Η Sia είχε τάσεις αυτοκτονίας και πήγε σε κέντρο αποκατάστασης λόγω των αντιδράσεων για την ταινία της «Music»

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 12:57 π.μ.

Οι αντιδράσεις επιδείνωσαν την ψυχική υγεία της Sia.

Η Sia αποκάλυψε ότι μπήκε σε κέντρο αποκατάστασης μετά την ακραία κατακραυγή που δέχθηκε για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με την ταινία «Music» το 2021.

Η Αυστραλή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός προκάλεσε αντιδράσεις με την απόφασή της να επιλέξει την ηθοποιό και χορεύτρια Maddie Ziegler για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Music Gamble, μιας αυτιστικής έφηβης χωρίς δυνατότητες λεκτικής επικοινωνίας.

Η Sia και η Maddie Ziegler έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε πληθώρα μουσικών βίντεο της τραγουδίστριας, μεταξύ των οποίων τα «Chandelier» και «Elastic Heart».

Αρκετά μέλη της κοινότητας των αυτιστικών καταδίκασαν τη Sia για την επιλογή της να δώσει στη Ziegler τον πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτιστικής έφηβης και για τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται ο αυτισμός στην ταινία. Οι αντιδράσεις κατά της ταινίας εντάθηκαν όταν το «Music» έλαβε δύο υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες του 2021.

Αρκετοί ηθοποιοί με αυτισμό μίλησαν εναντίον του «Music» σε συνέντευξη στους New York Times, με την perfformer Ashley Wool να δηλώνει ότι η ταινία της Sia «κάνει κακό στους ανθρώπους».

Η ηθοποιός Chloé Hayden πρόσθεσε ότι οι επιλογές της Sia για τους ρόλους «υπονομεύουν τις δυνατότητες των αυτιστικών ανθρώπων και μας παρουσιάζουν ως βρέφη». «Αν η ταινία αναφέρεται στην ένταξη και στην πραγματικότητα αποκλείει ανθρώπους, τότε αυτό υποβαθμίζει εντελώς το όλο θέμα»», πρόσθεσε.

Οι κριτικοί κινηματογράφου αποδοκίμασαν επίσης την ταινία της Sia. Ο Matthew Rozsa από το «Salon» αποκάλεσε την ταινία «ένα μπερδεμένο και τυποποιημένο ρατσιστικό έργο που κάνει διακρίσεις κατά των ατόμων με αναπηρία «, ενώ ο Joseph Stanichar από το «Paste» έγραψε: «Ακόμα και η έρευνα που έκανα και το δοκίμιο που έγραψα για τα προβληματικά στοιχεία της ταινίας πριν την κυκλοφορία της δεν ήταν αρκετά για να με προετοιμάσουν για το πόσο επιβλαβές είναι το «Music» για τα αυτιστικά άτομα».

Η Sia δήλωσε στους «New York Times», στο πλαίσιο του αφιερώματος τους στην Kathy Griffin αυτή την εβδομάδα, ότι μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε για την ταινία «Music», υποτροπίασαν οι αυτοκτονικές τάσεις από τις οποίες υπέφερε.

«Είχα τάσεις αυτοκτονίας, υποτροπίασα και πήγα σε κέντρο αποκατάστασης», αποκάλυψε.

Η Sia ανέφερε ότι η Kathy Griffin τη βοήθησε να συνέλθει όταν την έπεισε να επισκεφθούν ένα εστιατόριο του Χόλιγουντ το περασμένο φθινόπωρο. Το δείπνο ήταν στρατηγικής σημασίας, καθώς η Griffin γνώριζε ότι θα τους εντόπιζαν και θα τους φωτογράφιζαν οι παπαράτσι. Ο στόχος ήταν να αλλάξει η εικόνα για τη Sia στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μήνες μετά την κατακραυγή.

Όπως δήλωσε η ίδια στους «Times», «μου έσωσε τη ζωή».

Η Sia υπερασπίστηκε πριν από κυκλοφορία της ταινίας την επιλογή της να δώσει στη Maddie Ziegler τον πρωταγωνιστικό ρόλο και περιέγραψε στο «10 News First» της Αυστραλίας ότι «στην πραγματικότητα προσπάθησε να δουλέψει με ένα όμορφο νεαρό κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού που δεν μιλάει», αλλά η εμπειρία ήταν «δυσάρεστη και αγχωτική», επειδή ο χαρακτήρας – όπως είχε γραφτεί – ήταν πολύ απαιτητικός.

Στην ταινία, η Music βρίσκεται στο επίκεντρο περίτεχνων χορευτικών σκηνών, γι’ αυτό και η Sia θεώρησε ότι η Maddie Ziegler ήταν η κατάλληλη ηθοποιός για το ρόλο.

«Ο χαρακτήρας βασίζεται εξ ολοκλήρου σε έναν αυτιστικό φίλο μου. Ήταν πολύ αγχωτικό για εκείνον να μην μιλάει και έκανα αυτή την ταινία μόνο με αγάπη γι’ αυτόν και τη μητέρα του», είπε.

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    24°C

  • Mon

    26°C