Ιράν: Η Halsey καταδικάζει τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 4:50 μ.μ.

«Η Μάχσα Αμινί δεν είχε την επιλογή να ζήσει ή να πεθάνει».

Η Halsey καταδικάζει τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί, η οποία πέθανε ενώ βρισκόταν υπό την κράτηση της αστυνομίας ηθών του Ιράν επειδή φορούσε το χιτζάμπ της με λάθος τρόπο.

Η Μάχσα Αμινί (Mahsa Amini) συνελήφθη στην Τεχεράνη επειδή φέρεται να φορούσε τη μαντίλα της πολύ χαλαρά και οδηγήθηκε σε «κέντρο επανεκπαίδευσης», όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Μετά τον θάνατό της ξέσπασαν διαμαρτυρίες σε όλο το Ιράν, με γυναίκες να καίνε τις μαντίλες τους.

Η Halsey εξέφρασε την απογοήτευσή της και τους φόβους της για τις γυναίκες του Ιράν σε μία ανάρτησή της στις ιστορίες του λογαριασμού της στο Instagram.

«Το σύνθημα “το σώμα μου, η επιλογή μου” δεν είναι ένας μονόδρομος που προορίζεται για τις γυναίκες της Δύσης. Κάθε γυναίκα αξίζει το δικαίωμα να αποφασίσει αν το χιτζάμπ είναι ο δρόμος της. Ή αν δεν είναι», έγραψε.

«Είμαι συντετριμμένη με αυτή την είδηση και με το τι σημαίνει για τους ακτιβιστές που ξεσπούν σε όλο το Ιράν ως απάντηση σε αυτή την τραγωδία», συνέχισε.

«Είναι σημαντικό αυτές οι συζητήσεις να προσεγγίζονται με μια συγκαταβατική χροιά. Θυμός για τον τυραννικό νόμο και σεβασμός για τις γυναίκες που επιλέγουν το χιτζάμπ σε όλες τις περιοχές του κόσμου», τόνισε.

«Υπάρχουν ένα απλό δεδομένο: πρόκειται για την επιλογή της γυναίκας», πρόσθεσε η 27χρονη τραγουδίστρια.

Η Halsey υποστήριξε ότι στη Μάχσα Αμινί δεν άξιζε να πεθάνει «για την προσωπική έκφραση της πίστης της ή την έλλειψη προσωπικής έκφρασης».

«Οι γυναίκες φοβούνται τον τυραννικό νόμο. Αυτή η τραγωδία δεν αποτελεί βήμα για συζητήσεις σχετικά με την κοσμικότητα που σκοπό έχουν να αρνηθούν ή να δικαιολογήσουν αυτό που συνέβη σε αυτή τη γυναίκα», συνέχισε.

«Η Μάχσα Αμινί δεν είχε καμία επιλογή. Ούτε καν την επιλογή να ζήσει ή να πεθάνει», υπογράμμισε.

Η Halsey ολοκλήρωσε το μήνυμά της αναφέροντας: «Ο κόσμος την πενθεί με μεγάλη δύναμη».

Μετά το θάνατο της Amini έχουν ξεσπάσει διαμαρτυρίες σε όλο το Ιράν που καλούν να τερματιστεί η κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Βίντεο δείχνουν γυναίκες να κόβουν τα μακριά μαλλιά τους υπό τις επευφημίες του πλήθους, ανάμεσά τους άνδρες που στηρίζουν τις πολυπληθείς διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • The Criminal Makeup

    103: Creepy Gym Teacher Grooms Teenage Student... Before Trying to KILL HER - Sam Shelton

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C