Η Taylor Swift για το μακελειό στο Τέξας: «Είμαι γεμάτη οργή και θλίψη»

«Έχουμε συνηθίσει τον ασύλληπτο και αβάσταχτο σπαραγμό», ανέφερε η Taylor Swift.

Η Taylor Swift εξέφρασε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη της για το «ασύλληπτο» μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 19 μαθητές δημοτικού σχολείου στο Ουβάλντε του Τέξας.

Η 32χρονη τραγουδίστρια επέστρεψε στο Twitter μετά από απουσία μηνών για να αναδημοσιεύσει για ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ Golden State Warriors, Steve Kerr, από συνέντευξη τύπου πριν από τον αγώνα της ομάδας του στην έδρα των Dallas Mavericks στο Τέξας, στην ίδια πολιτεία αλλά αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας.

«Είμαι γεμάτη οργή και θλίψη και πολύ συντετριμμένη από τις δολοφονίες στο Ουβάλντε. Στο Μπάφαλο, στο Λαγκούνα Γουντς και σε τόσα μέρη», έγραψε η Taylor Swift.

«Από τους τρόπους με τους οποίους εμείς, ως έθνος, έχουμε συνηθίσει τον ασύλληπτο και αβάσταχτο σπαραγμό. Τα λόγια του Steve ακούγονται τόσο αληθινά και χτυπούν τόσο βαθιά», πρόσθεσε.

Ο Steve Kerr αρνήθηκε να μιλήσει για τον αγώνα της ομάδας του για το NBA και αντ’ αυτού, απηύθυνε μια αγωνιώδη έκκληση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

«Πότε θα κάνουμε κάτι; Είμαι κουρασμένος. Έχω κουραστεί τόσο πολύ να ανεβαίνω εδώ και να δίνω συλλυπητήρια στις συντετριμμένες οικογένειες που βρίσκονται εκεί έξω. Είμαι τόσο κουρασμένος. Με συγχωρείτε. Με συγχωρείτε. Έχω κουραστεί από τις στιγμές σιωπής. Αρκετά», είπε συγκρατώντας τα δάκρυά του.

«Υπάρχουν 50 γερουσιαστές αυτή τη στιγμή που αρνούνται να ψηφίσουν το HR8, το οποίο είναι ένας κανονισμός για τον έλεγχο του ιστορικού τον οποίο η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε πριν από δύο χρόνια. Κάθεται εκεί εδώ και δύο χρόνια. Και υπάρχει λόγος που δεν το ψηφίζουν, για να κρατηθούν στην εξουσία», συνέχισε.

Ο Steve Kerr, ο οποίος κέρδισε πολυάριθμους τίτλους ως αθλητής με τους Chicago Bulls και τους San Antonio Spurs, προτού ηγηθεί της δυναστείας των Warriors, είναι ένθερμος υποστηρικτής του ελέγχου της οπλοκατοχής.

«Θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας, των ηλικιωμένων και των εκκλησιαζομένων μας», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους αμετακίνητους γερουσιαστές των ΗΠΑ. «Γιατί έτσι φαίνεται. Είναι αυτό που κάνουμε κάθε εβδομάδα».

Παραμένει ακόμη άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο δράστη, Salvador Ramos, μαθητή λυκείου στο Ουβάλντε, να δολοφονήσει 19 μαθητές ηλικίας 7 – 11 ετών και δύο ενηλίκους, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτικός, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Robb της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, περίπου 130 χιλιόμετρα μακριά από το Σαν Αντόνιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNNi, εικάζεται πως πριν την αποτρόπαια πράξη του, ο δράστης είχε πυροβολήσει την γιαγιά του η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο University Health, και νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Ο 18χρονος δράστης σκοτώθηκε στο σημείο της τραγωδίας μετά από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    The Happy Pod: Viral ballet boy back in the spotlight

    The happiest stories in the world - our weekly collection

Weather&go!

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    25°C

  • Wed

    24°C