Η Madonna είναι αγανακτισμένη για το μακελειό στο Τέξας: «Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;»

«Όχι άλλα λόγια, μόνο πράξεις».

Η Madonna εξέφρασε τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, την Τρίτη 24 Μαΐου, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη θλίψη και το σπαραγμό που πρέπει να νιώθουν οι γονείς αυτών των 19 παιδιών», έγραψε η 63χρονη τραγουδίστρια στο Instagram μαζί με ένα δακρύβρεχτο απόσπασμα από το μουσικό βίντεο για το τραγούδι της «God Control» του 2019.

«Έχω παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό και αν δεν επέστρεφαν σπίτι από το σχολείο μια ημέρα δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να επιβιώσω», συνέχισε, αναφερόμενη στα εννιάχρονα δίδυμα παιδιά της Stella και Esther, τα οποία υιοθέτησε το 2017.

Τις ώρες που ακολούθησαν την πολύνεκρη τραγωδία της Τρίτης στο Δημοτικό Σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας, ορισμένες οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος ενώ άλλοι γονείς, εν τω μεταξύ, εξακολουθούσαν να προσπαθούν να βρουν τα αγνοούμενα παιδιά τους, ελπίζοντας ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

Στη συγκλονιστική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Madonna διερωτήθηκε πώς ο 18χρονος δράστης του μακελειού «μπορεί να αγοράσει δύο αυτόματα τυφέκια στα γενέθλιά του χωρίς έλεγχο ιστορικού, χωρίς εκπαίδευση ασφαλείας, χωρίς ερωτήσεις;».

«Η NRA (Εθνική Ένωση Οπλοφόρων) αρνείται να αλλάξει τη θέση της και η νομοθετική εξουσία δεν μπορεί να περάσει ούτε ένα νομοσχέδιο που να απαιτεί αυστηρότερους νόμους για την ασφάλεια των πυροβόλων όπλων. Παρά το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί περισσότερες πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα στην Αμερική από όσες είναι οι ημέρες αυτού του έτους. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;», συνέχισε.

Η Madonna κάλεσε το νομοθετικό σώμα να «προστατεύσει τα παιδιά μας», προτρέποντάς το να «μειώσει την πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα σε ανθρώπους που είναι επικίνδυνοι να βλάψουν τους εαυτούς τους ή τους άλλους».

«Πρέπει να επιμείνουμε στην υποχρεωτική εκπαίδευση για τους κατόχους πυροβόλων όπλων, με τον ίδιο τρόπο που απαιτούμε από τους ανθρώπους να μελετήσουν και να περάσουν ένα τεστ για να πάρουν άδεια οδήγησης. Ένα αυτοκίνητο είναι ένα δυνητικό όπλο αν δεν χρησιμοποιείται σωστά. Το ίδιο και ένα πυροβόλο όπλο!», πρόσθεσε.

«Δεν έχει κάνει κανείς αυτή τη σύνδεση; Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε το σύνταγμα πρέπει να ικετεύσουμε τους νομοθέτες να περάσουν την μεταρρύθμιση για τα όπλα ΤΩΡΑ!!! Πόσο τραγικό είναι να πρέπει να ικετεύουμε για να κρατήσουμε όλα τα παιδιά, όλους τους ανθρώπους ασφαλείς από την ένοπλη βία; Όχι άλλα λόγια μόνο δράση», κατέληξε.

Η Madonna ενώνει τη φωνή της με αμέτρητους Δημοκρατικούς πολιτικούς, υποστηρικτές του ελέγχου της οπλοκατοχής και συναδέλφους της καλλιτέχνες που κάλεσαν τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν το τίμημα της οπλοκατοχής στην Αμερική.

Η επίθεση στο Δημοτικό Σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας είναι το πιο πολύνεκρο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ μετά την τραγωδία του Sandy Hook το 2012. Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το κίνητρο της επίθεσης, αλλά δήλωσαν ότι ο 18χρονος δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε στο σημείο της τραγωδίας, ήταν κάτοικος της κοινότητας του Ουβάλντε και έδρασε μόνος του.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Tue

    23°C

  • Wed

    25°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    25°C