Η Rihanna δωρίζει 15 εκατομμύρια δολάρια για την κλιματική δικαιοσύνη

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 12:46 μ.μ.

«Οι κλιματικές καταστροφές δεν επηρεάζουν όλες τις κοινότητες με τον ίδιο τρόπο», σημειώνει η Rihanna.

Η Rihanna υπογραμμίζει ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και προσφέρει 15 εκατομμύρια δολάρια στον αγώνα για κλιματική δικαιοσύνη μέσω του Ιδρύματός της «Clara Lionel Foundation».

Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δωρεά σε 18 οργανώσεις για την κλιματική δικαιοσύνη που δραστηριοποιούνται σε επτά χώρες της Καραϊβικής και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Συμμαχία για την Κλιματική Δικαιοσύνη, το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αυτοχθόνων και το Κίνημα για τις Ζωές των Μαύρων.

«Οι κλιματικές καταστροφές, οι οποίες αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση, δεν επηρεάζουν όλες τις κοινότητες με τον ίδιο τρόπο, οι έγχρωμες κοινότητες και τα νησιωτικά έθνη αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε σε δήλωσή της η Rihanna, η οποία κατάγεται από το νησί Μπαρμπάντος της ανατολικής Καραϊβικής.

Σημείωσε ότι αυτή η ανισότητα είναι ο λόγος που το ίδρυμά της, το οποίο πήρε το όνομά του από τους παππούδες της, δίνει προτεραιότητα τόσο στην προστασία του κλίματος όσο και στο έργο της κλιματικής δικαιοσύνης.

Η δωρεά, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία #StartSmall του συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, επικεντρώνεται σε οργανώσεις με γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ, μαύρους και ιθαγενείς ηγέτες, επειδή οι κοινότητές τους διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Οι χορηγοί πρέπει να οικοδομούν συνεργασίες με οργανώσεις της λαϊκών στρωμάτων, αναγνωρίζοντας τη βαθιά γνώση τους σχετικά με όσα είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση της κλιματικής δικαιοσύνης στις δικές τους κοινότητες», ανέφερε σε δήλωσή της η Justine Lucas, εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Clara Lionel.

Τον Απρίλιο του 2020, το «Ίδρυμα Clara Lionel» της Rihanna και ο συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, συνεργάστηκαν για να δωρίσουν 4,2 εκατομμύρια δολάρια για τη βοήθεια των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον Νοέμβριο, η Rihanna τιμήθηκε ως «Εθνικός Ήρωας» των Μπαρμπάντος από την πρωθυπουργό της χώρας Mia Mottley, καθώς η χώρα γιόρταζε την ανακήρυξή της σε Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Tue

    23°C

  • Wed

    25°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    25°C