Η Adele ζητά «αλήθεια, δικαιοσύνη και αλλαγή» για την τραγωδία στον Πύργο Grenfell

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 - 9:27 μ.μ.

Η Adele συνεχίζει να υποστηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων και των επιζώντων της φονικής πυρκαγιάς στον Πύργο Grenfell – Πέντε χρόνια μετά δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες

Την Τρίτη 14 Ιουνίου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την πολύνεκρη πυρκαγιά στον Πύργο Grenfell του Λονδίνου το 2017, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους και η Adele έκανε μία σπάνια εμφάνιση στο Twitter για να ζητήσει την απονομή δικαιοσύνης.

Η Adele αναδημοσίευσε μια ανάρτηση της Grenfell United, μιας σελίδας «οικογενειών επιζώντων και θυμάτων του Grenfell» που ζητούν δικαιοσύνη για τις 72 ζωές που χάθηκαν.

«Επί πέντε χρόνια αναγκαστήκαμε να υπομείνουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που προστατεύει τους ισχυρούς», αναφέρεται στην ανάρτηση της σελίδας.

«Ένα σύστημα που εμποδίζει τη δικαιοσύνη. Ενώ αυτό το σύστημα υπάρχει, αντιμετωπίζουμε την ίδια ανέφικτη μάχη με τους πολλούς πριν από εμάς. Από το Aberfan μέχρι το Hillsborough, η δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί και ο Πύργος Grenfell δεν διαφέρει», σημειώνεται.

«Μας άφησαν να ψάχνουμε για απαντήσεις, μας κορόιδεψαν δημόσια», συνεχίζει η ανάρτηση.

«Τώρα, στέκονται εμπόδιο στη δικαιοσύνη. Πρέπει να ανοίξουμε έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός. Πρέπει να θέσουμε τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους. Συμπαραταχθείτε μαζί μας απόψε και απαιτήστε να απαγγελθούν κατηγορίες για τους 72 αγαπημένους μας», προσθέτει η ομάδα.

Η Adele αναδημοσίευσε την ανάρτηση, γράφοντας: «Στέκομαι στο πλευρό των οικογενειών του Grenfell. Ακολουθήστε το @GrenfellUnited και συμμετάσχετε στην εκστρατεία τους για αλήθεια, δικαιοσύνη και αλλαγή».

I stand with the Grenfell families. Follow @GrenfellUnited and join their campaign for truth, justice and changehttps://t.co/RZb3aiQfq4

— Adele (@Adele) June 14, 2022

Η θερμοκρασία της τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στον πύργο διαμερισμάτων των 24 ορόφων στο Δυτικό Λονδίνο, στις 14 Ιουνίου 2017, έφτασε τους 1.800 βαθμούς, καθώς εξαπλωνόταν κάτω από το περίβλημα της ασημένιας επένδυσης του κτιρίου, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, συνέβαλε στην επιτάχυνση της φωτιάς.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Adele συμμετείχε σε μία συλλογή υπογραφών που ζητούσε από την τότε Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May «να λάβει επείγοντα μέτρα για να αποκαταστήσει την πίστη στην έρευνα για την πυρκαγιά στον Πύργο Grenfell».

Στην πρώτη μαύρη επέτειο της τραγωδίας το 2018, η Adele εμφανίστηκε στο πλευρό μιας χορωδίας που ερμήνευσε το «Bridge Over Troubled Water» των Simon & Garfunkel και το «Lean on Me» του Bill Withers κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Πέρυσι, η Adele έκανε μια σπάνια εμφάνιση στην ταινία «Remember Grenfell», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την τραγωδία.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη από την Εξεταστική Επιτροπή για τον Πύργο Grenfell, η οποία συγκροτήθηκε ειδικά για την έρευνα αυτή και ευχαρίστησε επίσης τους ανθρώπους της ομάδας Grenfell United που «βάζουν τον πόνο τους στην άκρη όλα αυτά τα χρόνια για να δώσουν τη μάχη».

«Η δίκη διαρκεί πάρα πολύ και ακόμη κανείς δεν έχει λογοδοτήσει για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Και όμως, η Grenfell United εξακολουθεί να αγωνίζεται ακούραστα για τη δικαιοσύνη και για την αλλαγή που όχι μόνο οι ίδιοι αξίζουν, που αξίζει η κοινότητά τους, αλλά και ολόκληρη η χώρα. Και γι’ αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω», είπε.

«Σας ευχαριστώ που βάλατε τον πόνο σας στην άκρη όλα αυτά τα χρόνια για να δώσετε τον αγώνα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους προσωπικές συνέπειες έχει αυτό για εσάς», ανέφερε.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    24°C