Η Hasbro απολύει το 15% των υπαλλήλων της παγκοσμίως

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 7:55 μ.μ.

H εταιρεία παιχνιδιών Hasbro ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις, γνωστοποιώντας την Πέμπτη ότι θα καταργήσει το 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της μέσα στο 2023. Αυτό είναι το κεφάλαιο...

Η εταιρεία παιχνιδιών πρόσθεσε ότι η κατάργηση περίπου 1.000 θέσεων εργασίας θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη ότι η οικονομική αβεβαιότητα εξαπλώνεται σε τομείς πέραν της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης σχολιάζει η Wall Street Journal.

Η Hasbro εξέδωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα μειώθηκαν κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές σημείωσαν πτώση 8,5% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές. Τους τελευταίους 12 μήνες, η πτώση στην αξία της μετοχής φτάνει περίπου το 29%. Ο Έρικ Νάιμαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο πλαίσιο των αλλαγών.

Επικεντρωνόμαστε στην εφαρμογή αλλαγών με στόχο την ουσιαστική μείωση του κόστους και την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και κερδοφορίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κρις Κοκς.

Η επιχείρηση με έδρα το Ποτάκετ των ΗΠΑ, δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, λόγω της συγκριτικά πιο δύσκολης εορταστικής περιόδου, ενώ άλλα τμήματα της επιχείρησης αναπτύχθηκαν, υποστήριξε ο ίδιος.

Οι εταιρείες λιανικού εμπορίου κατέγραψαν συρρίκνωση των πωλήσεων, ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο των διακοπών, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές εν μέσω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και των ανησυχιών για περαιτέρω ύφεση.

Η Hasbro έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες εταιρείες που μειώνουν το εργατικό τους δυναμικό, καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων και άλλων μακροοικονομικών πιέσεων, όπως η υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών.

Το κύμα των μαζικών απολύσεων εξαπλώνεται τώρα και εκτός του κλάδου της τεχνολογίας όπου μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και η Microsoft ανακοίνωσαν περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Πηγή: Wall Street Journal

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Wed

    24°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    22°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C