Ανδραβίδα: Θρήνος για τους δύο πιλότους του Phantom – H δύσκολη ταυτοποίηση και τα σπαρακτικά μηνύματα των οικογενειών τους

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023 - 8:39 μ.μ.

Οι οικογένειες των δύο πιλότων είναι συντετριμμένες και κανείς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς τα δύο παιδιά έχασαν τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή τους.

Η τελευταία πράξη του δράματος της πτώσης του μοιραίου Phantom παίχτηκε το πρωί της Τετάρτης, δύο ημέρες μετά τη συντριβή του μαχητικού στην περιοχή της Ανδραβίδας, με τις Αρχές να ανακοινώνουν πως βρέθηκαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως και ο σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, είναι νεκρός. Είχε προηγηθεί η εύρεση της σορού του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ταυτοποίηση των δύο πιλότων έγινε μέσω DNA, από υλικό που είχε ληφθεί, ενώ και στα συντρίμμια είχαν βρεθεί στοιχεία που υποδήλωναν το τραγικό τέλος.

Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου υπάρχουν ακόμα μικρά τμήματα του μαχητικού, ενώ τα μεγαλύτερα, μαζί με το κυρίως τμήμα της ατράκτου έχουν βυθιστεί σε πολύ μεγάλο βάθος.

Εκεί εκτιμάται ότι βρίσκονται και οι κινητήρες του μαχητικού, που ενδεχομένως θα μπορέσουν να ρίξουν φως στα αίτια, ενώ και το καταγραφικό πτήσης πιθανότατα έχει χαθεί στα βάθη του Κυπαρισιακού κόλπου.

Τις επόμενες ημέρες που θα φτάσει στο Κατάκολο το ωκεανογραφικό «Ναυτίλος» που θα αναζητήσει στα μεγάλα βάθη της περιοχής το «κουφάρι» του μαχητικού.

Συγκλονίζει η μητέρα του υποσμηναγού

Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, του υποσμηναγού που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το Phantom F-4, στο οποίο επέβαινε κατέπεσε στην Ανδραβίδα.

Μέσα στον πόνο της, η σκέψη της είναι και στους γονείς του 31χρονου Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοούταν και ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι είναι νεκρός.

Η οικογένεια του 29χρονου Μάριου έχει βυθιστεί στο πένθος. Ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους δε βρίσκεται πια στη ζωή και ότι αύριο θα το οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία του θα γίνει στο Πικέρμι Αρκαδίας, το χωριό όπου μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η μητέρα του θέλει να τον έχει κοντά της.

Η κα Σταυρούλα βρίσκεται απομονωμένη και προσπαθεί με δυσκολία να γράψει δυο λόγια για την αυριανή εξόδιο ακολουθία. Μίλησε στο Star, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι τους και θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Το μυαλό και η καρδιά μου είναι στους ανθρώπους του αγνοούμενου συναδέλφου του γιου μου, του Στάθη. Εύχομαι να έχει καλή έκβαση και να βρεθεί το παιδί τους ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Μάριος είχε όνειρα για τη ζωή»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Μάριου, λίγες ώρες πριν τον τελευταίο «αντίο» θέλησε να αποχαιρετήσει τον γιο του λέγοντας για αυτόν δύο λόγια, μιλώντας μέσα από το παιδικό δωμάτιο του παιδιού του.

Έχοντας μπροστά του τις φωτογραφίες του, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί που «έφυγε» γρήγορα. Έναν 29χρονο που είχε όνειρα για το μέλλον. Που αγαπούσε τη δουλειά του και ονειρευόταν πάντα να πετάει μαχητικά αεροσκάφη.

«Ο Μάριος ήταν περήφανος που ήταν πιλότος. Εγώ φοβόμουν, είχα το κακό στο μυαλό μου. Εκείνος δεν το σκεφτόταν. Έλεγε στη μητέρα του ότι αυτά τα αεροπλάνα είναι ασφαλή», είπε συγκινημένος και δήλωσε ότι όταν άκουσε για την πτώση του αεροσκάφους ήταν σίγουρος ότι μέσα ήταν το παιδί του.

«Τώρα ξεκινούσε τη ζωή του. Ήταν με μια κοπέλα που συγκατοικούσαν, είχε όνειρα για το μέλλον. Τίποτα δεν πρόλαβε να κάνει» κατέληξε.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • ΙΩΑΝΝΑ, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου

    Πώς θα μπει φρένο στην σχολική βία;

    Σωματική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση με πρωταγωνιστές παιδιά. Συμμορίες και διαδικτυακό bullying μέσα στις αυλές των σχολείων. Συμμαθητές-θεατές που καταγράφουν στα κινητά τους τις «μάχες», λες και βλέπουν απλά σκηνές από ένα έργο που έχουν ξαναδεί

Weather&go!

  • Fri

    24°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    25°C