Η Dua Lipa δηλώνει υπερήφανη για την καταγωγή της

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 4:31 μ.μ.

«Δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει την ταυτότητά μου και τις εμπειρίες μου».

Η Dua Lipa νιώθει υπερήφανη για την καταγωγή της.

Η 26χρονη pop star γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από γονείς από το Κοσσυφοπέδιο με αλβανική καταγωγή και πιστεύει ότι τα Κόσσοβο αποτελεί «μεγάλο μέρος» της ταυτότητάς της.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ταυτότητάς μου», είπε σε συνέντευξή της στο «WSJ. Magazine» και πρόσθεσε ότι είναι ευαισθητοποιημένη με το προσφυγικό ως παιδί μεταναστών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους γονείς μου και τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν πάντα ένα σημαντικό ζήτημα για εμένα το προσφυγικό», σημείωσε.

Η Dua Lipa, η οποία εγκαταστάθηκε με την οικογένειάς της στην Πρίστινα το 2008, όταν το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του, πριν επιστρέψει στο Λονδίνο σε ηλικία 15 ετών, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να «αμφισβητήσει» την ταυτότητά της.

«Διαβάζω πολλά σχόλια από ανθρώπους που μου λένε ότι δεν έχω χώρα, δεν έχω ταυτότητα, ότι το Κόσοβο δεν υπάρχει», είπε.

«Έζησα στο Κόσοβο, γνωρίζω πόσες ζωές χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οπότε όταν κάποιος αμφισβητεί την ταυτότητά μου και τις εμπειρίες μου, μου είναι δύσκολο να μείνω άπραγη και να μη μιλήσω. Είναι κάτι που θα κάνω πάντα», πρόσθεσε.

Οι Κοσσοβάροι Αλβανοί είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με την απογραφή του έτους 2011, αποτελούν το 92,9% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.

Η Dua Lipa είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι της άρεσε η ζωή της στο Κόσοβο και ότι ένιωθε πιο ασφαλής εκεί από ό, τι στο Λονδίνο.

«Πήγα στο Κόσοβο και μου άρεσε πολύ εκεί. Είναι πολύ πιο ασφαλές από το Λονδίνο. Υπήρχε μια αίσθηση κοινότητας και ασφάλειας – όλοι γνωρίζουν τους πάντες στο Κόσοβο, ειδικά στην Πρίστινα», εξήγησε.

Η Dua Lipa «έμαθε πολλά» από την παραμονή της στο Κόσοβο και έχει επίσης ευχάριστες αναμνήσεις από το σχολείο.

«Ήμουν η νεότερη στην τάξη μου, το οποίο ήταν διαφορετικό και συναρπαστικό. Ήταν διασκεδαστικό, πηγαίναμε στο κέντρο της πόλης και με ξεναγούσαν, έμαθα πολλά όταν ζούσα εκεί», θυμήθηκε.

«Οι γονείς μου ένιωθαν πολύ πιο άνετα να με αφήνουν να βγαίνω έξω με τους φίλους μου, αρκεί να επέστρεφα μια συγκεκριμένη ώρα», είπε.

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Violence spreads at US universities over pro-Palestinian protests

    US House speaker calls protests anti-Semitic and demands they stop

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C