Η ιστορική Mercury Records επιστρέφει – Με τον Post Malone στο ρόστερ

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 7:23 μ.μ.

Η ιστορική Mercury Records ιδρύθηκε το 1945.

Η Republic Records της Universal Music Group επαναφέρει τη Mercury Records ως «επέκταση» της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή είναι παρόμοια με την επαναλειτουργία της Elektra από την Atlantic Records και της Geffen από την Interscope Records σε μία προσπάθεια να χωριστεί το μεγάλο ρόστερ της μητρικής εταιρείας, ώστε οι καλλιτέχνες να λαμβάνουν μεγαλύτερη προσοχή, σημειώνει το Variety.

Η ανανεωμένη εταιρεία θα έχει πρόεδρο τον Tyler Arnold με έδρα τη Νέα Υόρκη και γενικό διευθυντή τον Ben Adelson στο Λος Άντζελες. Και οι δύο θα δίνουν αναφορά στους συνιδρυτές της Republic Records, Monte και Avery Lipman.

Η Mercury Records θα ξεκινήσει με ένα νέο ρόστερ καλλιτεχνών που θα περιλαμβάνει τους Post Malone, James Bay, Lord Huron, Jeremy Zucker, Chelsea Cutler και Noah Kahan, καθώς και ανερχόμενα ταλέντα όπως οι BoyWithUke, Ka$hdami, Lyn Lapid, Stephen Sanchez και Camylio.

Η εταιρεία έχει επίσης στρατηγικές συμμαχίες με την Big Loud Records του Νάσβιλ (Morgan Wallen, Lily Rose) και την Imperial Music (Bo Burnham).

Η εταιρεία Mercury ιδρύθηκε αρχικά από τον Irving Green το 1945 και λειτούργησε για δεκαετίες με έδρα το Σικάγο. Αποκτήθηκε από την PolyGram, η οποία με τη σειρά της εξαγοράστηκε από την Universal στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και σταμάτησε να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία λίγο αργότερα.

Τώρα θα λειτουργεί ως επέκταση της Republic Records, θυγατρική της Universal Music Group, η οποία έχει στο δυναμικό της καλλιτέχνες όπως οι Taylor Swift, The Weeknd, Drake, Ariana Grande, Nicki Minaj, Florence + the Machine και πολλούς ακόμη.

Όσον αφορά το επόμενο κεφάλαιο της Mercury Records, ο Monte Lipman σχολίασε: «Τα επιτεύγματα του Tyler και του Ben αποκαλύπτουν πολλά για τη θέση τους ως κορυφαία στελέχη του A&R τα τελευταία χρόνια και η κληρονομιά της Mercury Records θα είναι σε τέλεια χέρια. Το ανταγωνιστικό πνεύμα, η ορμή και η αποφασιστικότητά τους θα οδηγήσουν μια νέα αφρόκρεμα δημιουργικών καλλιτεχνών σε αχαρτογράφητα νερά».

Ο Tyler Arnold δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Monte και τον Avery που μας εμπιστεύτηκαν μια τόσο θρυλική δισκογραφική εταιρεία και brand. Είμαι πολύ υπερήφανος για το απίστευτο ρόστερ μας και είμαι ενθουσιασμένος που εκπροσωπώ μερικούς από τους πιο ταλαντούχους, επιδραστικούς και δημιουργικούς καλλιτέχνες στη μουσική σήμερα».

«Προτεραιότητα της Mercury είναι να ηγείται ως εταιρεία που δημιουργεί, θέτοντας τους καλλιτέχνες μας σε προτεραιότητα και ακολουθώντας μια δυναμική, επιχειρηματική προσέγγιση στο A&R και στο μάρκετινγκ. Χτίζουμε τη Mercury για να γίνει η σύγχρονη μουσική εταιρεία», συνέχισε.

Ο Ben Adelson πρόσθεσε: «Ο Tyler και εγώ ξεκινήσαμε ο καθένας την καριέρα μας στη Republic και έχουμε συνεργαστεί για σχεδόν μια δεκαετία. Στηριχθήκαμε στους συμπροέδρους της Republic, Jim Roppo και Wendy Goldstein, για τη σοφία, την προοπτική και την καθοδήγησή τους και ελπίζουμε να μεταφέρουμε το ίδιο ηγετικό πνεύμα και την ίδια προοδευτική σκέψη στους ρόλους μας στη Mercury».

«Ο δρόμος προς την επιτυχία μοιάζει διαφορετικός για κάθε μουσικό και ο Tyler και εγώ δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι καλλιτέχνες που είναι μοναδικά οι εαυτοί τους μπορούν να αναπτυχθούν», τόνισε.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Ποιες είναι οι τρεις πληγές του ΕΣΥ

    Ο Πέτρος Κωσταντινίδης, δημοσιογράφος στις εφημερίδες το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ, αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τονίζοντας τα βασικά προβλήματα και τους στόχους της κυβέρνησης.

Weather&go!

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    25°C