Είναι φυσιολογική η αποχή από το σεξ για χρόνια; Τι θέλουν να ξέρουμε γι' αυτό οι ειδικοί

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 5:21 μ.μ.

Η Ντρου Μπάριμορ παραδέχτηκε ότι μπορεί να περάσει ευτυχισμένη (πολλά) «χρόνια» χωρίς σεξ. Και σε έναν κόσμο όπου μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με αυτό όλη την ώρα, είναι πολύ αναζωογονητικό να ακούει κανείς. 

 

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του The Drew Barrymore Show, η παρουσιάστρια του talk show και ηθοποιός εξομολογήθηκε αναφερόμενη  στην δήλωση του ηθοποιού Αντριου Γκάρφιλντ ότι έκανε αποχή έξι μήνες από το σεξ  καθώς προετοιμαζόταν για τον ρόλο του ως ιερέας στην ταινία του 2016 Silence (εφαρμόζοντας την λεγόμενη μεθοδική υποκριτική).

Ο συνεργάτης της Ρος Μάθιους στη συνέχεια παρενέβη: «Αυτός είναι ο τίτλος: «Η Ντρου μπορεί να μείνει έξι μήνες, δεν είναι μεγάλη υπόθεση», την οποία η σταρ τον διόρθωσε, διευκρινίζοντας ότι θα μπορούσε στην πραγματικότητα να απέχει από το σεξ για «χρόνια».

Είπα «ναι, και;», ανέφερε η Ντριου σχολιάζοντας την εν λόγω μέθοδο του Γκάρφιλντ. 

Ενας συνεργάτης της στην εκπομπή, ο Ρος Μάθιους, στη συνέχεια παρενέβη: «Αυτός είναι ο τίτλος: ”Η Ντρου μπορεί να μείνει (εκτός σεξ για) έξι μήνες, δεν είναι δύσκολο”, τον οποίο η σταρ τον διόρθωσε, διευκρινίζοντας ότι θα μπορούσε στην πραγματικότητα να απέχει από το σεξ για «χρόνια». 

«Τι μου συμβαίνει που οι έξι μήνες δεν μου φαίνονται πολλοί;», η ίδια αναρωτήθηκε ενώπιον του κοινού της εκπομπής της.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Τίποτα απολύτως, (δεν σου συμβαίνει) Ντρου. Επειδή το να μένεις χωρίς (σεξ) για λίγο δεν είναι μόνο φυσιολογικό, αλλά μπορεί πραγματικά να μας ωφελήσει, σύμφωνα με ειδικούς σεξ και σχέσεων. Και αυτό ισχύει είτε είμαστε ελεύθεροι είτε σε μια λεγόμενη σχέση «χωρίς σεξ».

«Ο ίδιος ο όρος ”χωρίς σεξ” είναι προβληματικός», έχει πει στην HuffPost UK ο κοινωνιολόγος και ειδικός σε θέματα οικειότητας, καθηγήτρια Τζάκι Γκαμπ, η οποία είναι επικεφαλής σχέσεων στην εφαρμογή, Paired.

«Υποδηλώνει ότι υπάρχει έλλειψη, υπάρχει απουσία, κάτι δεν πάει καλά, και στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις μπορούν να λειτουργήσουν αρκετά ικανοποιητικά χωρίς σεξ, εάν και οι δύο σύντροφοι έχουν συμφωνήσει σε αυτό - ή έχουν βρει έναν τρόπο να αντισταθμίσουν την απουσία σεξ εάν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτό».

Η, 36 ετών, Λουσίντα, 36, είναι μαζί με τον σύντροφό της για εννέα χρόνια και επίσης απορρίπτει τη φράση «χωρίς σεξ». Αντίθετα, περιγράφει τη σχέση της ως «χωρίς σεξ από επιλογή».

«Θέλαμε τα οφέλη της συντροφικότητας, αλλά μείον τις επιπλοκές του σεξ», είπε. στην HuffPost. «Εχουμε οικειότητα με πολλούς άλλους τρόπους. Αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε, αλλά το πιο σημαντικό, έχουμε συναισθηματική οικειότητα.

«Μοιραζόμαστε τα καλά και τα κακά κομμάτια της ζωής μας. Νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Σίγουρα δεν λείπει τίποτα από τη ζωή μας ή από τη σχέση μας. Στην πραγματικότητα, η σχέση μας είναι πολύ, πολύ πιο δυνατή για να (καταφέρνουμε να) είμαστε απαλλαγμένοι από σεξ».

Η Ντι Χολμς, θεραπεύτρια στο Relate, πιστεύει επίσης ότι μια περίοδος χωρίς σεξ μπορεί να τονώσει τη σχέση μας με άλλους τρόπους.

«Μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να χαλαρώσει και να αισθάνεται ότι μπορεί να είναι πιο αγαπημένο και στοργικό περισσότερες φορές επειδή δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι το σεξ είναι στην ημερήσια διάταξη», λέει η Χολμς. «Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν την υπερβολική οικειότητα και να περνούν χρόνο με έναν σύντροφο γιατί πραγματικά αποφεύγουν το σεξ».

Κι αν είμαστε single; Ας μην μας λούζει κρύος ιδρώτας εάν δεν κάνετε σεξ συχνά. Υπάρχουν υπέροχα σόλα ή απολαύστε την αποχή σας εντελώς. Αν είναι αρκετά καλό για τους βασιλιάδες του Χόλιγουντ (δεν θα είναι και για εμάς;) ... 

ΠΗΓΗ:huffpost

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Ποιος πραγματικά ήταν ο Λόρδος Μπάιρον

    Ο Μάρκος Καρασαρίνης, αρχισυντάκτης και αρθρογράφος στα ένθετα «Νέες Εποχές» και «Βιβλία» του Βήματος, περιγράφει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Λόρδου Μπάιρον και τη σχέση του με την Ελλάδα, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    20°C