Έργα τέχνης αιώνων σώθηκαν από τη φωτιά του χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:33 μ.μ.

Οι συντηρητές τέχνης αξιολόγησαν τις ζημιές σε πίνακες αιώνων που ανακτήθηκαν από μια πυρκαγιά που κατέστρεψε το Παλαιό Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Εθνικό Μουσείο της Δανίας.

Καθώς η φωτιά κατέστρεψε το ορόσημο της Κοπεγχάγης, ηλικίας 400 ετών, την Τρίτη, περαστικοί πήδηξαν από τα ποδήλατά τους για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες, τους συντηρητές και τους στρατιώτες να ανακτήσουν πολύτιμους πίνακες.

Paintings rescued after fire breaks out at Copenhagen's former stock exchange

«Έπρεπε να γίνει γρήγορα», είπε στο Reuters η Nina Wajman, επιμελήτρια στο Εθνικό Μουσείο της Δανίας.

Οι συντηρητές ανέσυραν πίνακες από το μισό του κτηρίου που δεν είχε πάρει φωτιά, ενώ πυροσβέστες με κράνη και στρατιώτες της Βασιλικής Φρουράς ανέσυραν πίνακες από το μέρος που φλεγόταν, φορτώνοντάς τους βιαστικά σε φορτηγά.

Copenhagen Locals Save Famous Artworks From Old Stock Exchange Fire | 10 News First. Οι συντηρητές εξακολουθούν να επιθεωρούν τους πίνακες που μεταφέρθηκαν σε αποθήκη του Εθνικού Μουσείου και προσπαθούν να πάρουν μια γενική εικόνα για τις ζημιές και τι λείπει.

«Είχαμε μεγάλη εστίαση στα τιμαλφή μέσα στο κτίριο. Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι χρειαζόμασταν όλους τους πυροσβέστες για να περιορίσουν τη φωτιά όσο μπορούσαμε», είπε στο Reuters ο Jakob Vedsted Andersen, επικεφαλής του πυροσβεστικού τμήματος στην ευρύτερη Κοπεγχάγη.

Οι εργαζόμενοι στο κοντινό Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου του, βοήθησαν να μεταφερθούν πίνακες με πλάτος έως 3 μέτρα σε ένα τμήμα του κοντινού παλατιού Christiansborg.

ΠΗΓΗ:cnn

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    25°C

  • Sat

    21°C

  • Sun

    24°C

  • Mon

    23°C