Η Μαντόνα προσπάθησε να κάνει Live στο Instagram αλλά αποκλείστηκε- «What the f@@k?»

Dua Lipa, Madonna, Sia και Cardi B ξεχωρίζουν και για κάτι άλλο πέρα από τα τραγούδια και τη σκηνική τους παρουσία. Είναι το στιλ που δεν αντιγράφεται!

Οι superstars της μουσικής έχουν εν δυνάμει και άλλον έναν ”ρόλο”, που δεν σχετίζεται με τις φωνητικές τους δυνατότητες ή με το πόσα μουσικά όργανα γνωρίζουν. Μπορούν να γίνουν fashion icons, επηρεάζοντας τεράστια κοινά μέσα από τα social media.

“It takes a village” είναι η φράση που συχνά χρησιμοποιούν οι διάσημες κυρίες όταν ετοιμάζονται για τα Grammy, τα Όσκαρ και τις Κάννες. Που σημαίνει ότι για να βγουν έτσι αψεγάδιαστές και πανέμορφες "δουλεύει" επάνω τους μία πολυπληθής ομάδα ειδικών (στιλίστες, μακιγιέρ, σχεδιαστές κλπ) - ο αριθμός των οποίων φτάχνει να γεμίσει ένα μικρό… χωριό. Οι ειδικοί μπορεί να τελειοποιούν το αποτέλεσμα όμως συχνά είναι η προσωπικότητα του καλλιτέχνη που "κινεί όλα τα νήματα".

Στην περίπτωση των παρακάτω πασίγνωστων γυναικείων ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας, το ιδιαίτερο προσωπικό στιλ είναι βασικό συστατικό επιτυχίας.

Γιατί πέρα από τη μουσική παιδεία και το ταλέντο, στο κοινό αρέσει πολύ να βλέπει και να ταυτίζεται με το στιλ και τις ενδυματολογικές επιλογές τους.

Dua Lipa με statement

Τέσσερις διάσημες καλλιτέχνιδες που συνδυάζουν τη μουσική με το... στιλ

INSTAGRAM / @DUALIPA

Η Dua Lipa από την αρχή κιόλας της καριέρας της… το αποφάσισε να γίνει fashion icon. Δεν υπάρχει φορά που να έχει περπατήσει σε κόκκινο χαλί χωρίς να έχει κερδίσει τα βλέμματα. Δεν υπάρχει συναυλία της που να βγει με ρούχο, που να μην το κάνει "statement". Ακόμη και ένα post της στο Instagram θα προκαλέσει πανικό. Για παράδειγμα οι περιβόητες ζαρτιέρες της, που έγιναν μόδα μέσα από ένα post.

Η εμφάνισή της, επίσης, με πουκάμισο Jacquemus δεν έμεινε απαρατήρητη και φυσικό τα καλοκαιρινά της looks που πάντα εντυπωσιάζουν. Μία όμως είναι η εμφάνιση που θα συζητιέται για καιρό. Εκείνη στα Grammys 2022! H Dua Lipa έφθασε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα bondage dress με αλυσίδες στο λαιμό, μια δημιουργία που θύμιζε πολύ το iconic φόρεμα της Donatella’s Versace το 1992.

Sia με ανατροπές

Η Sia σε εκδήλωση στο Μπέβερλι Χιλς τον Φεβρουάριο του 2017

Η Sia σε εκδήλωση στο Μπέβερλι Χιλς τον Φεβρουάριο του 2017 EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Ας πάμε τώρα σε μια εμφάνιση που έχει κερδίσει τα βλέμματα και πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως εκκεντρική και iconic, αλλά που δεν οφείλεται σε κάποιο ντύσιμο. Γιατί ποιος λέει πως δεν μπορεί να είναι κανείς fashion icon απλά και μόνο με ένα... ιδιαίτερο μαλλί. "Αν κάποιοι – εκτός από τους διάσημους – ήξεραν πώς είναι να είσαι διάσημος, δεν θα το ήθελαν ποτέ για τον εαυτό τους" είχε γράψει η Sia στο Billboard το 2013. Θέλει να έχει μία φυσιολογική ζωή και κανείς να μην την αναγνωρίζει.

Η Sia σπάνια εμφανίζεται χωρίς την περούκα της. Σήμα κατατεθέν της η κατάξανθη ή άλλοτε ασπρόμαυρη περούκα με μακριά φράντζα. Η γνωστή καλλιτέχνις είχε κάνει τους πάντες να απορούν για το πώς είναι χωρίς αυτή. Το 2017 ήταν που την είχαν αντιληφθεί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες χωρίς την περούκα της και η απλή εμφάνισή της παραξένεψε τους φανς της.

Το ανατρεπτικό που έχει καταφέρει η Sia και όντως είναι σπάνιο, είναι σίγουρα το γεγονός πως αν εξαιρέσουμε το … μαλλί, σε γενικές γραμμές είναι πολύ απλή, χωρίς εκκεντρικά ρούχα και αρκετές φορές άβαφη.

Πάντα όμως θα υπάρχει η Madonna

Μαντόνα

Η Μαντόνα WARNER

Από το 1990 δεν έχει μείνει εμφάνισή της ασχολίαστη. Είτε είναι τηλεοπτική, είτε σε βίντεο κλιπ, είτε μιλάμε για κάποιο κόκκινο χαλί ή τηλεοπτικό show.

Δύσκολα θα ξεχαστεί η εμφάνισή της στα MTV Video Music Awards το 1990, με τους χορευτές της από την Blond Ambition Tour, σε πλήρη ενδυμασία Μαρίας Αντουανέτας.

Το 2006 επίσης – αν θέλουμε να πάμε στα πιο "πρόσφατα"- στα Grammy Awards η Madonna και το ολόγραμμά της μαζί με τους Gorillaz μάς έδωσαν μία ακόμα αξέχαστη εμφάνιση. To 2022 επίσης μέσω Instagram και ειδικά με την επανακυκλοφορία του Frozen, κάθε της look δεν έχει μένει ασχολίαστο.

Μιλάμε για την pop queen που μπορεί ταυτόχρονα να αλλάξει 383943 εαυτούς και μάλιστα πολύ πετυχημένα. Ποιος θα ξεχάσει το απλό ρόζ κορμάκι της στο βίντεο κλιπ του "Hung Up" που έγινε μόδα και άφησε εποχή, αλλά και τα πρόσφατα NFT βίντεό της στα οποία γεννάει δέντρα και πεταλούδες;

Cardi-B και σουρεαλισμός

Η Cardi B

Η Cardi B AP

Αν θέλουμε να αναφέρουμε εκρηκτικές εμφανίσεις, η Madonna είναι η βασίλισσα και ας πούμε την Cardi B… δούκισσα της εκκεντρικότητας!

Μιλάμε σίγουρα για την performer με τις πιο ιδιαίτερες, σέξι εμφανίσεις, με αποτέλεσμα η κάθε της φωτογραφία να προκαλεί τις εντυπώσεις και να αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Σίγουρα όμως η πιο εκκεντρική της εμφάνιση έγινε στα American Music Awards 2021.

Το βραβείο εκκεντρικότητας θα πήγαινε, αναμφίβολα, στην Cardi B εκείνη την ημέρα, που όπως είχε πει και σε συνέντευξή της πριν από το event, θα αντιμετώπιζε την τελετή απονομή και σαν μια επίδειξη μόδας, αλλάζοντας συχνά λουκ. Σε ένα από αυτά, το πλέον σουρεαλιστικό με την υπογραφή Schiaparelli, έχει συνδυάσει μαύρο μάξι φόρεμα με ουρά, bold σκουλαρίκια και γάντια, και το αξεσουάρ-πρωταγωνιστή που παραπέμπει σε αρχαία ελληνική τραγωδία: μια χρυσή μάσκα.

Αν το υποστηρίζεις ίσως και η υπερβολή είναι στιλ και άποψη. H μουσική και η μόδα λοιπόν, δεν πηγαίνουν χέρι χέρι;

ΠΗΓΗ:news247

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Burkina Faso army kills 223 villagers in revenge attack

    Human Rights Watch report says children among those killed

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    24°C

  • Mon

    26°C