Η Shakira έχασε την έφεση στην υπόθεση φοροδιαφυγής στην Ισπανία

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 - 10:49 μ.μ.

Η Shakira κατηγορείται ότι δεν πλήρωσε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για εισοδήματα που απέκτησε από το 2012 έως το 2014.

Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε την Πέμπτη 26 Μαΐου την έφεση της Κολομβιανής τραγουδίστριας Shakira στην υπόθεση της φοροδιαφυγής, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή δίκης.

Δικαστής είχε προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η αστέρας της μουσικής να απέφευγε τις φορολογικές της υποχρεώσεις προς το κράτος.

Η υπόθεση έφτασε για πρώτη φορά στα μέσα ενημέρωσης τον Δεκέμβριο του 2018, όταν οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές κατηγόρησαν τη Shakira ότι δεν πλήρωσε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για εισοδήματα που απέκτησε από το 2012 έως το 2014.

Η 45χρονη τραγουδίστρια αρνήθηκε την κατηγορία της φοροδιαφυγής κατά τη διάρκεια κατάθεσής της τον Ιούνιο του 2019.

Στο επίκεντρο της νομικής διαμάχης βρίσκεται το ζήτημα της κατοικίας της Shakira: Οι εισαγγελικές αρχές ισχυρίζονται ότι ζούσε κυρίως στην Καταλονία της Ισπανίας, παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει την επίσημη κατοικία της στις Μπαχάμες.

Στην απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη, το ισπανικό δικαστήριο ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η Shakira διέμενε «συνήθως στην Ισπανία», προσθέτοντας ότι δεν αποδεικνύεται ότι διέμενε για φορολογικούς σκοπούς σε άλλη χώρα.

Το δικαστήριο επικύρωσε απόφαση του Ιουλίου, στην οποία ο Ισπανός δικαστής Marco Juberías ανέφερε ότι η τριετής έρευνά του διαπίστωσε ότι υπήρχαν «επαρκείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας» για να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη.

Η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Shakira δήλωσε την Πέμπτη ότι η τραγουδίστρια πλήρωσε αμέσως αυτά που όφειλε όταν ενημερώθηκε για το χρέος από την ισπανική εφορία.

«Η συμπεριφορά της Shakira σε φορολογικά θέματα ήταν πάντα άψογη σε όλες τις χώρες όπου έπρεπε να πληρώσει φόρους και εμπιστεύτηκε και ακολούθησε πιστά τις συστάσεις των καλύτερων ειδικών και εξειδικευμένων συμβούλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Η νομική ομάδα της Shakira θα συνεχίσει να «υπερασπίζεται την αθωότητα» της τραγουδίστριας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Shakira κινδυνεύει με πρόστιμο και ενδεχομένως με ποινή φυλάκισης, αν κριθεί ένοχη για φοροδιαφυγή. Ωστόσο, ο δικαστής μπορεί να απαλλάξει από την ποινή φυλάκισης όσους παρανομούν για πρώτη φορά αν τους επιβληθεί ποινή μικρότερη των δύο ετών.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Έξω από το στόμα του Λάκη

    Λάκης Λαζόπουλος: Πού πήγαν τα 11 λεπτά; (Επεισόδιο 25ο)

    «Έξω από το στόμα του Λάκη» - Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Πέμπτη στις 19:00. Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα έρχεται

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    24°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    26°C