Μάθημα για τη Lana Del Rey στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:21 μ.μ.

Το μάθημα υπόσχεται να εξετάσει κάθε διάσταση της Lana Del Rey.

Το Ινστιτούτο Ηχογραφημένης Μουσικής Clive Davis του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ένα νέο μάθημα που επικεντρώνεται στη Lana Del Rey.

Το μάθημα, με τίτλο «Θέματα στην ηχογραφημένη μουσική: Lana Del Rey», διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Kathy Iandoli και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Στην περιγραφή του μαθήματος αναφέρεται για τη Lana Del Rey: «Κατά τη διάρκεια των οκτώ αναγνωρισμένων από τους κριτικούς άλμπουμ της, η υποψήφια για έξι Grammy καλλιτέχνιδα παρουσίασε έναν θλιβερό πυρήνα, μια μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να επαναπροσδιορίσει τον ήχο (και τη διάθεση) της mainstream μουσικής από τη δεκαετία του 2010 και έπειτα».

«Μέσω των εντυπωσιακών βίντεό της και της θεματικής της προσοχής στην ψυχική υγεία και τις ιστορίες τοξικής, κατεστραμμένης αγάπης, η Del Rey πρόσφερε μια νέα πλατφόρμα σε καλλιτέχνες όλων των φύλων για να δημιουργήσουν “anti-pop” έργα ουσίας που θα μπορούσαν να ζήσουν σε ένα mainstream τοπίο που κάποτε είχε κατηγοριοποιηθεί ως bubblegum», σημειώνεται.

Το μάθημα θα εξετάσει επίσης τη σχέση της Lana Del Rey με τον φεμινισμό, τις μουσικές επιρροές της και τη σύνδεσή της με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Kathy Iandoli είπε στο Variety για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια: «Με πολλούς τρόπους, αισθάνομαι ότι η Lana Del Rey είναι ταυτόχρονα ένα πρότυπο και ένα παράδειγμα προς αποφυγή, μια περίπλοκη pop star που βρίσκει τόσο μεγάλη απήχηση στους θαυμαστές της, όχι εξαιτίας του πώς τους κάνει να αισθάνονται για εκείνη, αλλά μάλλον για το πώς τους κάνει να αισθάνονται για τον εαυτό τους»

«Έχει αλλάξει τις παραμέτρους της baroque pop και τώρα πιο συγκεκριμένα της “sad girl pop” μέσω της μουσικής της, επεκτείνοντας τη θεματολογία της, η οποία κατά καιρούς είναι αμφιλεγόμενη και απαιτητική», συνέχισε.

«Υπάρχουν τόσα πολλά κομμάτια σε αυτό το μωσαϊκό που έχουμε πλέον γνωρίσει ως Lana Del Rey, και αυτό το μάθημα εξετάζει κάθε διάστασή του», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Clive Davis του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης, ο βετεράνος μουσικός συγγραφέας και μουσικός Jason King, εξήγησε στο Variety πώς επιλέγονται οι καλλιτέχνες που θα αποκτήσουν το δικό τους μάθημα.

«Όταν προσφέρουμε μαθήματα με θέμα καλλιτέχνη στο Ινστιτούτο Clive Davis, πάντα αναρωτιόμαστε: πώς το έργο αυτού του καλλιτέχνη βοηθάει τους φοιτητές να σκεφτούν σχετικά με ευρύτερα και πολύπλοκα πολιτιστικά, κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα ή κινήματα;», είπε.

«Η Lana Del Rey αντανακλά τόσες πολλές αλλαγές στη σύγχρονη κουλτούρα, ειδικά καθώς ο ρόλος των σύγχρονων γυναικών στην pop μουσική μεταβάλλεται συνεχώς», σημείωσε.

Νωρίτερα φέτος, το Ινστιτούτο Clive Davis πρόσφερε επίσης ένα μάθημα για την Taylor Swift, το οποίο εμβάθυνε στη διαδρομή της τραγουδίστριας, στην κληρονομιά των τραγουδοποιών της pop και της country που την επηρέασαν τη σταρ και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η γλώσσα των νέων και των κοριτσιών στα μέσα ενημέρωσης και στη μουσική βιομηχανία.

Ο Harry Styles απέκτησε επίσης το δικό του πανεπιστημιακό μάθημα με τίτλο «Harry Styles και η λατρεία των διάσημων: Ταυτότητα, Διαδίκτυο και Ευρωπαϊκή pop κουλτούρα», το οποίο θα διεξαχθεί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τέξας το επόμενο έτος.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Tue

    23°C

  • Wed

    25°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    25°C