Η Cardi B θα καλύψει τα έξοδα κηδείας των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μπρονξ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 9:21 μ.μ.

«Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να βοηθήσω».

Η Cardi B σκοπεύει να καλύψει τα έξοδα των κηδειών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, από την πυρκαγιά που φέρεται να ξέσπασε από βλάβη στο σύστημα θέρμανσης. Ωστόσο εξετάζεται αν στη τραγωδία συνέβαλε η κακή συντήρηση του κτιρίου, που αποτελούσε καταφύγιο για πολλές οικογένειες Αφρικανών μεταναστών.

Η Cardi B, η οποία κατάγεται από το Μπρονξ, ανέφερε σε δήλωσή της: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που κατάγομαι από το Μπρονξ και έχω πολλούς συγγενείς και φίλους που ζουν και εργάζονται ακόμη εκεί. Έτσι, όταν έμαθα για την πυρκαγιά και τα θύματα, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να βοηθήσω».

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την αγωνία που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά ελπίζω ότι αν δεν χρειαστεί να ανησυχούν για το κόστος που σχετίζεται με την ταφή των αγαπημένων τους προσώπων, θα μπορέσουν να προχωρήσουν και να επουλώσουν τις πληγές τους», συνέχισε.

«Στέλνω τις προσευχές μου και τα συλλυπητήριά μου σε όλους όσους επλήγησαν από αυτή τη φρικτή τραγωδία», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η Cardi B συνεργάστηκε με το Ταμείο του Δημάρχου για την Προώθηση της Πόλης της Νέας Υόρκης για να διασφαλίσει ότι οι οικογένειες όλων των θυμάτων θα συμπεριληφθούν στη δωρεά της και «ότι οι τελευταίες επιθυμίες για τους αγαπημένους τους θα ικανοποιηθούν».

«Είμαστε ευγνώμονες στην Cardi B, μια πραγματική σούπερ σταρ επί και εκτός της σκηνής, που παρέχει σημαντική οικονομική ανακούφιση στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης, Eric Adams.

«Η πόλη θα είναι για πάντα ευγνώμων σε αυτήν, αλλά και στους απλούς πολίτες που κάνουν δωρεές και στους εταιρικούς συνεργάτες που μπόρεσαν να προσφέρουν άμεση υποστήριξη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, για να ορθοποδήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου», πρόσθεσε.

Η Cardi B δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης από το Μπρονξ που προχώρησε σε πρωτοβουλία για τη στήριξη των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Fat Joe ξεκίνησε ένα ταμείο αρωγής για τους ενοίκους του κτιρίου, συγκεντρώνοντας δωρεές από μακροχρόνιους φίλους και συνεργάτες του όπως ο JAY-Z και ο DJ Khaled.

«Πρέπει όλοι οι άνθρωποί μου σε ολόκληρο τον κόσμο να ενωθούν για τις οικογένειες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Μπρονξ. Κάνω δωρεά και ζητώ από όλους όσους έχουν καρδιά να κάνουν δωρεά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κυρίως μετανάστες που δεν έχουν πού να πάνε, έχασαν τα πάντα», έγραψε

ΠΗΓΗ:hit-channel.com.

 

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Έξω από το στόμα του Λάκη

    Λάκης Λαζόπουλος: Τι μου τη χάρισες αυτή τη μονταζιέρα (Επεισόδιο 21ο)

    «Έξω από το στόμα του Λάκη» - Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Πέμπτη στις 19:00. Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα έρχεται

Weather&go!

  • Thu

    24°C

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    24°C