Η Olivia Rodrigo είναι «συντετριμμένη» από την αμφισβήτηση του δικαιώματος στην άμβλωση στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022 - 6:36 μ.μ.

«Τα σώματά μας δεν θα έπρεπε ποτέ να βρίσκονται στα χέρια των πολιτικών», τόνισε η Olivia Rodrigo.

Η Olivia Rodrigo έλυσε τη σιωπή της για το δικαίωμα στην άμβλωση το οποίο τελεί υπό αμφισβήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τη διαρροή ενός προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που είχε συντάξει ο δικαστής Samuel Alito και το οποίο υποστήριζε ότι η ιστορική απόφαση υπέρ των αμβλώσεων – στην υπόθεση  Roe εναντίον Wade του 1973 – ήταν «κατάφωρα λανθασμένη από την αρχή».

Η Olivia Rodrigo βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη της επί του ζητήματος κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδωσε στην Ουάσινγκτον στις 4 Μαΐου.

Κάνοντας μία σύντομη παύση ανάμεσα στα τραγούδια, η Olivia Rodrigo είπε: «Επειδή βρισκόμαστε στην Ουάσινγκτον, δεν μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να πω πόσο συντετριμμένη είμαι για την πιθανή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».

«Τα σώματά μας δεν θα έπρεπε ποτέ να βρίσκονται στα χέρια των πολιτικών», υπογράμμισε.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να υψώσουμε τη φωνή μας για να προστατεύσουμε το δικαίωμά μας, να έχουμε ασφαλείς αμβλώσεις, το οποίο είναι ένα δικαίωμα για το οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι πριν από εμάς εργάστηκαν τόσο σκληρά για να το αποκτήσουν», ανέφερε η Olivia Rodrigo.

Η απόφαση στην υπόθεση Roe εναντίον Wade καθιέρωσε το 1973 το ομοσπονδιακό δικαίωμα πρόσβασης στην άμβλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελεί εδώ και καιρό στόχο για όσους τάσσονται κατά των αμβλώσεων.

Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση, η άμβλωση δεν θα αποτελεί πλέον ομοσπονδιακό δικαίωμα. Κάθε πολιτεία των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίζει αν θα επιτρέπει ή θα απαγορεύει τις αμβλώσεις.

Παρόλο που η Olivia Rodrigo δεν είχε εκφράσει τις πολιτικές απόψεις της στο παρελθόν, αποτέλεσε πολύτιμο ατού το 2021 για τον Λευκό Οίκο, ο οποίος την κάλεσε να συναντήσει τον πρόεδρο Joe Biden για να παροτρύνει τους νέους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Στον απόηχο της διαρροής του σχεδίου νόμου του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η Phoebe Bridgers αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία με την άμβλωση, ενώ η Halsey έγραψε ότι πρόκειται για μία «σκληρή επίθεση στο θεμελιώδες δικαίωμά μας να επιλέγουμε αν και πότε θα αποκτήσουμε παιδί».

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • 40+

    Οι καταχρήσεις στη ζωή μας

    Podcast 40+: Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητούν θέματα που αφορούν γυναίκες ηλικίας 40+. Στο 29ο επεισόδιο μιλούν για τα ραντεβού και τα παιδιά

Weather&go!

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    25°C

  • Wed

    24°C