Η Ariana Grande δημιουργεί ταμείο για την προστασία των τρανσέξουαλ νέων

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022 - 5:24 μ.μ.

Η Ariana Grande δεσμεύτηκε ότι θα αντιστοιχίσει τις δωρεές που θα συγκεντρωθούν από έως και το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Ariana Grande δημιούργησε ένα ταμείο για να βοηθήσει στην προστασία των τρανσέξουαλ νέων από την αμερικανική νομοθεσία που στοχεύει να «περιορίσει τα δικαιώματά τους».

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ (Πέμπτη 31 Μαρτίου), η 28χρονη τραγουδίστρια δημοσίευσε μια σειρά από εικόνες στο Instagram, ανακοινώνοντας το Ταμείο Προστασίας και Υπεράσπισης των Τρανσέξουαλ Νέων.

Σε συνεργασία με την οργάνωση συγκέντρωσης χρημάτων Pledge, η Ariana Grande δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει τη νέα πρωτοβουλία για να βοηθήσει να δείξει τη συνεχή υποστήριξή της στην κοινότητα των τρανσέξουαλ.

«Παρακαλώ ακολουθήστε με και κάντε δωρεά σε αυτό το ταμείο που δημιούργησα με την Pledge για την υποστήριξη οργανισμών που παρέχουν άμεσες υπηρεσίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των τρανς νέων», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες επαίσχυντα νομοσχέδια που εκκρεμούν στο πολιτειακό νομοθετικό σώμα, τα οποία στοχεύουν στους τρανς νέους και έχουν ως στόχο να περιορίσουν τα δικαιώματά τους. Αυτό (το ταμείο) θα προσφέρει σημαντικά κονδύλια σε οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των τρανς νέων», τόνισε.

Η Ariana Grande σημείωσε στη συνέχεια ότι τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν μέσω αυτής της εκστρατείας θα δοθούν ισόποσα σε 18 οργανώσεις σε 12 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ που υποστηρίζουν τους τρανς νέους και αγωνίζονται ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων τους στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα.

Επίσης, η Ariana Grande δεσμεύτηκε ότι θα αντιστοιχίσει τις δωρεές που θα συγκεντρωθούν από την πρωτοβουλία έως και το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ προχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες σε νομοσχέδια και νόμους κατά των τρανσέξουαλ που στοχεύουν ειδικά στους τρανς νέους.

Την Τετάρτη (30 Μαρτίου), ο κυβερνήτης της Αριζόνα Doug Ducey υπέγραψε δύο νόμους που περιορίζουν την πρόσβαση σε φροντίδα με βάση το φύλο τους και στον σχολικό αθλητισμό για τα τρανσέξουαλ παιδιά. Η Αριζόνα προστέθηκε σε τέσσερις άλλες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Οκλαχόμα, η Αϊόβα, η Γιούτα και η Νότια Ντακότα, που απαγορεύουν στους τρανσέξουαλ μαθητές να συμμετέχουν σε σχολικά αθλήματα.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • 40+

    Οι καταχρήσεις στη ζωή μας

    Podcast 40+: Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητούν θέματα που αφορούν γυναίκες ηλικίας 40+. Στο 29ο επεισόδιο μιλούν για τα ραντεβού και τα παιδιά

Weather&go!

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    25°C

  • Wed

    24°C