Η Shakira αρνείται τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής: «Έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα»

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 4:46 μ.μ.

Η Shakira υποστηρίζει ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών λόγω της σχέσης της με τον πρώην σύντροφό της και πατέρα των δύο παιδιών της Gerard Piqué.

Η Shakira αισθάνεται σίγουρη ότι «η δικαιοσύνη θα αποφανθεί υπέρ της» στην επερχόμενη δίκη της για φοροδιαφυγή στην Ισπανία.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια κατηγορείται από την ισπανική κυβέρνηση ότι απέφυγε να καταβάλει φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα από το 2012 έως το 2014.

Οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν ότι η Shakira διέμενε περισσότερες από 183 ημέρες ετησίως στην Ισπανία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, γεγονός που την καθιστά κάτοικο της χώρας για φορολογικούς σκοπούς, ενώ η ομάδα της τραγουδίστριας επιμένει ότι η κύρια κατοικία της βρισκόταν στις Μπαχάμες.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ELLE», η Shakira εξήγησε ότι επέλεξε ως «θέμα αρχής» να πολεμήσει τις κατηγορίες στο δικαστήριο αντί να προχωρήσει σε ιδιωτικό διακανονισμό της υπόθεσης.

«Επειδή πρέπει να παλέψω για αυτά που πιστεύω, επειδή πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», δήλωσε.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν περνούσα καθόλου 183 ημέρες (στην Ισπανία) τον χρόνο εκείνη την περίοδο. Ήμουν απασχολημένη με την εκπλήρωση των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο. Δεύτερον, έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα, ακόμη και πριν καταθέσουν αγωγή. Έτσι, σήμερα, έχω μηδενικές οφειλές», είπε.

«Και τέλος, με συμβούλευε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες που ειδικεύονται στη φορολογία στον κόσμο, η PricewaterhouseCoopers, οπότε ήμουν σίγουρη ότι έκανα τα πάντα σωστά και με διαφάνεια από την πρώτη ημέρα», πρόσθεσε.

Η Shakira υποστήριξε ότι οι ισπανικές αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους «φανταστικούς ισχυρισμούς» τους και τις κατηγόρησε ότι ξεκίνησαν μία «χυδαία εκστρατεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» για να προσπαθήσουν να την αναγκάσουν να προχωρήσει σε διακανονισμό.

«Ωστόσο, ακόμη και χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτούς τους φανταστικούς ισχυρισμούς, όπως κάνουν συνήθως, κατέφυγαν σε μία πρόστυχη εκστρατεία στον Τύπο για να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τον κόσμο και να ασκήσουν πίεση στα μέσα ενημέρωσης μαζί με την απειλή ζημίας της φήμης μου, προκειμένου να με εξαναγκάσουν να προχωρήσω σε διακανονισμό», δήλωσε.

«Είναι γνωστό ότι οι ισπανικές φορολογικές αρχές το κάνουν αυτό συχνά όχι μόνο με διάσημους σαν εμένα, ή τον (Κριστιάνο) Ρονάλντο, τον Νεϊμάρ, τον (Τσάβι) Αλόνσο και πολλούς άλλους, αλλά συμβαίνει επίσης άδικα και στους απλούς φορολογούμενους. Είναι απλά το στυλ τους», συνέχισε.

«Αλλά είμαι σίγουρη ότι έχω αρκετές αποδείξεις για να υποστηρίξω τον εαυτό μου και ότι η δικαιοσύνη θα αποφανθεί υπέρ μου», σημείωσε.

Η Shakira υποστήριξε ότι οι ισπανικές φορολογικές αρχές την είχαν βάλει στο στόχαστρο από τη στιγμή που άρχισε να έχει σχέση με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Gerard Piqué το 2011.

Η 45χρονη τραγουδίστρια συνέχισε να ταξιδεύει εκτενώς σε όλο τον κόσμο και εγκαταστάθηκε στη Βαρκελώνη μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους, του 9χρονου σήμερα Milan, το 2013.

«Όσο βγαίναμε με τον Gerard, έκανα παγκόσμία περιοδεία. Πέρασα περισσότερες από 240 ημέρες εκτός Ισπανίας, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να θεωρηθώ φορολογικός κάτοικος της χώρας», υποστήριξε η Shakira.

«Οι ισπανικές φορολογικές αρχές είδαν ότι είχα σχέση με έναν Ισπανό πολίτη και άρχισαν να τρέχουν τα σάλια τους. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελαν να κυνηγήσουν αυτά τα χρήματα με κάθε τρόπο», τόνισε.

«Ακόμα και τα επόμενα χρόνια, ταξίδευα σε όλο τον κόσμο, δούλευα ασταμάτητα ενώ ήμουν έγκυος ή με τον Milan ως μωρό, ενώ μόλις είχε κλείσει η τομή της καισαρικής μου. Ήξεραν ότι δεν βρισκόμουν στην Ισπανία το ζητούμενο διάστημα, ότι η Ισπανία δεν ήταν ο τόπος εργασίας μου ή η πηγή των εισοδημάτων μου, αλλά εξακολουθούσαν να με κυνηγούν, με το βλέμμα στραμμένο στο έπαθλο», ανέφερε.

Η ημερομηνία της δίκης της Shakira για φοροδιαφυγή δεν έχει οριστεί ακόμα.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    The Happy Pod: Viral ballet boy back in the spotlight

    The happiest stories in the world - our weekly collection

Weather&go!

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    25°C

  • Wed

    24°C