Whitney Houston: Το «I Will Always Love You» έγινε διαμαντένιο

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 5:48 μ.μ.

Το πρώτο single της Whitney Houston που γίνεται διαμαντένιο.

Η δυναμική διασκευή της Whitney Houston για το «I Will Always Love You» της Dolly Parton είναι πλέον διαμαντένια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ένωση της Αμερικανικής Δισκογραφικής Βιομηχανίας (RIAA) βραβεύει ως διαμαντένια τόσο τα άλμπουμ όσο και τα singles που έχουν σημειώσει πωλήσεις ισοδύναμες των 10 εκατομμυρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι διαμαντένιες πωλήσεις ισούνται με τις 10 φορές πλατινένιες πωλήσεις.

Το «I Will Always Love You» αποτελεί την τέταρτη κυκλοφορία της εκλιπούσας Whitney Houston που γίνεται διαμαντένια.

Το soundtrack της ταινίας «Bodyguard», στο οποίο περιλαμβάνεται το «I Will Always Love You», έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο. Τα άλμπουμ «Whitney Houston» του 1985 και «Whitney» του 1987 έχουν επίσης γίνει διαμαντένια.

Το «I Will Always Love You», ωστόσο, είναι το πρώτο της single που γίνεται διαμαντένιο.

Η Whitney Houston είναι η τρίτη καλλιτέχνιδα που έχει στο ενεργητικό της τόσο ένα διαμαντένιο single όσο και ένα διαμαντένιο άλμπουμ μετά τη Mariah Carey και την Taylor Swift.

Η Houston ηχογράφησε τη διασκευή του τραγουδιού της Dolly Parton από το 1974 για το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το 1992 με την ταινία «The Bodyguard», στην οποία υποδύεται μια ντίβα της pop που ερωτεύεται τον σωματοφύλακά της, ρόλος στον οποίο εμφανίστηκε ο Kevin Costner.

Το «I Will Always Love You» ανέβηκε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100 στις 28 Νοεμβρίου 1992 και παρέμεινε 14 εβδομάδες στην κορυφή.

Επίσης κατέγραψε πωλήσεις 3,1 εκατομμυρίων αντιτύπων και έγινε το single με τις υψηλότερες πωλήσεις εκείνης της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μόλις εννέα εβδομάδες, σύμφωνα με τη Nielsen Music και σήμερα κατέχει τον τίτλο του single από γυναίκα καλλιτέχνιδα με τις υψηλότερες φυσικές πωλήσεις στην ιστορία.

Το «I Will Always Love You» κέρδισε επίσης στα Βραβεία Grammy του 1994 το βραβείο για την Ηχογράφηση της Χρονιάς και το Βραβείο για την Καλύτερη Pop Ερμηνεία από Γυναίκα.

Στην κηδεία της Whitney Houston το 2012 το «I Will Always Love You» ήταν το τραγούδι που έπαιζε καθώς το φέρετρό της έβγαινε από την εκκλησία.

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Πάλι Αυτοί

    Ακριβές τσάντες, καμπάκ Λάος και η τράπουλα που ρίχνει τις γυναίκες

    Ταχυδακτυλουργικά, κολυμπήθρες, λίστες αναμονής για μια μπανάνα, το καμπάκ του ΛΑΟΣ, τα ΦΕΚ και τα ΦΕΚ ΙΤ της τηλεόρασης

Weather&go!

  • Wed

    24°C

  • Thu

    22°C

  • Fri

    22°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C