Έλον Μασκ: Εξήγησε τι σημαίνει το «Ω» που έγραψε στο Twitter

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 - 8:40 μ.μ.

Έλον Μασκ: Εξήγησε τι σημαίνει το «Ω» που έγραψε στο Twitter

Πανικός επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (29/1) στο Twitter όταν ο ιδιοκτήτης του, Έλον Μασκ, έγραψε το γράμμα «Ω» σε μια ανάρτησή του χωρίς να δίνει καμία περαιτέρω εξήγηση.

Άμεσα το tweet έγινε viral με χιλιάδες χρήστες του Twitter να προσπαθούν να εξηγήσουν την ανάρτηση του Μάσκ και το γράμμα «Ω» να γίνεται retweet εκατομμύρια φορές.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι η ανάρτησή του Μασκ συμβόλιζε την τελευταία θέση σε μια ομάδα αντικειμένων, άλλοι έγραψαν ότι αποτελούσε μια προσπάθεια του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου να δείξε ότι «είμαι το Άλφα και το Ωμεγα, η αρχή και το τέλος», άλλοι έκαναν πλάκα υποστηρίζοντας ότι αναφέρεται στην ομώνυμη εταιρεία ρολογιών, άλλοι εκτίμησαν ότι συμβολίζει το τέλος του Twitter ενώ άλλοι έφτασαν στο σημείο να μεταφράσουν την ανάρτηση ως το «τέλος του κορωνοϊού». Υπήρξαν, ωστόσο, και αρκετοί που «διάβασαν» σωστά την ανάρτηση.

Έτσι μετά τον χαμό που προκάλεσε με άλλη μια ανάρτησή του στα ελληνικά - είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο η ανάρτηση της λέξης «διαλεκτική» - ο Έλον Μασκ αποφάσισε 8 ώρες αργότερα να εξηγήσει τι σημαίνει το γράμμα «Ω».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Έλον Μασκ το «Ω» είναι το μήνυμά του για «αντίσταση στο ρεύμα» καθώς το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου είναι το σύμβολο για την μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης στο Διεθνές σύστημα μονάδων (το Ωμ) το οποίο πήρε την ονομασία αυτή από τον Γερμανό φυσικό Γκέοργκ Ωμ.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Thu

    24°C

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    24°C