Sting: «Τα συγκροτήματα είναι για τους εφήβους»

Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 - 5:17 μ.μ.

«Ένα συγκρότημα είναι μία εφηβική συμμορία. Ποιος θέλει να είναι σε μία εφηβική συμμορία όταν κοντεύει τα 70;».

Ο Sting πιστεύει ότι δεν μπορεί «οποιοσδήποτε ενήλικας» μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος ενός συγκροτήματος.

Ο 70χρονος τραγουδιστής ήταν μέλος των Police από το 1977 έως το 1983, πριν η τριάδα – στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Stewart Copeland και ο Andy Summers – τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Ο Sting θεωρεί ότι η παραμονή σε ένα γκρουπ για πολλά χρόνια εμποδίζει έναν καλλιτέχνη να «εξελιχθεί».

«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε ενήλικας μπορεί να είναι σε ένα συγκρότημα στην πραγματικότητα», είπε στο περιοδικό «MOJO».

«Ένα συγκρότημα είναι μία εφηβική συμμορία. Ποιος θέλει να είναι σε μία εφηβική συμμορία όταν κοντεύει τα 70; Δεν σου επιτρέπει να εξελιχθείς. Πρέπει να υπακούς στους κανόνες και τη μορφή της μπάντας. Όσο κι αν αγαπώ τους (Rolling) Stones και τους AC/DC, είναι δύσκολο να δεις ανάπτυξη στη μουσική τους», συνέχισε.

«Για εμένα, το συγκρότημα ήταν απλώς ένα όχημα για τα τραγούδια και όχι το αντίθετο», υπογράμμισε.

Αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για τον Sting και το 1985 το πρώτο του σόλο άλμπουμ, «The Dream of the Blue Turtles», είχε αποτύχει, «ελπίζει» ότι δεν θα είχε επιστρέψει στο συγκρότημα.

«Τόσο ο Andy όσο και ο Stewart είχαν κάνει άλμπουμ χωρίς εμένα, οπότε ήταν και δικό μου δικαίωμα», ανέφερε.

«Προσέλαβα μία μπάντα από τον κόσμο της τζαζ και ήμουν τυχερός που είχε επιτυχία. Δεν έχω ιδέα τι θα γινόταν αν δεν είχε γίνει επιτυχία. Θα επέστρεφα στο συγκρότημα και θα έτρωγα την ταπεινή ήττα; Ελπίζω πως όχι», πρόσθεσε.

Ο Sting επανενώθηκε με τους Police το 2003 για την ένταξή τους στο Rock and Roll Hall of Fame και ξανά το 2007 σε μία νέα περιοδεία, αλλά επέμεινε ότι δεν θα το ξανακάνει, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει μία «μάχη εξουσίας» μεταξύ τους.

«Ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο, αλλά δεν θα το έκανα ξανά. Αυτό θα ήταν μία πράξη υπερβολής», τόνισε.

Στην ερώτηση αν μετάνιωσε για την περιοδεία επανένωσης των Police, απάντησε: «Όχι, απολύτως όχι. Ήταν δύσκολο γιατί οι μάχες για την εξουσία ήταν ακόμα πολύ εμφανείς, αλλά το ξεπεράσαμε και ο κόσμος το λάτρεψε, πραγματικά».

«Πάντα επικοινωνούμε στα γενέθλια. Έχουμε ξεχωριστές ζωές, αλλά είμαστε πολύ φιλικοί. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτά τα παιδιά και το τεράστιο ταλέντο τους και την υπομονή τους μαζί μου. Τους αγαπώ», είπε ο Sting.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Philippines ups stakes in South China Sea dispute

    Philippines promises countermeasures against China after 'aggressive' attacks

Weather&go!

  • Thu

    24°C

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    24°C