Η τέφρα του Lemmy Kilmister θα τοποθετηθεί σε άγαλμά του στη Γαλλία

Η τέφρα του Lemmy Kilmister θα βρίσκεται σε ένα από τα αγαπημένα φεστιβάλ των Motörhead.

Ένας μέρος της τέφρας του θρυλικού Lemmy Kilmister των Motörhead ενταφιάστηκε κατά τη διάρκεια του φετινού μουσικού φεστιβάλ «Hellfest» στο Clisson της Γαλλίας μέσα σε ένα νέο γιγαντιαίο άγαλμα του τραγουδιστή.

Η επίσημη τελετή για την τοποθέτηση της τέφρας στο άγαλμα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

Αφού οι Scorpions – στην τωρινή σύνθεση των οποίων συμμετέχει και ο πρώην ντράμερ των Motörhead, Mikkey Dee – κλείσουν τη συναυλία, ο Dee και ο πρώην κιθαρίστας των Motörhead, Phil Campbell θα πουν λίγα λόγια, θα προβληθεί ένα βίντεο – αφιέρωμα και στη συνέχεια θα κάνουν μια πρόποση για τον αθάνατο και αιώνια δημοφιλή Lemmy Kilmister.

Η τελετή θα αποτελέσει μία επίσημη αναγνώριση της αγάπης του Lemmy τόσο για τις συναυλίες όσο και για τους θαυμαστές του.

Το «Hellfest» ήταν ένα από τα αγαπημένα φεστιβάλ του Lemmy Kilmister. Oι Motörhead εμφανίστηκαν στο πρώτο «Hellfest» και αποτελούσαν βασικό κομμάτι του φεστιβάλ. Η μπάντα είχε πάντα έναν τεράστιο δεσμό με τη γαλλική rock and roll οικογένειά του.

Επομένως, είναι λογικό να αποκτήσει ο Lemmy Kilmister μια παντοτινή παρουσία στο χώρο, με τους θαυμαστές του να μπορούν να συγκεντρώνονται και να του υποβάλλουν τα σέβη τους σε κάθε «Hellfest» από εδώ και στο εξής.

Στην τελετή θα παρουσιαστεί επίσης ένα μικροσκοπικό αντίγραφο της ειδικά κατασκευασμένης τεφροδόχου που περιέχει τις στάχτες του Lemmy στο νεκροταφείο Forest Lawn στο Hollywood της Καλιφόρνια.

Το «Hellfest» είναι ένα ετήσιο υπαίθριο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Clisson της Γαλλίας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

Το ολοκαίνουργιο άγαλμα του Lemmy Kilmister αντικατέστησε το προηγούμενο γλυπτό του frontman των Mötörhead που είχε στηθεί στον χώρο του φεστιβάλ πριν από έξι χρόνια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είχε αρχίσει να αποσυντίθεται εξαιτίας του γύψου που είχε χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή.

Το νέο άγαλμα του Lemmy είναι δημιούργημα της Caroline Brisset, μιας ανερχόμενης Γαλλίδας γλύπτριας που έχει εκθέσει τη δουλειά της στη Γαλλία και το Βέλγιο. Εμπνευσμένη κυρίως από την ενέργεια έναντι της μορφής και βλέποντας τον άνθρωπο ως αντικείμενο γοητείας αλλά και φόβου, κατασκευάζει χαλύβδινα έργα που συνδυάζουν το συγκεκριμένο με το αφηρημένο για να επιτύχει ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Ο διοργανωτής του «Hellfest», Ben Barbaud, πρότεινε στην Brisset τον περασμένο Νοέμβριο να δημιουργήσει το γλυπτό του Lemmy Kilmister και εκείνη συμφώνησε αμέσως.

«Είπα ναι γιατί ήταν ένα σπουδαίο έργο. Και ήταν επίσης μεγάλη πρόκληση να φτιάξουμε ένα τόσο μεγάλο άγαλμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Caroline Brisset στην εφημερίδα «Ouest-France».

Ένα μικρότερο άγαλμα του Lemmy αποκαλύφθηκε στο αγαπημένο μπαρ του τραγουδιστή των Motörhead, το «Rainbow Bar & Grill» του Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, τον Αύγουστο του 2016. Οι θαυμαστές του συγκέντρωσαν 23.000 δολάρια για να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία του γλυπτού. Την ίδια χρονιά, το «Rainbow Bar & Grill» αφιέρωσε την αυλή του στον Lemmy και την μετονόμασε σε «Lemmy’s Lounge».

Ο Lemmy, ο οποίος έγινε 70 ετών στις 24 Δεκεμβρίου 2015, έμαθε δύο ημέρες αργότερα ότι είχε προσβληθεί από μια επιθετική μορφή καρκίνου. Πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου 2015 στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Man sets himself ablaze outside Trump trial

    Bystanders and officers put out the flames with coats and fire extinguishers

Weather&go!

  • Sat

    21°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    22°C

  • Tue

    24°C