Η Camila Cabello δημιουργεί ταμείο για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 - 3:32 μ.μ.

«Αυτό που συμβαίνει στην πολιτεία μου είναι απαράδεκτο και βλάπτει τους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους και τις οικογένειές τους», δηλώνει η Camila Cabello.

Η Camila Cabello δημιούργησε το ταμείο «Protect Our Kids Fund» για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών στην πολιτεία της Φλόριντα.

Η 25χρονη τραγουδίστρια συνεργάστηκε με τις οργανώσεις Equality Florida και την Lambda Legal για την πρωτοβουλία, η οποία θα προσφέρει πόρους σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και οικογένειες που θα γνωρίσουν τις επιπτώσεις του αποκαλούμενου νόμου «Don’t Say Gay» της Φλόριντα.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος περιορίζει στα σχολεία της πολιτείας τη διδασκαλία των θεμάτων που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το φύλο.

Η Camila Cabello, η οποία εγκαινίασε το ταμείο με μια φιλανθρωπική συναυλία στο San Vicente Bungalows στο Δυτικό Χόλιγουντ στις 8 Μαΐου, δήλωσε «συγκλονισμένη» από τον νόμο «Don’t Say Gay» και τόνισε ότι «κάθε οικογένεια» αξίζει τον σεβασμό.

«Ως κάποια που μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει στη Φλόριντα, είμαι συγκλονισμένη που η πολιτεία της πατρίδας μου θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές των νεαρών κατοίκων της Φλόριντα και φέρνει τις διακρίσεις στα σχολεία μας με την ψήφιση αυτού του νόμου. Πρέπει να προστατεύσουμε κάθε μαθητή και να σεβαστούμε κάθε οικογένεια», ανέφερε.

«Είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες – ιδρυτές του ταμείου που στέκονται αλληλέγγυοι στους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους και στις οικογένειές τους και συγκεντρώνουν χρήματα για το ταμείο Protect All Kids Fund για να βοηθήσουν τη Lambda Legal και την Equality Florida να σταματήσουν αυτόν τον μισαλλόδοξο νόμο», πρόσθεσε.

Επιπλέον ιδρυτικά μέλη του ταμείου «Protect Our Kids Fund» είναι ο Lance Bass των NSYNC, ο Casey Bloys, πρόεδρος προγράμματος του HBO, ο ηθοποιός Jesse Tyler Ferguson («Modern Family») και ο σύζυγός του Justin Mikita, η YouTuber Lilly Singh και η ηθοποιός Sara Gilbert.

Η πρωτοβουλία της Camila Cabello έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 550.000 δολάρια.

Η Equality Florida τόνισε ότι υπάρχει «συντριπτική ανάγκη» για ένα ταμείο όπως αυτό, καθώς η «ανατριχιαστική επίδραση» του νόμου «Don’t Say Gay» είναι ήδη ορατή στα σχολεία της πολιτείας της Φλόριντα.

Η εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης, Nadine Smith, δήλωσε: «Η ανάγκη για στήριξη είναι τεράστια – αυτός ο σκληρός νόμος έχει ήδη ανατριχιαστικές επιπτώσεις στα σχολεία της Φλόριντα»

«Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Φλόριντα έχει αφαιρέσει τους πόρους κατά του εκφοβισμού. Βιβλία που περιλαμβάνουν ομοφυλόφιλους γονείς ή οποιουσδήποτε ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρες αμφισβητούνται και αποσύρονται από τα ράφια των σχολείων. Ακόμη και το “And Tango Makes Three”, η αληθινή ιστορία δύο πιγκουίνων που μεγαλώνουν μαζί ένα νεοσσό σε ζωολογικό κήπο, έχει αμφισβητηθεί ως “άσεμνο” επειδή οι ενήλικες πιγκουίνοι είναι και οι δύο αρσενικοί», συνέχισε.

«Αυτός ο νόμος ενθαρρύνει μια μικρή, θυμωμένη ομάδα αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ενηλίκων να εκφοβίζουν τις σχολικές περιφέρειες και τους δίνει κίνητρο να υποβάλλουν αγωγές για 10.000 δολάρια, ανεξάρτητα από το πόσο επιπόλαιοι ή ακραίοι είναι οι ισχυρισμοί τους», ανέφερε.

«Ως γονέας πιστεύω ότι οι νόμοι μας πρέπει να διασφαλίζουν την ασφάλεια, την προστασία και την ελευθερία των παιδιών μας. Αλλά τώρα οι πολιτικοί απορρίπτουν κυνικά αυτές τις αξίες και προωθούν μια νομοθεσία που θέτει τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά στο στόχαστρο του εκφοβισμού και της κακομεταχείρισης, μόνο και μόνο επειδή είναι αυτό που είναι», πρόσθεσε.

«Τα σχολεία μας πρέπει να προστατεύουν όλους τους μαθητές – συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών – ώστε να μπορούν να μαθαίνουν και να προοδεύουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Αυτά τα νομοσχέδια θα αναγκάσουν τα σχολεία να παραβιάσουν αυτή την πιο βασική εμπιστοσύνη», σημείωσε.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που αγωνίστηκαν για να αναγνωριστούν και των μαθητών που απαίτησαν να ενταχθούν και να τους σεβαστούν», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Rival protestors clash at Los Angeles university

    Police called after confrontations between pro-Palestinian demonstrators and opponents

Weather&go!

  • Wed

    24°C

  • Thu

    23°C

  • Fri

    25°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    24°C