδιστή ήρθαν ξανά στην επιφάνεια.

«Οι άνθρωποι άρχισαν να αντιδρούν στο Twitter, να στέκονται στο πλευρό της Evan», είπε η Berg. Έμαθαν επίσης για μια έρευνα του FBI εναντίον του Marilyn Manson, την οποία έχουν επικαλεστεί και άλλες γυναίκες που κατήγγειλαν τον τραγουδιστή. Αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα η είδηση, η Berg ισχυρίζεται ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο, ενώ το δεύτερο μέρος, το οποίο βρίσκεται ακόμη στο μοντάζ, επικεντρώνεται στην απόφαση της Evan Rachel Wood να μιλήσει δημόσια και στα επακόλουθα αυτής της επιλογής.

«Η δημόσια καταγγελία του Manson δημιούργησε προφανώς πολύ περισσότερο υλικό για εμάς. Έγινε μια ταινία δύο μερών στο μοντάζ», παραδέχτηκε η Amy Berg.

Το «Phoenix Rising» είναι ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο της Wood, που εμβαθύνει στην οικογενειακή ζωή της και στο ξεκίνημα της καριέρας της ως ηθοποιός σε παιδική ηλικία και στο «πώς αναγκάστηκε να ενηλικιωθεί από τόσο μικρή ηλικία με το “Thirteen” και αυτούς τους ρόλους».

«Είναι τόσο ειλικρινής μαζί μας και είναι πολύ αποκαλυπτική», υπογράμμισε η Amy Berg.

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • The Criminal Makeup

    103: Creepy Gym Teacher Grooms Teenage Student... Before Trying to KILL HER - Sam Shelton

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C