Ειδικοί προτείνουν τρόπους προστασίας των passwords μας από τους χάκερ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 6:17 μ.μ.

Ενας λόγος για τη δημοτικότητα των κωδικών πρόσβασης είναι ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς λειτουργούν. Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα. 

Oι ειδικοί της μεγάλης εταιρείας κυβερνοασφάλειας  ESET  δίνουν συμβουλές για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων από τους χάκερ. Ένας λόγος για τη δημοτικότητα των κωδικών πρόσβασης είναι ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς λειτουργούν. Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα. 

 Οι κωδικοί πρόσβασης είναι η αχίλλειος πτέρνα της ψηφιακής ζωής πολλών ανθρώπων, ειδικά καθώς ζούμε σε μια εποχή όπου ο μέσος άνθρωπος έχει να θυμάται 100 κωδικούς σύνδεσης, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. «Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τις εύκολες λύσεις, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ασφάλεια» λέει ο Phil Muncaster, από την ομάδα της παγκόσμιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET. 

 Δεδομένου ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι συχνά το μόνο εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα σε έναν κυβερνοεγκληματία και τα προσωπικά και οικονομικά σας δεδομένα, οι απατεώνες είναι περισσότερο από πρόθυμοι να κλέψουν ή να σπάσουν αυτούς τους κωδικούς. Εναπόκειται σε εμάς να προστατεύσουμε τους διαδικτυακούς λογαριασμούς μας. 

Tι μπορεί να κάνει ένας χάκερ αν αποκτήσει τον κωδικό πρόσβασης μου;   

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι τα εικονικά κλειδιά για τον ψηφιακό σας κόσμο - προσφέρουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τραπεζικές σας συναλλαγές, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, τους λογαριασμούς Netflix και Uber και σε όλα τα δεδομένα που φιλοξενούνται στο cloud. 

 Με τους κωδικούς πρόσβασής σας στα χέρια του, ένας χάκερ θα μπορούσε: 

  •  Να κλέψει τις προσωπικές σας πληροφορίες καινα τις πουλήσει σε άλλους εγκληματίες. 
  •  Να πουλήσει τους κωδικούς πρόσβασης. Ιστοσελίδες του dark web εμπορεύονται αδρά αυτές τις πληροφορίες. Οι ασυνείδητοι αγοραστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς για να αποκτήσουν τα πάντα, από δωρεάν διαδρομές με ταξί και υπηρεσίες streaming, μέχρι εκπτώσεις σε ταξίδια από πειρατικούς λογαριασμούς Air Miles. 
  •  Να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης για να ξεκλειδώσει άλλους λογαριασμούς στους οποίους χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. 

ΠΗΓΗ:natemporiki.gr

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • NEWS 24/7 Podcasts

    Γιατί εμφανίζεται καρκίνος σε τόσο νεαρές ηλικίες; #explainer

    Η Νίκη Μπάκουλη εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη ένα φαινόμενο που απασχολεί την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Weather&go!

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    25°C